En kylig dag är över

Ja, idag har vi fiskat från klockan 8 till 17.... Det kan man kalla lång fiskedag :-) I morse när vi kom ut var det verkligen jättekallt! Det var en otrolig tur att vi kunde göra en eld i Signars eldningskonstruktion...



Fisket har varit rätt trögt men vi har kämpat på hela dagen. Vid lunch for vi till stugan och lagade hamburgare och värmde oss lite innan vi drog iväg på en eftermiddagsfisketur. Då värmde solen och det var mycket skönare väder. Tjejerna har spenderat dagen med att mysa i stugan och det var tur eftersom det var rätt kallt fast det var strålande solsken.

Nu har min brorson Martin också kommit upp till fjället. Alva kramade honom ordentligt!



Nu har svägerskan duschat Emmy och Alva och vi har en lasagne i ugnen. Det ska bli gott med middag!

Här kommer lite fler bilder från dagen:

   
   

Morgonrapport

Ja, tänkte jag skulle lämna en liten morgonrapport. Natten har avlöpt lugnt men själv har jag vaknat ca en gång i halvtimman för att kolla vad klockan är. Sängen är man ovan med och dessutom med att sova fem stycken i samma rum :-) Barnen (Lova, Emmy och Alva) får fortsätta att sova och så hämtar vi dem längre in på dagen.

Idag kommer brorsson Martin upp efter att ha kommit från jobb/utbildning i Danmark. Han skulle ha kommit igår men planet var försenat mellan Köpenhamn och Arlanda så de var tvungna att sova över på Arlanda flygplats. Imorgon eller på söndag dyker sen brorsdotter Moa upp. Hon jobbar i helgen och sen ska hon också komma upp och ha sportlov.

Vädret idag ser inte så lovande ut. Det är just nu (7.00) -16 grader och blåsigt.... BRRRRRR. Det är tur att vi är utrustade med kälke med eldningsmöjlighet, presenning så att vi kan göra vindskydd mm mm.

Nej, nu ska vi ta och göra frukost och bré mackor som vi ska ha med ut på sjön.


Stillbild nu 7.00

Äntligen här!

Ja, nu är vi äntligen här. I Saxnäs alltså. Sängarna är bäddade, vi har sett Så ska det låta och Lets dance och ätit Tacos. Det är mys det! Sen har det också slunkit ner något glas vin också....

Emmy och Alva sover gott och i kaminen sprakar det en mysig brasa.

Nu ska vi se upplösning i Let's Dance.

Imorgon kommer en fiskerapport och lite bilder!

Titta in här så kan du se Torpet vi bor i och kanske oss också :-D

Grattis storebror och "Jonke"!!

Ja, nu kan man ju tro att jag upprepar mej eftersom jag gjorde ett likadant inlägg för 6 dagar sedan, men så är det inte. Idag fyller faktiskt min andra storebror år! Dessutom har "Jonke" (Jonas) klarat körkortet så det blir alltså dubbla GRATTIS!!

Hugo - GrattisHugo - Grattis


Vi har fått god ananaspaj och marängtårta så nu är vi mätta och belåtna! Jonas hann vi inte se till så mycket innan han drog iväg med bilen och det gjorde han helt rätt i :-) Vilken härlig känsla att få åka iväg med bilen helt själv!

Strax ska jag gå in och packa det sista inför avfärd till Saxnäs imorgon. Barnen är förväntansfulla och det är nog faktiskt jag och Mats också. Det brukar vara härliga dagar där uppe! Nu blir det upp till 9 dagar som vi blir där uppe! Härligt!!!

Nej, nu måste jag packa!

Pyssel och packning

Ja, nu pågår packning hemma hos oss. I övermorgon går färden till Saxnäs för nio dagars ledighet med fiske, skoteråkning och allmänt mys.

Tjejerna sitter just nu i sängen och myser. Emmy ska vara hemma från förskoleklass imorgon och fredag och må lite gott innan vi åker iväg. Ikväll kom hon på att hon ville göra ett pärldjur och eftersom jag aldrig gjort det förut så blev det till att leta mönster på nätet :-)

Just nu så har vi gjort två stycken såna här djur. Det ska vara en hund :-D

diamondbacksnake
Dessutom har jag skrivit ut 8 sidor till med mönster som Emmy ska ta med till Saxnäs. Det blir bra tidsfördriv i torpet om det blir kallt och ruggigt ute. Moa och Lova, visst längtar ni efter att få göra pärldjur, ha ha :-)

På den här sidan finns jättemycket mönster! Vi gör figurerna av indianpärlor och vitt virkgarn, det funkar bra!

