Lyckan är gjord

Igår fick tjejerna en present som heter duga.... En tung sak som leverades i en plastpåse... Efter att ha känt utanpå så gissade till slut Emmy nästan rätt, ett plättjärn. Det var inte vilket plättjärn som helst, det var ett plättjärn för att göra hjärt-plättar. Det ni!


 

Lyckan var gjord idag när de fick hjärt-plättar och hallonsylt. MUMS!

Tack morbror T och E för plättjärnet!

Umeå imorgon

Imorgon blir det en tripp till Umeå. Förhoppningsvis snöar det inte... Det är ju alltid skönare om det inte är snörök hela tiden..

Vintersport!

Ja, idag är en dag med ännu mer vintersport i TV-tablån. Just nu ser vi skidskytte där Helena Jonsson blev tvåa och Anna-Karin Olofsson blev femma.

Grattis Helena!!

Ledaren till fjärde skyttet, Magdalena Neuner, sköt 5 (!) bom... Hugaligen vilken tung dag för den tyskan.

Samtidigt är det damernas sprint på en annan kanal...

Ute snöar det för fullt och det är skönt att sitta inne och mysa. Senare idag är det herrarnas skidskytte och mera alpint. En mys-TV-dag alltså!


God middagsmat!

Nu är vi hos syster och svåger och har ätit god mat. Älgrostbiff, ugnspotatis och kantarellsås. Mums! Verkligen gott var det!

Här finns receptet! (nu funkar länken....)

Hämtat hos http://goe.kokaihop.se

Nu är det handboll för hela slanten men det verkar ha startat rätt illa.... (Frakrike - Sverige)...

Ha en fortsatt bra kväll!


Ännu mer skidåkning....

Hugaligen, vad anfådd man blir :-) Skidåkning hela dagen lång...

Just nu är det herrarnas 15 km klassiskt. Bland svenskarna är det väl Johan Olsson som det största hoppet står till. Just nu leder Johan Olsson med 4,6 sekunder vid 5.9 km men några vassa åkare är kvar vid den kontrollen.

Tjejerna leker just nu för fullt inne på Emmys rum. Skönt att de kan vara ilag och leka emellanåt, utan att "bäges"....

Hade en plan att själv också ta fram skidorna och ta ett varv runt Bergvattensjön (bor längs stranden..) men vi får se hur det blir. Först måste skidorna ner från vinden och det ska Mats få fixa.

Ha en fortsatt bra dag!

Lördagsmys

Ja, nu är lördagen här och nu sitter hela familjen i TV-rummet. Jag och Mats ser på damernas längdskidåkning. Emmy och Alva sitter på en filt och bygger Lego. Segrare idag blev Kowalczuk och hon lyckades vinna med 26 sekunder före nästa åkare, helt otroligt bra gjort. Svenska damerna hade en rätt så bra dag så man får hoppas att formen är på gång åt rätt håll inför VM.

Nu ska vi ta och klä på oss och borsta tänderna innan vi ska ta och hitta på något. Kan bli skridskoåkning eller skidåkning idag!

Rabatter!

Med den här kupongen får du just nu 30 % rabatt på valfritt plagg på KappAhl! Bra va?

Med den här:

får du 20% på Jeansen Bohmo Flare & Bohmo Straight på Indiska!


Uselt på TV?

Är det någon fler än jag som tycker att det är uselt på TV:n just nu. Inga serier har börjar (som jag brukar se i alla fall...) och inga bra engelska deckare heller. Under julen har det förut brukat vara några Kommissarier Lynley eller nåt sånt. Det bästa man kunde hitta under årets jul var väl Frost och det var repriser...

Jag saknar Cityakuten, Desperate Housewives, CSI mm mm. Visst ser jag mycket seriöst på TV:n     :-D

Har du något att tipsa om som går på TV:n och som är värt att titta på?

Emmy i nya skjortan

Måste bara visa hur fin Emmy är i nya skjortan som hon fick av morbror T, E och J. Verkar bli en ny favorit ;-)


Foto - Privat

Lilla Julafton

Idag kom morbror T och E hem efter en helg i Umeå och då vankades det presenter till Emmy och Alva. Emmy fick en jättefin skjorta från HM och ett par jeans.
Skjortan såg ut så här fast den var röd och vit-rutig.

Jeansen var mörkblå med lite utsvängda ben. Jättefina!

Alva fick en jättefin fleecefilt med Hello Kitty och ett Hello-Kitty-halsband med ett lypsyl.

Det kan man snacka om lilla julafton!

Dessutom hade jag bett dem leta ett fleeceställ åt Emmy och de hade hittat ett bra på HM så nu har hon ett som passar!

