TV-bänk och bord igen...

Ja, de här med TV-bänk och bord börjar bli en följetong. TV-rummet är inte klart än för det saknas bord och tv-bänk så hallen bebos fortfarande av oss hela kvällarna :-)

Nu har jag i alla fall hittat de möbler som jag tror att jag ska köpa. Ska bara kolla upp möjilgheten till hemleverans.

Vad tror ni om dessa?

image12
Bilder från www.em.com

Båda möblerna kommer från EM. Bordet kostar otroligt nog bara ca 1 500:- och tv-bänken ca 4 500:-. Jag hade velat ha en lite längre tv-bänk med glasdörrar men tyvärr så har jag inte hittat någon sån som haft ett rimligt pris. Har man däremot lust att hosta upp 10-15 000 kronor så kan man ju få precis vad man vill :-)

Nej, nu är det dags att lämna den liggande positionen ute i hallsoffan och gå och lägga sej.

Tävling på Käthe's Modeblogg!

På   finns nu en tävling där man kan vinna 500 kronor i butiken modemecka.se.

image11

Tävlingen slutar imorgon 31/10 så passa på att tävla nu!

TV-bänk

Nu har jag funderat och funderat på det här med tv-bänk men än har jag inte "kommit till skott". Det som jag just nu fastnat för är den här
image9
Den kostar 2 299:- i Ellos men tyvärr så är det inte leverans på den förrän 10/11.. fast har man väntat så här länge så går det väl att vänta ännu längre...

Vad tycker ni? Någon som har tips på någon annan mörkbrun snygg tv-möbel?


Vinteroveraller

Ja, nu nalkas vintern och i år behöver stortjejen en ny vinteroverall. Tidigare har jag köpt overallerna på Granngården där de haft jättebra Finetex-overaller. Nu när vi fick reklamblad ifrån dom så fanns det inte någon sån overall med. Hittade en fin overall på www.iob-butiken.se (599:-) som jag funderar på att köpa.

Någon av Er som varit till Granngården på sistone och sett om den här overallen finns att köpa där?

image8


Bild ifrån www.iob-butiken.se

TV-rumsföljetongen

Nu börjar det äntligen närma sej slutet i vårt tv-rum. Sofforna och snurrfåtöljen har äntligen kommit på plats. Bokhyllan är ihopskruvad, men inte fastsatt i väggen ännu eftersom placeringen inte riktigt är klar..

Den beiga mattna jag beställde i Ellos var jättehärlig och den hade jag ju 50% rabatt på så det var ett riktigt fynd. Den ligger nu på golvet men fortfarande saknas ett rumsbord... Hm, dags att skaffa ett ...

Mera som saknas är lampan som är beställd från Mio, fönsterlampor, en golvlampa och sen behövs en tv-bänk och kanske, kanske en platt Tv men det får vi se...

Än har vi inte flyttat in tv:n så vi sitter fortfarande och ser tv i hallen...

Snart är det dags att bänka sej och se lite lördags-tv. I soffan ligger just nu minsta tjejen och sover med öroninflammation... Det närmar sej tidpunkten då vi ska bråka igen.. Att ta Kåvepenin är ju aldrig skoj....


Före - Efter - Hallen

Under våren och sommaren förändrades hallen men en del är kvar att göra...


Först så byttes ytterdörren ut från en mörkbrun tät dörr mot en vit med fönster i.

image7
Spaljen blev en vägg och vips så försvann allt det "röriga" som man upplevde i och med att man såg igenom spaljen, både inifrån köket och utifrån hallen. På bilden så finns inga kläder hängda på spaljen, men i normala fall så hängde de kläder längs hela spaljen.....


I väggen gjorde vi en öppning så att det inte blir helt stängt in mot köket.


Den gröna färgen som väggarna tidigare var målade i byttes mot en beige nyans och med vitt kring

Det som återstår är nu att få el kopplad så att jag kan ha en fin lampa på byrån nedanför "hålet".


Hallen blev mycket ljusare och mer välkomnade än tidigare!!

Vad tycker ni? Några tips på ytterligare "utsmyckning"?Bilder - Privata ©

Tisdagstema - Hinder

För mej som är en ny färsk bloggare så är även det här med Tisdagstema något nytt. För er andra som läser min blogg och som inte heller vet vad det är så kommer en liten förklaring..  Tisdagstema är en "utmaning för din kamera varje tisdag". På vimsig.com/tisdagstema/ läggs det ut ett nytt tema varje tisdag och då kan man om man vill blogga kring det temat. Det finns några regler kring detta och en av dessa är att man måste blogga kring ett foto som man tagit själv och som reflekterar temat.

Självklart så ger jag mej i kast med Tisdagstemat också :-)

Temat den här veckan är Hinder och bilden nedan illustrerar ett stort hinder i mitt liv just nu. Träbänken hindrar både mej och barnen från att vara i vårt tv-rum som för närvarande renoveras. När det här hindret är borta kommer mycket att kännas lättare.... (se tidigare inlägg om tv-soffa i hallen....)

image6


Lolitas enkla tävling!
Lolita anordnar en enkel tävling på sin blogg. Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg på din egen blogg om tävlingen, länka till tävlingen och därefter lämna en kommentar hos Lolita. Då har du chans att vinna en "goodie-bag" med hemligt innehåll till ett värde av 1000 kronor!!

Soffan i hallen är inte skön.....

Renoveringen av TV-rummet går sakta framåt och under tiden så har vi vårt TV-rum ute i hallen. Där har vi en bäddbar hörnsoffa och den är verkligen inte speciellt behaglig att sitta i!! Nu längtar vi verkligen efter att TV-rummet ska blir klart.

När jag funderade på hur TV-rummet skulle inredas så fick jag härlig inspiration ifrån en blogg som jag började läsa för några veckor sedan, http://saravillfara.blogg.se/. Hennes "Före" och "Efter-bilder" på vardagsrummet peppade mej oerhört och det kändes direkt som att det skulle passa i vårt vardagsrum, och på den vägen är det :-)

Taket är målat, tapeterna är på plats (House från Eco) och golvet är nästan klart (Laminatgolv Mahogny från Pergo. Tyvärr så hade jag räknat fel när jag beställde golvet så det saknades en bit. Beställning av ett extra paket är gjort och förhoppningsvis kommer det imorgon. Målet är att golvet ska vara klart tills i helgen.

Våra nya möbler står i garaget hos min bror och väntar... En beige skinnsoffa (3:a och 2:a) och en mörkbrun fåtölj med fotpall, allt ifrån MIO. Den beställda lampan har tyvärr inte kommit än.. En beige ryamatta ifrån Ellos är också på gång

Ett bord till TV-rummet och en TV-möbel saknas också och jag funderar på att köpa bordet och tv-möbeln på bilden här nedanför, vad tycker Ni? Någon som har tips på något annat bord eller tv-möbel?
image3

Bilder - Blocket och Rowico

Överraskning....

Idag när Mats, Emmy och Alva kom hem så fick jag en härlig överraskning. En höstfin bukett med tre rosor och  kramar ifrån allihopa. Allt detta för att de vill att jag ska bli bra i ryggen snart..... Kände mej bättre direkt!

image3

Bilder - Privata ©

RSS 2.0