Växlande väder

Idag har det varit växlande väder kan man lugnt säga. Ibland sol och ibland regn. Emmy har haft sin kompis Jill här idag så det har lekts hela dagen. Nu är de ute och leker en stund. Alva ritar med kritor ute på asfalten men det blir nog inte långvarigt på grund av all brännmygg....

Vad har du haft för dig idag då?

Tävlingar, tävlingar, tävlingar :-)


Jag är med i Barnparadisets ® tävling om ett valfritt lektält! http://www.barnparadiset.se/ är en webbutik som säljer kvalitets inredning till barnrum, leksaker och färgglada sängkläder till spjälsäng.

Tävling hos Wiells hörna



Jag är med och tävlar om barnkläder för 500 kronor. Surfa till http://www.wiell.com/ du också och kolla in webb-butiken. Jag skulle välja solskyddsgrejor om jag vann det här presentkortet! Till exempel en sån här:
Rosaröd skolskyddskeps

Tävla och vinn ett presentkort på 300 kr!


Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos Annacill
i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!

Få hem testprodukter gratis!

Har du gått med som än? Inte?

Då tycker jag att du ska göra det via den här länken

Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.


Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

Det är helt kostnadsfritt!

Själv har jag fått hem ostar, kycklingdelar av olika slag, deodoranter, Flux munskölj, Tuggumin och halstabletter. Min syster har just nu hemma en eltandborste för testning. Om hon visar upp den enligt instruktionerna så får hon behålla den. Kanonbra faktiskt!

Du får hem ett paket med ofta ett stort antal av produkten så att du både kan testa själv men även då lämna till dina vänner för test. Faktiskt ett väldigt skoj sätt att få människor att testa nya produkter!!


Träningsvärk..

Ja, vältränad är man ju inte. Efter gårdagkvällens besök på Lajksjöfestivalen och en hel del dansande så har jag faktiskt lite träningsvärk i benen :-) Det säger ju en hel del om hur vältränad man är....

Det var rätt mycket folk men även mygg/knort/brännmygg.... Vid 02.30-tiden var vi hemma och då var sängen väldigt skön att lägga sej i. Emmy och Alva sov sött och barnvakten Lova såg på film. Allt hade gått bara bra här hemma.

Idag har vi suttit på baksidan och fikat och mått gott. Just nu for tjejerna iväg med farbror Tony och Eva för att köpa sej en glass!

Vad har ni gjort i helgen? Ta och skriv en kommentar nu!

Lajksjö för hela slanten

Idag har vi besökt Lajksjöfestivalen. Barnen hoppade hoppborg, vi åt mat och drack lite gott och sen så tittade vi på modevisning. Efter det lyssnade vi en stund på Danke och Benke + två killar till som spelade jättebra. Tyvärr så var det alldeles för lite folk för att det skulle bli lite "drag". Den musik som de spelar ska helst avnjutas med många sångvilliga människor :-) Hoppas på att få lyssna på dem fler gånger i sommar för de "rockar fett", ha ha.

Ikväll blir det Lajksjö igen och då blir det nog en hel del dans. Peter och Agneta heter de som spelar där. Peter har skrivit sånger som t ex Till min kära (till Er som vet lite om dansband....). Spelade också i Thor Göranz tror jag...

I alla fall så åker vi snart dit. Huset är just nu fullt med folk, både kända och okända :-) Kusin Lova med kompis Linnea kommer att ta hand om våra två små juveler :-) Det kommer säkert att gå jättebra!

Ha en fortsatt trevlig helg allihopa! Vi hörs och ses imorgon!

Grillat

Ja, ikväll blev det grillning med familjen. Vi grillade lövbiff och karré, klyftpotatis, sallad och fetaostsås. Mums! Ett vinglas till maten blev det också ;-)

Nu har vi suttit på framsidan en stund så att tjejerna fått cykla. Våran minsta tjej vill vi inte släppa ut ensam på framsidan , med hennes "stora" cykel med stödhjul, utan att vi är med. Trehjuling går bättre eftersom den inte går så fort....

