Sommardrink - Ishink!

Favorit i repris:

2 dl koncentrerad apelsinjuice
2 dl koncentrerad citrondryck
4-5 dl vatten
2 kaffekoppar socker
2 kaffekoppar starkt svartvinbärste
70 cl starksprit

Koka upp lite mer än en kaffekopp vatten och gör rejält starkt svartvinbärste. Häll bort så att det återstår en kaffekopp starkt te i kastrullen. Tillsätt strösocker och rör tills det lösts upp.
Blanda apelsinjuice, citrondryck, vatten och te-socker-blandningen. Tillsätt 70 cl sprit och rör om. Fördela i t ex två glasslådor. Ställ sedan i frysen och låt stå tills det frusit och blivit en issörja (fryser aldrig helt eftersom det är sprit med i blandningen...)

När drinken ska göras tar man några skedar av issörjan och tillsätter fruktsoda (päroncider i originalreceptet). Detta ger en otroligt god drink - supergod vid varma sommardagar men även annars :-)

Tårtförslag...

Båda dessa kommer från underbara Nadjas Kitchen!

Jordgubbstårta
Jordgubbstårta med vitchokladgrädde


Gullig kommentar...

Har haft en svacka här på bloggen ett tag. Har inte riktigt känt mej inspirerad och så men nu gör jag ett försök igen efter att ha fått en gullig kommentar från en av mina läsare som skrev: "Saknar dina inlägg! Hoppas ni har det bra...".  Tack för det!

I alla fall, jag och tjejerna har gått på sommarledighet! Oj, vad skönt det känns. Vi ska vara lediga hela sommaren. Jag tar ut föräldraledighetsdagar som annars försvinner när Emmy fyller 8 den 8:e juli. Sen tar jag semester och lite mer föräldraledigt (Alvas dagar).

Idag är vår lilla tjej hängig, hon har sovit nästan hela dagen. Ont i huvudet och väldigt trött är hon. Får hoppas att det är sömn hon behöver och att hon piggnar på sej...

Har suttit och kollat på recept idag och hittat flera som ser gott ut inför midsommar, bland annat:

Ostpastejer med kräftstjärtar
Räksnurror (bloggat om tidigare)
Matjessillröra

Nu ska jag sjunga lite Staraoke med Emmy! Over and out!

Buzzador söker gravida och småbarnsföräldrar!

Nu söker Buzzador efter nya testare och målgruppen nu är gravida och småbarnsföräldrarSom buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är lnordh).

Själv har jag nu senast provat Lovefilm, Sensdyne och Loreal Youth. Tre kampanjer på bara någon månad!

Första fotbollsträningen!

Emmy har funderat ett tag på om hon vill börja spela fotboll och ikväll var första träningen. Det hade varit jätteroligt och Emmy spelade back :-) Det låter som om hon vill fortsätta träna så nu blir det till att köpa benskydd i alla fall! Fotbollsskor får däremot vänta....

RSS 2.0