Vår lilla skoteråkare :-)

Titta här här så får ni se en liten tuff skoteråkare :-) Det är vår dotter Alva!


Fettisdag med semla!

Ja, idag är det fettisdag och det har märkts på lite olika sätt här i Dorotea. I Lajksjö sålde de hemgjord palt och semlor. Ett antal av mina arbetskamrater åkte dit på lunch och åt. På skolan har de haft friluftsdag och där gjorde de lite olika saker såsom fiske på sjön, skidåkning, slalom, skridskor, promenad mm mm. Det ska tilläggas att dagen bjöd på milt och härligt väder så ingen behövde frysa!

Här hemma börjar nu vi små smått att packa inför fredagen då vi åker till Saxnäs. Där blir vi tills nästkommande söndag. Där har vi hyrt ett hus som kallas för Dagnys Torp (webbkamera). Mycket fiske kommer det att bli vill jag lova :-)


Melodifestivalen i Leksand!

Ja, nu är Melodifestivalens deltävling från Leksand över och direkt till final i Globen gick:
 Foto: CJ Söder, SVT och  Molly Sandén, Foto: Scanpix

Till andra chansen gick:
Ftot: Marit Solblad, Vi-Foto och BWO, Foto: Carl-Johan Söder

Internationella juryn valde:


De bidrag som inte gick vidare alls var:
Foto: Peter KnutssonMikael Rickfors, Foto: Carl-Johan SöderMaja Gullstrand, Foto: Carl-Johan Söder

Jag tycker faktiskt att internationella juryn gjorde ett bra val, hon skulle säkert kunna gå bra internationellt.

Vad tycker ni om bidragen från ikväll? Gick rätt låtar vidare?

Lyxig köttfärssås

Ja, nu har vi ätit Lyxig köttfärssås och den var verklige en succé. Väldigt god var den helt enkelt! Mats tillagade den och det gjorde han jättebra. Det blev en salt och god smak och lite variation eftersom det var grönsaksbuljong i den.

Här kommer receptet:


Saxat ur Jaktjournalen

Myslördag

Idag har vi haft en mysdag. Det började med att vi vaknade vid 8.30-tiden av att Emmy frågade om hon fick slå på TV:n och det fick hon så klart. Sen klev vi upp och började ta fram morgonfika medan vi lyssnade på radion. Vi gräddade ciabattas i ugnen så att vi fick varmt bröd och sen satte vi oss och såg skidåkning medan vi åt smarrigt morgonfika!

  


Efter det så har vi plockat och donat lite mest hela dagen. Emmy och Alva lekte med nallarna ute i hallen med mössor, vantar, cykelhjälm och en massa annat....



Sen kom Monica och Signar förbi och bjöd på tårta! Mums!!

Mats och Emmy gick sen ut och skottade av taket på vissa utvalda ställen. Sen roade Emmy sej med att hoppa från taket ner i snöhögarna :-) Det tycker hon är skoj!

   
 

Till middag blir det en ny sorts köttfärssås som vi hittade i Jaktjournalen. Vi får lov att skippa kantarellerna eftersom tjejerna är så kräsna :-)

Rapport kommer om det blev bra eller inte!

Vinn Fem myror-tyg!



Tävla hos www.ninninusens.blogg.se och vinn tyg från www.barntyger.se


Tävla hos Sand mellan tårna!


Skidåkning

Nu sitter vi och ser skidåkning. Det är 7,5 km klassiskt och sen 7,5 km fristil. Det ser väl inte ut som om Kalla ska kunna ta någon medalj, hon är 11:a just nu.

Emmy och Alva leker men Alva får en hostattack emellanåt.

Designtävling - öppen för alla

Why Friday är en T-shirt-shop som fungerar som en ständigt pågående designtävling! Varannan fredag utser de en vinnare vars T-shirtdesign skickas till tryckeriet för att sen börja säljas via deras webbshop. Fränt va? Skaparen av den vinnande designen tjänar naturligtvis pengar varje gång någon köper just den T-shirten!

Systerdotter Sara, du som är skicklig grafiker, ta och gör ett bidrag, eller varför inte ett bidrag varannan vecka :-)


Grattis storebror!