Knorten har letat sej fram så vi var tvungen att tända en spiral och då försvann de bums!

En sån här vill jag ha!



Hos Lolita kan man nu vinna en snygg almanacka. Jag skulle vilja vinna den här svarta i skinn eftersom det är väldigt praktiskt när man har den med sej i olika sammanhang. Då håller den bäst. Dessutom så gillar jag utseendet skarpt och jag gillar att gummibandet sitter åt det horisontella hållet istället för lodrät som på de andra. Det är lite ovanligt.

Almanackorna finns hos Ordning&Reda

Tacos på gång...


Mums!

Tupperware-party!

Igår var jag värdinna för ett Tupperware-party och 9 tjejer dök upp!

Vi kollade in nya produkter, shoppade lite och hade det mysigt.

Efter visningen fikade vi och då bjöd jag på kaffe/te och crisptårta. Vilken miss, jag glömde att fota tårtan den när den var klar :-) I alla fall så tycker jag då personligen att den blev god och innan kvällen var slut så var den helt uppäten!

För att jag var värdinna så fick jag en gåva och det var en sån här:
 

Ett tårtfat med en botten som går att öppna. I den kan man till exempel lägga in kylelement så att tårtan håller sej länge i värmen. Man kan ju också lägga dit t ex bullar eller kakor om man ska ta med sej det också någonstans! Bra va!

Eftersom mina gäster handlade så mycket (!) så fick jag också en 5-liters vispskål! Inte illa!

Tack alla gäster för att ni kom och tack Beatrice för att du kom och visade upp Tupperwares produkter, det var en trevlig kväll!!

Rea hos Nelly!!

Nu har Nelly 40-60% rabatt på en massa varor! Passa på!

Tårtbotten i ugnen.,...

Ja, nu har jag gjort en kräm av äggulor, socker, mjöl, vispgrädde, margarin och vitsocker... Jag håller alltså på med tårtan som jag bloggat om tidigare. Se här för recept...

Tårtbotten är också ihopblandad och håller just nu på att gräddas i ugnen.

Faktiskt väldigt lätt att göra måste jag säga.....

Imorgon ska den läggas ihop lagom till att jag ska ha Tupperware-party!

Bingo på nätet

Jag var just inne och läste på en tjejs blogg att hon vunnit 19 000 på bingo hos Caliberbingo. Ska nog ta och testa själv också :-) Just nu får man 50 kronor att spela för när man registrerar sej!


Reklam du är intresserad av!

Läs mer om MyDemandIntroduktionsfilm MyDemand

Vinst :-)

Nu har jag vunnit i en tävling! I tävlingen hos Anna-Carin vann jag andra pris, två stycken Zinkhjärtan från Mollys Hus!

Klicka f?tt st䮧a bilden

Tack för vinsten Anna-Carin!

Midsommar

En liten bildkavalkad från midsommar....



Dags att tillverka midsommarstång!
   
   


Emmy gjorde sej fin i håret med en fin blomma! Tyvärr hade en knort precis bitit henne i ögonvrån...
Cathrine bjöd på en jättesmarrig jordgubbstårta, mums! Recept finns här!
Lite dans kring stängen blev det också :-)
Alva lekte med kompisen Inez!

Vinn en väska med smått & Gott



Hos Loppan & Piraten kan du vinna en väska med smått och gott!

Här kan du se vad du kan vinna.

Tävlingsregler: - Kopiera bild och text med länk till din blogg (även denna text). - Maila till [email protected] när bild och text ligger uppe på din blogg och motivera varför just du ska vinna en väska...Lycka till. Tävlingen avslutas den 18/7 och vinnaren meddelas via mail samt på deras blogg.

Tjäna lite pengar på din blogg

På ett enkelt sätt kan du tjäna lite pengar på din blogg. Genom att lägga in annonser och/eller länkar till produkter så kan du tjäna en liten slant. Jag tänkte tipsa om några annonsföretag som jag själv provat att använda mej av:

Double
Tradedoubler
Affiliator
Agent Interactive


Värsta hagelskuren i mitt liv....