Söndag - bort med gråa hår

Just nu sitter jag med hårfärg i håret. De gråa tinningarna och utväxterna ska ut. Trist att bli gråhårig vid 35-års ålder men sånt är livet :-)

Det är bara att färga och vara glad. Jag har ju haft fördelen att ha självlockigt hår så man får väl vara tacksam för det. Fast idag är det väl mera modernt att ha rakt hår. Törs man säga att man inte ens äger en plattång ;-)

Tjejerna har badat och efter det tar det ett tag att smörja in Emmy. Eftersom hon haft rätt mycket atopiskt eksem så är det viktigt att hålla hennes kropp mjuk för då är den mycket motståndskraftigare mot eksemen.

Nu sitter jag och dricker kaffe och väntar på att jag ska skölja ut hårfärgen. Rapport kommer senare om hur det blev. Ljus mocka heter färgen i alla fall!

Ost- och Skinkpaj

I veckan gjorde vi ost- och skinkpaj och då gjorde vi två pajer som vi sedan delade i "kvartar" som vi frös in för att ha till lunchen. Det tycker jag är kanonbra lunch-mat. 

   

Ingredienser 4 port.:

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör (eller margarin)
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 200 g rökt skinka (vi använde överbliven kokt julskinka)
  • 3 dl riven ost, t. ex. grevé (vi använde gouda)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

  • Så här gör du:
    Sätt ugnen på 200 grader.
    Lägg mjölet i en bunke. Skär smöret i små bitar och smula ner det i mjölet med fingertopparna. Häll i vattnet och krama snabbt ihop till en boll.

    Tryck ut degen i en rund pajform. Låt degen gå upp lite på kanten. Grädda pajskalet 10 minuter och ta sedan ut formen ur ugnen.

    Skär skinkan i tärningar och strö ut på pajbottnen. Riv osten och strö ut den över skinkan.

    Knäck äggen i en bunke och rör i mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajskalet.

    Grädda pajen cirka 30 minuter i ugnen. Servera med en sallad


    Lördag med handboll och körsång

    Ja, sen bjuder väl lördagskvällen på varierat nöje. Först blir det VM-handboll mellan Sverige och Cuba och sen är det Körslaget. 

    Någom som såg Let's Dance igår? Jag tycker den här Kitty verkar lite skruvad faktiskt. Förstår hon innebörden av programmet eller beter hon sej sådär för att få rubriker? Mysko verkar hon vara i alla fall.

    Forsättningsvis så imponerar Laila Bagge, Morgan Alling, Magnus Samuelsson och nu också nykomlingen Nicklas Wahlgren. Jag gillar verkligen det här programmet och ser fram emot fortsättningen!

    Någon fler än jag som ser Let's Dance?

    Lördagsmys

    Idag har jag och tjejerna varit hemma och myst. Vi sov fram emot 8.30 och sen har vi grejat med allt möjligt hela dagen. Jag passade på att tvätta några tvättar och städa lite grann. Toan fick sej en genomgång och sen dammsög jag och skurade halva huset i alla fall.

    Nu har vi just ätit älghamburgare. Stekt i inte allför lite smör....




    Mums!!

    Blått är flott!

    Hos Ellos nu har de många snygga plagg i olika blå färgställningar. Perfekt för min svägerska som verkligen är "blå" :-)

    Jag tycker de här två var fantastiskt härliga:


    Vad tycker du?

    Elitseriespecial

    Ja, vem kunde ana att efter Vad blir det för mat så var det Elitseriespecial på Kanal 9 :-)
     
    Eftersom jag är helt ointresserad av elitseriehockey så sitter jag här vid datorn en sväng igen. Sen blir det nog till att krypa ner i sängen så att man orkar upp imorgon, sista arbetsdagen för den här veckan!

    Godnatt på er!

    -30 grader!

    Ja, hugaligen, nu är det -30 grader och kallare kan det säkert bli under natten. Fy tusan säger jag bara!
    Field of frost

    CSI

    Ikväll, den 15 januari, ser den amerikanska CSI-publiken, för sista gången, Grissom i serien CSI.

    William Petersen som Gil Grissom och Marg Helgenberger som Catherine Willows i CSI. Foto: Alliance Atlantis/CBS/Kanal 5¨

    Nya i serien blir countrystjärnan Taylor Swift  och Laurence Fishburn  som efterträder "Grissom".

    Oj, oj, vilken torka

    Ja, det måste verkligen vara det här som kallas för bloggtorka :-D Om jag överhuvudtaget har några läsare kvar så vill jaga bara tala om att jag lever!

    Den här första "helveckan" efter julledigheten har känts motig och hela familjen har varit trötta. Nu lider ju veckan äntligen mot sitt slut och det känns otroligt skönt.