Idag fyller min storebror Signar år!

GRATTIS säger vi härifrån Dorotea! Alva hostar fortfarande och har lite feber så vi får snällt vara hemma. Presenten far däremot upp till Häggtorp med min mamma och pappa.

image192

Här är min bror till vänster och min käre man till höger i de snygga (?) Yamaha-mössorna som de fick förra vintern.

Se hela bildenKramar från oss!

HM:s Fashion for your Home

Nu har HM öppnat sin nya shop på webben, Fashion for your Home.

Där har de satsat på att dela upp stilarna så här: Graphic, Colourful, Natural och Classic


Det blir skoj att klicka sej runt och se vad de har hittat på!










Nej, nu ska jag fara på jobbet!

Fortsatt sjukt

Ja, här hemma hostas det dag som natt. Nu har febern gått ner lite men hostan är fortfarande intensiv. Än så länge är det bara Alva som drabbats av feber/hosta men vi får väl se hur länge det dröjer innan Emmy åker dit...

Vi har tittat på vädret för helgen och som tur är verkar det bli mulet :-) Känns bra eftersom vi förmodligen måste spendera den inne och kurera oss!

Handlar du via postorder?

För dej har jag lagt upp Shopping-länkar till vänster i menyn! Klickar du dej vidare till ditt shopping-ställe via mina länkar så kan jag få poäng i någon tävling eller något annat roligt. Lägg upp min blogg som en favorit som heter Shopping så glömmer du inte bort det, ha ha
:-D
Tack på förhand!

Premiär!


Ja, ikväll är det premiär för Grey's Anatomy! Äntligen!

Vi spelar in det just nu och avvaktar med att se det tills barnen sover. Alva har fortfarande feber så hon blir hemma imorgon också tillsammans med pappa...

Snart är det bokrea!

Snart startar Bokrean och hos
 
kan man redan nu förhandsboka böcker.

Dessutom är det fraktfritt!

Jag funderar på att köpa några böcker, bland annat:
Artnr: 9789185453221

 Artnr: 9789163856662
(Vi har redan den silvriga barnkammarboken)

Ut och resa..

Idag ska jag till Lycksele på ett möte tillsammans med kollegor från länet. Ska snart iväg och hämta bilen innan jag drar vidare mot Åsele där jag plockar upp min kollega. Rätt skönt att man kan samåka, det blir ju både billigare och så sparar man miljön! Sen åker jag mycket hellre än jag kör men idag så får jag lov att köra :-)

I natt har det kommit lite snö i form av tunna lätta slöflingor. Allt blåste av bilen på väg hemifrån ner på samhället.

Ha en bra dag!


Lova tävlar igen!


Ja, nu är brorsdottern igång igen! Nu är Lova uttagen till MusikDirekt:s deltävling i Vilhelmina. Den 7:e Mars tävlar hon på Vilhelmina Folkets Hus och sen kan hon gå vidare till Länsfinalen i Umeå den 4 April.

Lycka till!!

Feber......

Idag har lillpiga (Alva) feber..... Hon har gnytt och varit ledsen hela natten så nu är man mör som en bankad filé..... Mats är hemma och sköter om sjuklingen..

Dagens skratt från Förskolan Nyckelpigan

Läs dagens skratt på Förskolan Nyckelpigans blogg :-D

Följ min blogg med bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin!

Vinn Ullunderställ för baby och barn!

 

Jag är med och tävlar om superfina ullunderkläder av märket Troll. Alla kan vara med och tävla vare sig man har blogg eller ej. Tävlingen hittar ni hos En Mölnbobos Liv och sponsor är Kidsbutik. Tävlingen avslutas 28 februari vid midnatt 


Födelsedagskalas!

Idag fyller min mamma 78 år! Det firar vi naturligtvis och vi åker strax iväg för att hälsa på dem. Min mamma och pappa bor i en liten by en mil härifrån (mitt föräldrahem). Förmodligen så träffs vi nog allihopa där, alla fyra syskonen, för att gratulera henne.

Grattis älskade mamma!


Hälsning i VK till min man.....



Förmodar att han inte sett den :-)

Gullig klänning...


Oj, den här skulle inte Alva tacka nej till ;-)

H&M 129 kr

Härligt vintrig helg!

Ja, nu är helgen till ända men den har varit jättehärlig (men för kort som vanligt...). Vi har tillbringat både lördag och söndag på Häggås-Lillsjön i trevligt sällskap och strålande sol!

