Scrapbooking-paket

Nu har paketet från Creative Club landat i brevlådan. Det var ett jättefint paket med många fina papper, en stämpel och dyna, blommor mm mm. Suveränt för bara 49 kronor. Vill man därefter säga upp medlemsskapet så gör man det enkelt på deras webb.

Nu måste man bara bli lite mera kreativ också :-D


Greys och Hösrabatt hos Kappahl...

Ikväll börjar äntligen Greys Anatomy igen. Vad ska hända egentligen. Vem dör? Izzie? George?
När serien slutade i våras svävade både George och Izzie mellan liv och död. Snart börjar det.....




Idag fick jag en rabattkupong från



där man får 25% på hela köpet mellan den 2-3 oktober.
Eftersom jag befinner mej långt ifrån en KappAhl-butik så hoppas jag
att någon annan kan nyttja rabattkupongen!

Kupongen är i PDF-format och du får klicka här för att få fram den!

Shoppa loss!


Ursöt dansande baby

Har ni sett den här?

Äntligen klart ;-)

Nu har jag äntligen gjort klart det halsband som jag började med för ett tag sedan. Syrran har gjort klart sitt för länge sedan, men jag får skylla på att hon är mycket mera "rutinerad" :-) Hon har nog hunnit med några halsband till efter det också :-D

Nu tror jag att jag ska ge mej på ett annat mönster. Det är väldigt skoj att ha nåt att pyssla med när man sitter framför TV:n.


Köket

Ja, nu har jag gjort ett litet collage från köket också.
Det är svårt att fota och se att gardinerna är lila. De blir väldigt mörka när jag fotar dem...



Just nu är vi utan barn här hemma. Emmy är på kalas hos en kompis och Alva är med E & T. Jag sitter och funderar på om jag ska gå ut och fixa hängamplarna som jag tänkte hänga fram på bron. Jag hade tänkt fylla dem med enris inför vintern. Våra kompisar M & C var så snälla och kom förbi med en stor påse med enris, TACK!


Höstpyntat i TV-rummet



Ja, hösten är här och nu har det gröna i TV-rummet plockats bort och istället huserar nu orange och bruna saker där inne. Jag tycker det är jättemysigt när kvällarna blir mörka och man får tända ljus och må gott. Planen var att TV-rummet skulle inredas med lila men det får vänta tills efter jul. Tills dess ska jag göra en ny tygtavla med ett lila-mönstrat tyg som jag redan köpt. Den svarta Cult Design-ljusstaken fick jag av storasyster när jag fyllde år och de fina Change-manchetterna fick jag av mina barn och maken. Parade ihop dem med en som jag hade sedan tidigare med höstlöv på, tyckte att de passade bra tillsammans. Ljusfatet från IKEA använder jag året runt och byter bara ut dekorationen på det. De tre vaserna i bokhyllan har jag köpt i fjol i Ellos. De har jag pyntat med "fusk"-höstlöv.

Nu ska jag gå in och hjälpa maken med middagen, älgskav i pitabröd blir det!!


Grattis Erika

Ja, idag passar det att sända ett stort grattis till Erika Selin, från Dorotea, som gick vidare till kvalet i Idol.

Erika Sehlin Foto:TV4
Foto: TV4

Igår slocknade Alva vid 20.30-tiden till Idol och Emmy strax efter.. Därför var de pigga och glada vid 8-tiden då båda ville upp och morgonfika. En härlig lördagsmorgon som vanligt alltså! Nu har jag läst tidningen och ätit en god frukost och snart ska vi väl försöka oss på Melodikrysset.

Igår gjorde jag om i köket och satte upp enfärgade plommonlila gardiner. De köpte jag av en torghandlare i veckan för bara 125:- / par! Vilket fynd! De lila kuddarna och lite annat som var tänkt för TV-rummet har också åkt fram i köket. Nu skulle jag behöva nåt snyggt tyg att klä dynan på kökssoffan...

Ska ta och försöka få till några bilder ifrån köket och TV-rummet (som brunt/orange) under dagen idag så att ni får en liten glimt av hur det ser ut!!

Vad tänker ni göra idag?

Idol och rabattkod!

Ikväll blir det till att se Idol igen. Den här gången ska juryn göra en gallring så att drygt 50 stycken blir kvar till nästa steg. Blir roligt att få se om Erika syns något den här gången.



Tänkte passa på att tipsa er om en rabattkod från 02 Logo LR där du kan få 30% rabatt (kan inte kombineras med andra erbjudanden och gäller ej på minipris- och outletartiklar). Ange 92323 så får du 30% rabatt!