Crisptårta!

Den här fick jag provsmaka på barnens förskola i torsdags.... Mums, säger jag bara! På Onsdag ska jag vara värdinna för ett Tupperware-party och då blir det nog det här som bjuds.... Enligt uppgift går botten och krämen att förbereda dagen innan och så lägger man ihop det före man ska bjuda på det!

Annas tårta

  

Botten

4 äggvitor

3 dl strösocker

4 d Vårgårdaris


Vispa 4 äggvitor till skum

Rör ner 3 dl strösocker

Blanda i 4 dl vårgårdaris.

Bred ut på smörat bakplåtspapper 


Grädda i 125 grader i 1 timma


Kräm

4 äggulor

1 dl strö

1 dl vispgrädde

1 msk vetemjöl till en tjock sås

125 gr margarin

1 tsk vanilsocker


Koka 4 äggulor, 1 dl strösocker, 1 dl vispgrädde och 1 msk vetemjöl till en tjock sås

Rör ner 125 gr margarin och 1 tsk vaniljsocker


Garnera med vispgrädde och bär efter smak


Superpresentkort!!

Visst är du väl med i Gratisbio? Nu är jag återigen uppe i 1300 poäng och har snart ett presentkort på 700 kronor igen!! Tjohoo! Nu tänker du säkert - Jaha, och hur har hon fått så mycket poäng då?

Jo, jag har gjort så här:

Registrera dej först på Gratisbio via den här länken. Då får du automatiskt 75 poäng gratis!! Sedan går du in på menyn  och väljer

Där kan du med ett enkelt klick samla in poäng, helt kostnadsfritt. Det räcker att du besöker länkarna som kommer fram på gratisbios hemsida! Enkelt va?

Sen samlar jag mest poäng genom att gå via Gratisbio så fort jag ska handla något från t ex Ellos, Halens osv. Då får jag poäng utifrån hur mycket jag handlar därifrån. Sprid de här länkarna till vänner och bekanta så kan de också gå den vägen när de handlar postorder från dessa ställen. Då får du poäng även när de handlar! Bra va!

Fundera inte längre nu utan regga dej. Det kostar inte en krona, jag lovar!! De här företagen kan du välja presentkort ifrån, eller också väljer du biobiljetter för hela rasket!

Örtmarinerad prästost...

Hittade det här i COOP:s Medmera-tidning:

God Tapasrätt......

Tävla om Bloggdesign!

Här kan du tävla om en Bloggdesign! Jag vet ju att jag har bloggvänner som skulle vilja få ett nytt utseende på sin blogg, passa på!


Midsommarpyssel

Nu ska vi ut och pyssla lite grann. Tanken är att det ska tillverkas en midsommarstång, vi får väl se hur resultatet blir :-)
Ha en riktigt trevlig midsommar allihopa!

Saintpaulior

Tänkte jag skulle visa er några av mina Saintpaulior. Totalt har jag nog ett 20-tal olika. Jag har drivit upp alla ifrån blad som jag köpt via Tradera.  Där kan man köpa ett orotad blad ifrån alla möjliga sorter. Sen sätter man ner bladet i en liten kruka (minsta som finns). Stoppa ner allt i en påse och förslut. Låt påsen vara stängd ända tills det börjar komma upp små blad. Då kan man börja öppna upp lite grann.

Det tar rätt lång innan det kommer nya blad (någon månad), så ställ det ljust någonstans där det inte tar upp plats för annat...

Den lila med "prickar" är min favorit. Mest ovanlig av dem alla...



Har du någon ovanlig Saintpaulia? Kanske någon som man kan få ett blad utav?