På lördagen var Emmy på kalas men när hon fick komma dit lite tidigare så for vi iväg på en skotertur. Vi hamnade (som vanligt) på Häggås-Lillsjön och där var redan båda mina bröder. Efter en stund kom också min syster med man och då var vi plötsligt hela syskonskaran samlade på ca 10 kvadratmeter :-D Där grillades korv och gjordes "järnmackor" så det stod härliga till!

Sen blev det så att vi åkte hem till min bror med familj i Häggtorp där vi stannade över natten. Vi åt tacos och såg Melodifestivalen! Härligt.

Idag, söndag, bar det av igen ifrån Häggtorp och målet var även idag, Häggås-Lillsjön. Ytterligare en dag med härligt väder och trevligt sällskap. Idag träffade vi en familj som har två barn i samma ålder som Emmy och Alva. De är Alva och Emmys bästa kompisar.  Lyckan var gjord!

Bjuder på en liten bildkavalkad från helgens härliga väder!

 
Alva myser i solen


Min brors uppfinning så att vi ska kunna ha elden med oss... Blir skönt när vi vecka 10 ska iväg och fiska och eventuellt fryyyyyysa...

  
Samling i "ritta"


Vårt ekipage

  
Emmy och Alva med kompisarna N och E.

På väg till Häggåslillsjön

MMS

På väg till Häggåslillsjön


Skidskytte-VM och alpint

Nu har vi stoppat ner tjejerna i badkaret. Fullt ös verkar det vara där inne... Själv så sitter vi och ser på alpina VM med slalom. Maria PH åkte ur och Anja gjorde ett dåligt åk och var nästan 2 sekunder efter täten.... Nu gick Frida Hansdotter in på 5:e plats och det var ju positivt ändå!

Före det så tittade vi på skidskytte-VM. Hur är det möjligt att man väljer att lägga ett VM i Sydkorea? 15 grader varmt just nu? På Aftonbladet skriver vallachefen att han aldrig varit med om något sämre....


100 läsare!

Oj, idag passerade jag gränsen för att ha 100 unika läsare under ett dygn. Det känns häftigt! Tack alla för att ni besöker mej! Det vore ännu häftigare om alla ni 100 lämnade ett spår efter er i form av en kommentar!! Då skulle det kännas ännu roligare att skriva inlägg här....

I alla fall så har vi just sett Let's Dance tillsammans med vänner. Just nu tittar vi på TV4 nyheterna efter att vi lagt tjejerna. Båda klarade av att se hela Let's Dance den här gången. Annars brukar Emmy somna vid 20.30-tiden, men idag sov hon fram emot 8, eftersom vi var lediga, och då gick det bra att se hela Let's Dance.

Imorgon ska E på kalas till en klasskompis och vi får se om vi andra åker ut på skoter en sväng. Det beror mycket på "väder och vind".

Snart ska jag se på Samantha tror jag om vi inte blir för trötta och lägger oss....

Ha en trevlig helg!

Pluttarna sitter där!

Ja, nu sitter de där. EKG-pluttarna alltså. Emmy har sovit med oss i natt. Hon brukar få sova med oss när hon har ryggsäcken och sladdarna så att vi kan hålla koll på att hon inte drar loss någon sladd. Det är en tradition nu att hon sover hos oss så det kan vi inte rucka på :-)

Så här ser det ut:

Alva blev hämtad av Eva på förskolan och där fick hon sin favoritmat, köttfärssås och "bisgetti" (som hon envisas med att säga)...

Det blev sent innan tjejerna kom isäng så jag har tagit ut en dag föräldraledigt idag så att de får vila upp sej.

Nu ska jag ta och fixa lunch!

Lasarettbesök

Imorgon ska vi till Umeå på Barnhjärtmottagningen. Emmy ska göra några olika EKG:n och sen sätta fast långtids-EKG:t. Det är en bärbar EKG-apparat som hon bär i 24 timmar i en liten ryggsäck. Emmy äter hjärtmedicin morgon och kväll för att förebygga hjärtrusning. Hon har aldrig haft några symptom utan medicineras ändå eftersom sjukdomen upptäckts och det är barn och ungdomar som oftast får symptom.