Höst i Tv-rummet och CSI

Ja, nu har höstens färger flyttat in i TV-rummet. Det gröna har åkt ut och brunt och orange har åkt in. Känns mysigt och "murrigt" där inne. Planerar att låta rummet gå i lila toner längre fram i vinter men vi får se hur det blir med det :-)

Ikväll har jag suttit och trätt pärlor för att kunna göra klart mitt halsband. Håller på med lite pärlvirkning när andan faller på. När halsbandet är klart så ska ni få se det.

Imorgon ska Emmy fotografera sej på skolan och så ska hon ha första idrottstimmen inne i sporthallen med sin nya idrottslärare. Spännande!

Snart ska vi sätta oss och titta på CSI NY. Vi har satt på inspelningen eftersom det just nu är hockey på TV:n ....

Nej, nu ska jag ta och virka lite innan det är dags för Tv-tittande! Ha en bra kväll!

Mysmorgon

Ja, då var det lördag morgon. Jag och tjejerna är uppe och har morgonfikat (och jag har läst tidningen). Jag har också gjort bort några av mina bredvid-jobb.... Idag ska vi fara och hälsa på syskonbarnet Lova, som fyller hela 14 år!
GRATTIS LOVA!!

Så här på morgonen så tänkte jag också ta och tävla lite grann. Blev tipsad av min syster om den här tävlingen:

tävling kidzine crocs
Tävla om skon Dawson från Crocs värde 499 kr hos Kidzine!

Den skulle passa perfekt till min äldre tjej Emmy som gillar Jeans och att vara lite tuff!


Äntligen fredag

Ja, då var det äntligen fredag och jag ska fara på jobbet. Funderar på att ta ledigt på eftermiddagen och mysa med familjen . I helgen fortsätter jakten och då ser man inte så mycket av mannen i huset :-D Han bor förmodligen borta i helgen och då får jag och tjejerna husera fritt.

Innan jag drar på jobbet passar jag på att tävla lite:



Hos Skönt Hemma kan du vinna en korg från Durabel Design. Tävlingen pågår till den 27/9.


Lugnet har lägrat sej

Ja, nu har lugnet lägrat sej här hemma efter en trevlig kväll med besök av släkt och vänner. Tack allihopa för gratulationer och för påhälsningarna!

Emmy var på Lek & Plask ikväll för första gången den här säsongen och hon hade haft jätteroligt. Däremot var hon jättetrött och somnade gott.

Nu ska jag snart krypa ner under täcket också!


Erika vidare i Idol

Ja, Erika från Dorotea gick vidare till Stockholm i programmet Idol. Vad roligt!! Känner henne inte alls personligen men önskar henne ändå Lycka till framöver!

Erika fick mycket tid i programmet och lovord från Juryn! -"Umeå sparade det bästa till sist!", sa juryn!
Det ni!



Läs Andreas Carlssons hyllning till Erika på Aftonbladet.


Grattis idag också!!

Idag passar jag på att skicka två STORA grattiskramar till min brorson Martin och hans flickvän Annika som fyllde år igår och idag!

KRAM KRAM!



Just nu har jag en maräng i ugnen. Den ska under morgondagen, bli en crisptårta!

Imorgon kväll ska Emmy börja Lek & Plask. Hon ska få följa med några vänner dit eftersom vi förmodligen har besökare som vill ha kaffe och tårta!

Nu ska jag fortsätta se på Idol. Nu innan pausen visade de en glimt av Erika, från Dorotea.
Heja Heja säger jag bara!!


Första läsläxan, födelsedag och liniment

Idag har Emmy haft sin första läsläxa. Fyra sidor skulle hon läsa - fem gånger. Det blev en gång för moster, två gånger för pappa och två gånger för mej :-) Hon var så duktig så! Boken heter Elsas bok och är en lättläst nybörjarbok. Det är verkligen skoj att hon gillar att läsa. Hon läser nåt för oss nästan varje kväll. Så länge som hon gör det helt frivilligt är det ju bra!

Ikväll grattade vi maken i huset.
GRATTIS ÄLSKLING!
Han fick en skjorta av mej och tjejerna. Jag hoppas på att den ska passa bra. Tyvärr kunde han inte prova den för han har varit hos en massör (med sin onda rygg) så han luktar som ett fotbollsomklädningsrum (Liniment....). På Torsdag bjuds det på tårta här på Timotej eftersom en till i huset firas då ;-)

Det här bra erbjudandet tipsade min syster mej om:

Åtta fina handdukar och fyra nummer av Sköna hem för 98 kronor! Vilket fynd!

Det slog jag till på direkt!


50% på jeans!

Just nu har
 Halens Logga Vit 120x60
50% på alla dam- och herrjeans.
Koden2104 är det som gäller men bara tom 18/9!!