Smörgåstårta

Ja, efter ivrigt garnerande av småtjejerna och jag så blev tårtan så här:



Det blev en blandning av olivcreme och mixade soltorkade tomater + creme fraiche som fick utgöra två av lagren... mums. Sen så utökade jag receptet med en halv brieost till så att det blev lite mer av det goda :-)

Midsommar - regnet strilar

Midsommar är här och regnet öste ner i morse. Nu tittar faktiskt solen fram mellan mörka moln. Jag ska just till att göra smörgåstårta, den här italienska som jag bloggat om tidigare.... mums! Tyvärr har de slutat sälja Oliv- och tomatcremen här i Dorotea.... Istället så fick jag köpa soltorkade tomater och en olivcreme. Ska mixa ihop de två och hoppas på det bästa :-)

Sen blir det nog en lugn hemmadag med familjen. Känns väldigt skönt eftersom vi precis fått semester!!!! Åh, så skönt det ska bli! Jag och älsklingen ska vara ledig 7 (!) veckor!! Semester ihop med föräldraledigt blir 7 härliga veckor!

Vad ska ni göra (eller har gjort) under midsommar?
Ta och skriv lite nu så att jag ser att ni lever :-)
Har ni blogg så svarar jag med en kommentar tillbaka i Er egen blogg!


Bygga världar...

Gillar du att spela spel där du bygger ditt eget imperium som utvecklas allt utifrån hur du själv väljer att bygga vidare. Jag har hittat ett jätteskoj webbläsar-spel som är helt gratis. Där blir du hövding över en liten by, antingen som romare, galler eller german. Tillsammans med över 20.000 mänskliga medspelare (i en virtuell värld) plundrar, handlar och bygger du ut ditt egna lilla imperium. På detta sätt så får spelet ett otroligt djup.

Vill du också testa? Klicka här och registrera dej gratis!


Dagens tripp

Ja, idag har vi varit till Lycksele på kontroll av Emmys astma som jag bloggat om tidigare. Resultaten på "blås-testet" var betydligt bättre än förra gången fast hon är förkyld. Vi får fortsätta medicinera som nu tills hon blivit frisk från förkylningen, sen ska vi prova att dra ner medicinen och se hur det går.

Efter en snabb lunch på Frasses och bus i bollhavet så hann vi med lite shopping också, mamma, Emmy, Alva och jag. Vi var på Jysk och köpte en mörkläggningsgardin som ska sitta i Alvas rum. Det var en mörkblå med små stjärnor på, fakstiskt jättesöt!

Sen bar det av till Dollarstore för lite smått-och-gott-handling. Strumpor åt Emmy, disktrasor, muffinsformar och en massa andra förbrukningsvaror.

Sen bar det av hemåt efter en dag fylld med fart :-)

Lasarettsbesök

Idag har Emmy och Alva varit hos farmor och farfar. Förskolan har varit stängd idag eftersom personalen haft gemensam studiedag och då fick de vara hemma som dem. Vi har det otroligt bra förspänt som har både farmor och farfar men också mormor och morfar i närheten! TACK kära ni för hjälpen idag! Till råga på allt blev vi bjudna på middag efter att vi slutat jobba! Oj, vilken lyx!!!

Imorgon bär det av till Lycksele på lasarettet med Emmy och Alva för spirometri. Tyvärr har Emmy fått lite mera hosta, så vi får se hur det går och om hon får feber under natten. Om hon håller sej frisk drar vi iväg vid 7-tiden. Kära lilla Mamma ska följa med som sällskap!

Nu sitter jag och slötittar på Lyxfällan. Visst är det makalöst att man kan dra på sej så där mycket skulder utan att "dra i handbromsen" mycket mycket tidigare. Det här paret betalade 18 700 kronor / månad för alla deras krediter och då amorterade de inte någonting! Skulden växte snarare varje månad! Helt otroligt. De hade dessutom två "vinterbilar" och en "sommarbil", en CORVETTE??? Hugaligen, tur att man har koll på ekonomin :-)

Vinn klänning



Här kan du vinna den här läckra klänningen! Passa på!!

Helgens aktiviteter

I helgen har vi bara varit hemma och sovit ut! Känns skönt efter veckans blandade sjukdomar... Halsfluss, hosta, snuva mm mm. Nu är det Emmy som är snuvigast och typiskt är ju det eftersom vi ska till lasarettet och kolla hennes infektionsastma imorgon.... Eftersom hon ska göra ett spirometri-test så vore det bra om hon kunde fått göra det frisk den här gången, men det är inget att göra något åt.