Emmy och jag har samma hjärtfel, Långt QT-syndrom. Här är en artikel som handlar om vårt hjärtfel. Där finns Emmys doktor med (Annika Rydberg) och där nämns faktiskt även Dorotea!

Februari är Alla barnhjärtans månad. Målet är att samla in 15 miljoner kronor. 2007 samlades det in pengar så att Annika Rydberg (på Umeå Universitetssjukhus) kunde få forska på halvtid i tre år.

Nu kan DU enkelt stödja på olika sätt:

SMS:a HJÄRTA till 72 900 så skänker du 50 kronor till Hjärt & Lungfondens forskning
Hjärtepins 2009
Köp hjärtepins hos t ex Hemtex, Gina Tricot, Euroflorist, Akademibokhandeln, Hemköp, Tempo och på vissa sjukhus. Skolungdomar runt om i landet säljer också dessa.

Visst kommer ...

... du ihåg Alla Hjärtans dag på Lördag? Har du inte köpt något till din älskade? Då har jag ett tips!

Hos Ginza kan man köpa den här CD-samlingen för bara 99 kronor... Fraktfritt dessutom under februari månad.



Nu ska jag ta och gå till min älskling och mysa framför TV:n ett tag nu när barnen somnat!

Linus & Lotta

Hos Linus och Lotta har de det här fina setet:


Klänning+Leggings för bara 99:- / set. Det finns i blått, rött och gult. De har också ett fint set för killar där det ingår linne + shorts för endast 99 kronor. Där finns det svart, grönt och marint att välja på.

Såg den här kjolen också...
 
Är det nån i vår närmsta krets som kan gissa vem jag tror skulle vilja ha den här kjolen?

De lanserar också ett nytt märke som heter Name IT och det verkar vara härligt färggranna kläder som t ex den här tröjan för introduktionspriset 49 kr (ord. pris 79 kr)

Gratis SMS via datorn

Är det någon fler än jag som är rätt långsam att skriva SMS på mobiltelefonen. Vill man dessutom skriva ett lite längre SMS så tar det ju en eeeeevighet. Jag skickar ofta mina SMS via gratissms.se. Där får man minst 2 gratis sms per dag men man kan få ihop flera genom att tacka ja till erbjudanden mm. Det har jag aldrig gjort utan mina 2 / dag räcker om jag vill skicka ett lite längre SMS.

Sugen att testa? Klicka här och regga dej, du är igång direkt och det är jätteenkelt!

Vilken bra vecka!

Navy CIS kör alltså igång den 17/2 klockan 20.00 och vad händer den 18:e? Jo, Greys Anatomy kör igång igen! Tjoho!



Kolla här vad som hände sist!

Sjön suger...

Eller gör den? I alla fall så är det ett rätt skojigt program nu som heter Sjön Suger på Kanal 5. Det är Lennart Jähkel och Johan Ulveson som lagar mat i skärgården med olika gäster. Ikväll är det Johanna Westman som är gäst. Det är verkligen ett annorlunda program. Härliga människor, bra humor, lugn och harmoni. Inte lika pretantiöst som många andra program..


Äntligen!

Ja, äntligen är det dags för säsongstart för en serie som vi brukar se, Nacy CIS. Den 17 februari klockan 20.00 startar säsong 6 och det är en amerikansk kriminalserie när den är som bäst!


Första deltävlingen är över!

Ja, busvädret fortsätter här i Dorotea. Det är -17 grader och snön faller. Dessutom blåser det! Hugaligen!

Igår gick då Melodifestivalens första deltävlig av stapeln i Göteborg och därifrån gick Emiliea och Alcazar direkt vidare till Globen. Scotts och Caroline af Ugglas (?) gick vidare till Andra chansen. Petra Mede som programledare då, hur gick det. Jag tycker att hon kämpade på bra. Vissa skämt gick hem och andra passerade rätt omärkt. Skämtet när själva "snabbggenomgången" skulle visa alla hennes klädbyten, istället för artisterna, blev ju pannkaka när de råkade visa telefonlistan mitt i klippet.... En miss helt enkelt...

Hur var bidragen då? Jag jag tyckte mer eller mindre om alla, förutom af Ugglas. Nina Söderquists låt tycker jag var bra drag i men kläderna var ju lite för mycket.... Alcazar var också bra och det var helt rätt att de gick vidare. Emilia då? Ja, när väl refrängen drog igång så var det en rätt skön låt också. Scotts låt däremot, där kändes det som om det gick en aning för fort.....