Passa på!!


Köttfärspaj och hyra film!

Idag tänker jag prova receptet som jag bloggade om tidigare, Köttfärspaj med Västerbottensost! Får väl se när mannen i huset kommer hem så att vi kan äta. Skjuter de någon älg sent på dagen så kan det bli väldigt sent innan han kommer hem.

Jag och tjejerna ska fara och hyra en film, Projekt prinsessa.

DVD Film: Projekt prinsessa

När prinsessan Rosalindas land invaderas av en grym diktator tvingas hon fly och hamnar hos Projekt Prinsessa, en hemlig organisation som hjälper prinsessor i fara. Mason, en agent inom organisationen, tar hand om Rosalinda och låter henne flytta hem till honom och hans dotter Carter. För att behålla sin identitet hemlig låtsas hon vara Carters kusin, Rosie, från Iowa. Men att vara en ”vanlig” tonåring visar sig inte vara helt lätt för en prinsessa…

Det är en Disney-film som dubbats på svenska. Då kan både Alva och Emmy se den. Ser ut att vara en film som de kommer att gilla...

Tidigare i veckan hyrde vi Hannah Montana - The movie och den gillades skarpt :-)

DVD Film: Hannah Montana - The movie

När framgången börjar stiga Miley Stewart åt huvudet anser hennes pappa att det är dags för ett miljöombyte. Milda Matilda! Helt plötsligt måste Miley byta ut sitt glamorösa popstjärneliv mot flanellskjorta och jeans på familjens gård i Tennessee. Miley börjar tvivla på att hon kan fortsätta vara två personer. Med hjälp av sina vänner måste hon bestämma sig för vem hon ska välja - Hannah eller Miley?


Älgkött i frysen!

Igår kom maken i huset hem med älgkött. Vi satt i ca fem timmar innan vi hade styckat, putsat, paketerat, malt köttfärs, paketerat (köttfärs) och slutligen diskat bort. Det är alltid lite tungt att göra det här jobbet men gud vad man är lycklig när det är gjort! Frysen börjar fyllas upp med härliga köttbitar och köttfärs till många goda middagar. Då känner man sej rik!!

Älgjakten fortsätter nu i helgen också så jag och tjejerna är ensamma. Båda tjejerna ligger just nu och myser i sängen. Själv sitter jag och äter äggmackor och dricker ett glas juice. Ute är det grått och regnet hänger i luften.

När barnen blivit lite större så är min plan att också följa med igen på älgjakt. I vapenskåpet står även min bössa, en HDF Titan av kaliber 308. Den har varit med mej några gånger på älgjakt men jag har aldrig skjutit någon älg. Hoppas att jag får vara med om det någon gång i framtiden.

**************
Eftersom Alva, vår yngsta dotter, är en liten prisess-flicka så kan jag inte låta bli att tävla hos Vita drömmar och choklad om det här fina priset:



Tävlingen pågår under hela september


Vinn fina priser på gneis.se

I brevlådan idag fanns en tidning som hette Familjemagasinet Aktiva. Den går tydligen ut till alla som har barn som börjar skolan. I den fanns en annons från Gneis med fina vinterkläder. På www.gneis.se kan man vara med i en utlottning med fina priser!


Den här jackan tycker jag var jättesnygg!! Den skulle Emmy bli superfin i nu i vinter!
Gneis har mycket fina barnkläder men de ligger i lite dyrare prisklass än vad vi är vana vid.


Tävla med din barn-sommarbild få rabatter!!

Just nu har Pixiekids en fototävling där man kan tävla med sin bästa barnbild från i sommar, för att vinna ett presentkort. Ni har säkert en massa fina sommarkort som kan gå långt i den här tävlingen :-)

Lasarettbesöket avklarat

Ja, igår var vi på lasarettet med Emmy för kontroll av astman. Den här gången hade hon mycket bättre värden när hon blåste. Doktorn tycker att vi ska sluta med medicineringen helt nu och se hur det utvecklar sej. Blir hon förkyld och påverkad i andningen så ska vi köra igång medicineringen igen, åtminstone medan hon är förkyld.

Ikväll har jag börjat pyssla med ett nytt pärlhalsband. Jag hittade ett jättefint inka-inspirerat mönster på nätet och blev sååååå sugen att göra det. Har suttit och trätt pärlor i minst två timmar och sen körde jag igång att virka. Vad händer? Jo, det blir bara kaos av allting!! Får inte nåt att stämma!! Måste bero på att det är 7 pärlor på varje varv.... Med 6 pärlor har det aldrig varit nåt problem men nu har jag rivit upp det 10 gånger och nu orkar jag inte mer ikväll :-)

Nya tag imorgon!!