Lördag kväll spenderades givetvis med fotboll och fest i glada vänners lag. Vi utövade luftgevärsskytte och åt Svisstårta som jag bloggat om tidigare! Den var väldigt enkel att göra och smarrig!!

På Söndag for tjejerna till marknad i Hoting med morbror Tony. Sen stannade Emmy hos morbror och Eva och sen såg vi inte henne på hela dagen... Hon är mer än nöjd när hon får vara och "rant runt byn" :-)

Framkallning

Nu så här i sommartider är det bra att tömma datorn på foton, som ska framkallas, så att du kan fylla på med härliga sommarbilder!

Photobox har nu ett erbjudande där du bjuds på 100 framkallningar.

Klicka på bilden nedan så kommer du till erbjudandet!


Rea på skivor!!

Oj, oj, nu är det

JÄTTEREA



Vad sägs om Gudfadernfilmerna för 9 kr styck!!!


Skynda dej in och fynda!!!!

Populära burkar

De här burkarna har jag nu sett omnämnas både i Allt om Mat och i Ett hus. Det är burkarna Tripp från Ikea. Jag tycker att de var jätteläckra. De har ett härligt retro-mönster!

* Tripp, höga, 29 kr / 3 st, IKEA
* Tripp, låga, 69 kr / 3 st, IKEA

Årets moderea på Lindex Shop Online!!!

Nu pågår årets moderea på
 01 Banner
Upp till 50% rabatt på massor av dam, barn och underkläder!! Klicka här så aktiveras rean direkt!

Om du reggat dej för ett nyhetsbrev sedan tidigare så kanske du till och med har 50 kronor att handla för!!

Leadbanner 07

Svissglasstårta!!!

I helgen åt vi något kanongott hos svägerska Eva. Det var en Svissglasstårta. Tänkte jag skulle dela med mej av receptet till er, mina läsare!


Tjohoooooo !!! 0-1!!

Heja Ibra och Henke!!

Vackert porslin

Nu har Rörstrand kommit med en ny vacker servis, Pergola. Den känns både enkel och traditionsrik. Dekoren slingrar sej över kanterna och in i porslinet. Formgivaren heter Katarina Brieditis. Den skulle gärna få flytta in här hemma....



Vad tycker du om servisen?

Iphone

Just nu så håller Apple-chefen Steve Jobs ett föredrag på Apples World Wide Developer Conference där han väntas lansera en helt ny Iphone. 5 400 personer finns i lokalen där föredraget hålls.
Info från Prylbloggen:

Highlights om nya Iphone
  • 3G
  • Snabb nedladdning 36 procent snabbare än Nokia N95
  • 300 timmars passningstid
  • 5 timmars taltid med 3G
  • 10 timmar med gsm
  • Inbyggd gps
  • Ny telefonen kommer att säljas i 70 länder över hela världen,
  • I Sverige säljs den av Telia.
  • 8 gigabytesversionen kommer att kosta bara 199 dollar i USA (motsvarar 1300 kronor)
    samma pris över hela världen.
  • 11 juli börjar leveranserna

Grillning på picknicken

Hos Åhlens finns några härliga gröna produkter för en skön picknick. Grill-hinken ser väldigt praktisk ut, inte sant? Inte helt omöjlig att bära med till stranden heller....




 Grillhink, 199:-
 Grillbestick, 150:-
 Picknickkorg 250:-, Strandhandduk 145:-, Glas 6-pack 99:-, Termos Pollen 175:-

Skaderapport

I går när vi besökte bror med fru,fick barnen ovanligt mycket skador ;-) Svägerskan fick agera doktor och lägga bandage på tjejerna, om och om igen....  Till slut önskade man nästan att det gick att sätta ett för munnen ;-)


Oboy-drickare

Hur dricker barn Oboy egentligen :-)


Tidning + väska + klocka

Nu i sommartider så är all läsning bra läsning :-) När solen står högt på himlen och solstolen har intagits, då behövs det mycket läsning. Jag har prenumererat på ICAKuriren. Då fick man 14 nummer + väska + klocka för bara 98 kronor... 14 nummer + väska + klocka

Dagens badning

Den senaste tiden så har en kvällsuppgift bestått av att bada. I det fina vädret som varit den sista tiden har de lekt ute hela dagarna och blivit smutsiga därefter också :-)

Här får ni två bilder på badbrudarna...