Nu kan man titta på artisterna som inte gick vidare på webben. Vill du det? Klicka i så fall på bilderna nedan så får du se!
Foto: Vi-foto 
1. Nina Söderquist, Tick Tock
Foto: Carl-Johan Söder
2. Jonathan Fagerlund, Welocome to my life

3. Shirley Clamp, Med hjärtat fyllt av ljus

Foto: Vi-foto
8. Marie Serneholt, Disconnect Me

Foto: Vi-foto, Carl-Johan Söder och  Scanpix

Dags för Melodifestival!

Nu är det dags för Melodifestivalen och deltävling nummer 1.

Ha en bra kväll!

Smycken

Åh, jag gillar smycken och då främst halsband. Numera gillar jag mest att ha lite längre halsband och de får gärna vara billiga så att jag kan ha flera! Jag har hittat till Zylber där jag köpt flera favorismycken.

Det här är en ny favorit. Smycket heter Not for Sale och kostar 150 kronor och då går 40-50 kronor till en fond som startats av Samverkan mot Trafficking. Du hittar det hos Zylber.


Byggsystem

Är det någon av er som minns de här byggsatserna som fanns när man var liten. Det fanns i både trä och metall med skruvar, skruvmejslar, muttrar, bultar osv. Såg någon som tipsade om Maxamec, ett storskaligt byggsystem.

Maxamec.com


Häftigt va? Det är lite annars än de små delar man byggde med när man var liten :-D Inte så tokigt att kunna bygga sej en egen liten bil, ha ha.

Lotter och tävlingar..

Emellanåt så kommer jag in i en period då jag tävlar och spelar på allt möjligt. Bloggtävlingar, lotterier på nätet mm mm brukar jag då hinna med :-) Nu har jag hittat till Det är en sajt där man får 10 gratis lottorader varje dag....


Husprojekt hela tiden ....

Ja, när man är husägare så tror jag inte att det någonsin tar slut på projekt och idéer. Just nu har vi ett visst behov av mera förrådsutrymme.

Vårt "syrum", som det heter på husritningen, skulle kunna inredas med hyllor så att man kunde förvara en hel del där. Mats tycker för övrigt att vi har alldeles för mycket saker eftersom vi behöver ett förrådsutrymme till :-) Jag däremot vill gärna kunna förvara t ex våra prydnadskuddar som finns i lite olika färger, filtar, dukar mm mm. Ska ta och titta på ikea.se om jag hittar nåt smart.

I Cellbes Sverige har jag hitta Vakum-förvaringspåsar till bra pris. Dessa stoppar man in kuddar, filtar mm i och sen använder man dammsugaren för att suga ur luften. Platta som "pannkakor" blir dom :-) Smart va?


Oj, vilken nostalgi....

Visst känns det lite nostalgiskt att se sedeln nedan? 5-kronorssedeln var en vacker sedel tycker jag med lite annorlunda färg än alla andra och lite mindre. Nu kan man köpa den här sedeln för 5 kronor + 49 kr i porto och expeditionsavgift. Ordinarie pris för att köpa en äkta 5-kronorssedel verkar vara 129+49 kronor.

Själv är jag lite sugen att köpa en för att ha kvar till senare i livet :-D



Snart Alla Hjärtans Dag!

Ja, snart stundar Alla Hjärtans Dag. Befinner du dej långt ifrån någon god vän, en kär släkting eller annan person som du vill uppmärksamma. Använd dej av Euroflorist för att skicka blommor till någon nära eller långt bort!


Helgmys i snöoväder och Melodifestival!

Idag är det ett jäkla busväder. Det snöar, är -20 grader och blåser lite. Idag av alla dagar då det är aktiviteter på samhället. I helgen firar vi Doroteadagen och Lions har aktiviteter på torget. Tävlingar för barnen, försäljning av hamburgare, lotterier, årets Doroteabo utses mm mm.