... så var man gräsänka

Ja, så var man gräsänka. Mannen i huset har farit på älgjakt och blir borta till nästa söndag. Förhoppningsvis resulterar det i MYCKET älgkött!

Emmy har just läst sin första hela bok för mej, den hette Filip och Fia i Röda Havet.
Det är en bok för nybörjarläsare och det gick riktigt bra för henne att läsa.
Filip och Fia i Röda havet

Den hade hon lånat i fredags när hennes klass besökte vårt underbara bibliotek.
Nu vill hon dit och låna flera böcker och det är ju precis det man vill!


Imorgon åker vi iväg för astmakontroll på lasarettet.
Ha en bra kväll!


Ett barn ute på vift...

Nu har Emmy cyklat iväg för att vara på ett Hannah Montana-pyjamas-party :-) Hon gjorde sej så fin i nya jeans och glittrigt linne :-D

Alva har också gjort sej fin och låtsas att hon är Lilly, Hannah Montanas kompis...



Det här är andra gången hon sover över hos en kompis. Förra gången gick det bra och jag väntar mej att det går lika bra den här gången. Hon är jättetrygg och oroar sej inte det minsta. Det är skönt...

Till middag blev det en paj av stekt älgskav från igår. Det blev kanongott och kvar blev en lagom bit för mej och tjejerna att äta till middag till veckan då maken är på älgjakt. Det är rätt skönt att ha några middagar klara så att det bara är att värma när man kommer hem från jobbet.


Ännu en vinst!

Igår fick jag ett brev på posten där jag vunnit två biljetter till The September Issue. Här i Dorotea lär filmen inte visas och jag ser inte att det går i Umeå heller.... Ja, ja, får se vem jag kan skänka dem till som kan gå och se den. Filmen är en dokumentär om Anna Wintour, Vogues mytomspunna chefredaktör, som blev känd för den stora massan genom Meryl Streeps Oskarsnominerade porträtt av henne i filmen Djävulen Bär Prada.

Dokumentären The September Issue skildrar verklighetens tidningsredaktion och det nära samarbetet mellan modeskapare, modeller, stylister och inte minst Vogues medarbetare, under produktionen av det största modenumret någonsin, 2007 års September Issue.


Åh, jag har vunnit!!!!

Jag har vunnit 1000 kr hos Ninni med e att spendera hos

Åh, vad skoj!!


Sköna helg

Ja, nu är det lördag och vilken härlig dag det är. Sova lagom länge, äta frukost, läsa tidningen - lugnt och skönt... Idag har jag tagit en bastu på morgonen och det är också ljuvligt!

Nu sitter jag och bläddrar igenom några kataloger coh funderar på om man ska göra nåt nyttigt idag eller bara ta det lugnt ;-)

Imorgon åker mannen i huset iväg på älgjakt och blir borta en vecka. Då får tjejerna och jag mysa för oss själva en vecka. Längtan kommer att vara stor men när man då tänker på älgköttet som förhoppningsvis så småningom hamnar i frysen, då får man stå ut! Har man frysar fyllda med älgkött, fisk och svamp, då är man rik!

Till veckan ska Emmy till Lycksele för kontroll av astman. Hon har infektionsastma men på sista tiden tycker vi att den varit mycket bättre. Hoppas (!) att den håller på att växa bort. Få se vad de säger om svininfluensavaccineringen. Det kan ju vara så att de tycker att man ska vaccinera henne, just för att hon har astma.... Ja, ja, vi får väl se vad de säger. Till Lycksele följer min mamma också, blir nog en tur på Dollarstore skulle jag tro :-D

Blossa 09 - Clementin



Årets Blossa-glögg är här och smaken är Clementin! Nu kan man förboka glöggen så att man inte missar årets glöggnyhet! Klicka på bilden ovan så kommer du till förhandsbokningen!

Själv har jag bokat två flaskor för hämtning hos vårt Systembolag.

Så här står det på Blossas hemsida:
"Det är bara sex år sedan den första årgångsglöggen presenterades, men den har redan blivit en kär familjemedlem. BLOSSAs årgångsglögg är både trendig och traditionell, den tillfredsställer vårt behov av förändring samtidigt som den bottnar i hundraåriga sedvänjor. Årgångsglöggen får sin smak av traditionella ingredienser med julkänsla. Tidigare år har den bland annat smaksatts med pomerans, havtorn, vinteräpple och hjortron. Årets upplaga, BLOSSA 09, anknyter naturligt till julens smakpalett med sin friska doft och smak av clementin. Servera den rumstempererad eller värm den på traditionellt vis och upptäck att clementinsmaken då blir en aning tydligare"


RSS 2.0