       


Titt på baksidan

Här kommer en liten titt på hur vår baksida ser ut. Blommorna är fortfarande ganska små och det är inte så mycket som blommat än. I den främre krukan har jag planterat fyra stycken kryddväxter, det blir spännande :-) På vår lilla altan har en liten kruka med en Doroteablomma fått ta plats men den har inte blommat än.

 

I rabatterna är blommorna rätt små än.  Några nya perenner har fått ta plats på ställen där någon blomma dött under vinterns snötäcke. Spännande att få in några nya blommor i rabatterna. I två stycken pallkragar har vi ett litet jordgubbsland där det brukar blir mycket goda bär!
   
Har du gröna fingrar? Några tips på perenner som passar för Västerbottens inland?

Blommor och blader

Idag går vi mot ännu en vacker och solig dag med klarblå himmel!! Ser fram emot en tredagars ledighet!

Senare idag kommer nog ett inlägg där jag ska ta och visa hur vår tomt ser ut med blommor och blader :-) Är det någon fler av mina läsare som är intresserade av blommor? Själv så har jag under flera år fyllt på rabatterna med fleråriga blommor. Att sätta ett-åriga plantor på så stor yta som mina rabatter, det är inget alternativ.....

Och förresten, hur dåliga är ni på att skriva kommentarer egentligen?????


Kvällsbestyren

Nu är kvällsbestyren avklarade. Barnen är badade och nattade. Blomkrukor och rabatter är vattnade. Pappersarbete som låg och väntade är utfört.

Som tur är så har vi spelat in Greys Anatomy så nu blir det till att mysa en stund framför TV:n! Det är en skön avslutning på en het (!) dag.

Vad har du gjort ikväll?

EM-cupcake

Hur frän är inte den här cup-caken? Blixman är otrolig...

http://blixman.blogg.se/2008/june/cupcakes-till-em-2008.html

Hemma-pyssel

Ikväll har jag klippt gräs och Mats har bättrat på färgen på de plankor som ligger runt huset. Innanför plankorna har vi singel och det är jag faktiskt väldigt nöjd med. Under singlet ligger tunna cellplast-skivor och därigenom kommer det inte upp något ogräs!  Tjoho!

Igår planterade jag blommor och det blev åtta stycken krukor. I en gjutgärnskruka har jag satt 4 olika kryddväxter. Ska bli spännande att testa. Jag har aldrig ätit färska kryddor förut....

Ute på bron har jag hängt två amplar med mörkrosa surfiner och en väggampel med gula penséer. Jag gillar när det lyser upp lite ;-) I rabatterna kring huset har jag bytt ut någon perenn som dött under vintern. Där har jag enbart fleråriga blommor som kommer år från år, det är väldigt praktiskt.

När det börjat växa lite mera ska ni få lite bilder!

Har du planterat några blommor?

Kanontävling!!

Här kan du tävla med Ving och Allt för föräldrar om resor för 35 000 kronor!!! Enkel tävling där det bara är att skriva in sitt namn så är du med! Bra va?




Tävla med mej!!

Grillning

I lördags var i på "The big moutain" ;-) och grillade med syster, svåger och syskonbarn. Lövbiff, karré och majs grillades och till det så blev det creme fraiche och fetaost-sås och sallad! Mums!
 
 

Hur trött kan man bli...

Ja, idag slocknade vår lilla tjej vid middagsbordet. Frågan är hur mycket tröttare man kan bli ;-) Hon somnade och sover än.....

image491

RSS 2.0