Jag och "guben" sitter och löser Melodikrysset eller rättare sagt så är det med han som löser, jag sitter ju och bloggar :-)

Ikväll är det dags för första deltävlingen i Melodifestivalen i Göteborg. Programledare är Petra Mede, komiker som bland annat är programledare i Morgonsoffan. Startfältet ser ut så här: (Lyssna på 1 minut av låten genom att klicka på bilden)
Foto: Vi-foto 
1. Nina Söderquist, Tick Tock
Foto: Carl-Johan Söder
2. Jonathan Fagerlund, Welocome to my life

3. Shirley Clamp, Med hjärtat fyllt av ljus
Foto: Carl-Johan Söder
4. Scotts, Jag tror på oss
Emilia Foto: Scanpix
5. Emila, You're my world
Alcazar, Foto: Carl-Johan Söder
6. Alcazar, Stay the night
Caroline af Ugglas, Foto: Carl-Johan Söder
7. Caroline af Ugglas, Snälla snälla
Foto: Vi-foto
8. Marie Serneholt, Disconnect Me

Foto: Vi-foto, Carl-Johan Söder och  Scanpix

Personligen så tror jag att Scotts kommer att gå vidare

Jag tävlar!


Jag är med o tävlar om ett presentkort på 500kr från Saker&Sockor hos Tant Ulrika. Var med o tävla du oxå!"

Vackert mönster...

Husmusen, en tjej som kommer ifrån Umeå, har vunnit ett stort Bloggpris för bloggen http://husmusen.blogg.se

Hennes senaste inlägg handlar om Rörstrands populära Hanna Werning-serie. Under våren 2009 kommer muggar, skålar och assietter i en ny lila färg.


Foto: Pressbilder Rörstrand

Enligt hennes blogg kommer de ut i butik vecka 12. Visst är de vackra?


Webbkväll

Ikväll har jag suttit och jobbat med min brors företags webbsida. När den "släpps" så ska jag låta er få se den :-)

Nu är det dags att se Vad blir det för mat som vi spelat in. Programmet gick inte att se på ordinarie tid eftersom det har varit hockey! Sweden Hockey Games där Sverige mötte Ryssland. Första vinsten mot Ryssland på sex år! Heja Sverige!


Förskoleblogg

Här är Alvas förskolas blogg! Kul läsning och härliga bilder på barnen!

http://fsknyckelpigan.blogg.se


Kan städgrejor var roliga?

Ja, de här tycker jag var det. Städsvampar från Scotch Brite....



Allt för att man ska hålla reda på vilken som ska användas till vad :-D

Skoj va?

Jag blev utmanad!

Blev utmanad av http://lillatjejligan.blogg.se att svara på dessa frågor:

Vilken mat äter du ofta?
Vi äter ofta mat som innehåller köttfärs, t ex: Köttfärsbiffar, tacos, köttfärssås, pizza med köttfärs mm.

När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till och duka av?
Om jag är på ett ställe där hjälp uppskattas så hjälper jag till! Vill värden/värdinnan sköta det själv så respekterar jag det!

Var sitter du helst när du bloggar?
Framför TV:n med bärbara datorn

Köper du ofta Triss?
Nej, aldrig

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?

Jag har varit utomlands en gång och det var med min syster till Dominikanska Republiken (Cabarete). Det var en drömsemester. Med familjen så är förra sommarens semester i Orsa den bästa på länge, trots avslutningen som innebar magsjuka....

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Kanal 3


Regler för utmaningen:
Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dom på deras bloggar. Be dom kolla in din och låt sedan personen som utmanade dig få veta när du svarat på frågorna/utmaningen!

Jag utmanar härmed:
* Ida
* Sofi
* Bea
* Vendela

Härlig vinterdag

Idag är det verkligen en fin vinterdag. I och för sig är det väldigt kallt men det är vackert.... Försökte ta lite fina bilder på det vackra vädret...


Morgonmys

Ja, nu är det söndagmorgon och vi har sovit ut. Jag hade tänkt mej en liten skotertur idag och det såg lovande ut när jag tittade ut genom fönstret. När jag sen kom in i köket och såg att det var -22 grader, ja då var det bara att ge upp dom tankarna. Istället så gör vi det här:



Yatzy alltså...... Jag fick just stryka Stor stege....

Idag är bror och svägerska i Saxnäs och fiskar. Där var det -15 grader. Det blir spännande att höra om de får någon fisk. Nu börjar vi längta efter fiske där uppe...... Vecka 10 ska vi dit och ha en härlig vecka är det tänkt. Då har bror och svägerska hyrt Dagnys Torp och då hänger vi med :-)

Alva sitter och mår gott i TV-rummet och ser Lilla spöket Laban.....

Nu är Yatzy-omgången snart slut och då får vi se vem som vunnit! Resultatet är klart! Emmy vann som vanligt!

RSS 2.0