    Nu har jag just sagt godnatt till äldsta dottern (6 år) efter att ha pysslat ihop en pil av sugrör, papper och häftmassa. Emmy och Alva såg på Philofix ikväll och fick inspirationen därifrån. Nu saknas bara en senapsflaska där man stoppar i ett lite tunnare sugrör i hålet på flaskan. Sen kan man sätta fast pilen där, trycka på senapsflaskan (tom naturligtvis..) och svisch, så åker pilen iväg!

    Imorgon blir det julgransplundring för hela slanten. Lions här på orten bjuder in alla barn upp till 12 år på lekar runt granen, filmvisning, presentpåse och fika (korv + festis). Det är bra gjort tycker jag!

    Ikväll börjar äntligen Vad blir det för matTV4 Plus - 2009-01-15 klockan 21.00

    Per Morberg är duktig men samtidigt lite "sluskig" i köket, men framför allt är det ju skoj att få lite inspiration till matlagningen....

    Brukar du titta på det programmet?

    Kalas, mys och Poirot

    Idag har tjejerna varit på kalas igen! Tvådagars, det är inte illa :-)

    Under tiden passade vi på att åka till Häggtorp för att dricka kaffe med min bror och svägerska. Tack för det!

    Sen har vi bara haft mysdag. Middagen blev stekt älgbiff, klyftpotatis och stekta kantareller. Efter det har tjejerna pysslat och donat tills det blev sängdags. Emmy skulle hemskt gärna vilja vara hemma istället för på skolan (förskoleklass/fritids) men eftersom vi jobbar så har vi inte något val. Är rätt sugen att ta ut lite föräldraledighet just nu. Fredagar skulle vara härligt att vara ledig.... Vi får väl se vad som händer.

    Just nu ser vi Poirot och tar det lugnt, jag och Mats. Sen är det väl dags att natta antar jag så att man inte är alltför slut imorgon. Det är ju trots allt arbetsdag.

    Godnatt på er och ha en bra måndag imorgon!

    Myskväll

    Ja,  nu har vi nyss sett klart Disney-dags och nu ska vi se Postkodmiljonären. Sen blir det till att se Körslaget och det är väl inte Mats alltför intresserad av .... Tjejerna har gått iväg på rummen för att leka med varandra. Det är skönt när de håller sams och leker tillsammans.

    I morgon är det dags för kalas igen för tjejerna. Emmys klasskompis Maja har fyllt år och bjuder nu till kalas dit även Alva får följa med. Hon har redan planerat att ha samma kläder som idag :-D

    Nej, nu är det dags för Körslaget!

    Helg!

    Ja, så var det äntligen helg. Tur var det verkligen att det bara var tre dagars arbetsvecka för det har varit tungt (!) att kliva upp...

    Tjejerna har varit på kalas hos en kompis till Alva. Båda klädde sej nästan kungligt vackra med långklänningar, prinsesskrona och diverse pynt :-D



    Till middag blev det pizza från Restaurang Dorotea och lite annat till tjejerna.

    Vardag igen..

    Ja, imorgon börjar jobbet igen och visst känns det jobbigt. Vi har haft en lång ledighet med många sovmorgnar. En härlig mystid med familjen har det varit! Hur vi ska få upp tjejerna imorgon i rätt tid kan man undra. De har sovit fram emot 10-tiden varje dag under julledigheten. Sen har de myst i pyjamas långt fram på dagen....

    Ikväll ska vi i alla fall mysa lite och se på TV och äta lite chips och dip :-D Allt för att mysa det allra sista.....

    Det är tur att det bara blir tre arbetsdagar innan det är helg igen. Är faktiskt lite sugen att ta ledigt på fredag, men vi får se hur det blir....

    Hur har julen varit för dej?


    Trettondagsaftonsmiddag..

    Ja, idag vankas det gó-mat! Stekta älgfiléskivor, klyftpotatis, sås och sallad.
    Till det ett gott rött vin, MASI. Sen ikväll så planerar vi att se på bland annat CSI NY på TV och bara mysa!

    Det sista avsnittet före jul handlade om detta....

    Hostage

    När en man tar gisslan vid ett bankrån erbjuder Mac att ta en av de gisslantagnas plats. Det enda kravet på Mac är att han måste bevisa att bankrånaren inte dödade bankdirektören, som hittades död i valvet. På utsidan går resten av teamet genom de bevis som Mac hittar samtidigt som de försöker hålla SWAT på behagligt avstånd.

    Fortsättning ikväll alltså!


    Änglaspel - utan änglar

    Änglaspel - blommor

    Annelie tipsade mej om att dessa finns hos Mikado här i Dorotea och då kom jag på att det hade ju även Cathrine sagt. Alltså, i Dorotea kan du hitta de här änglaspelen (utan änglar) hos Mikado :-D

    Sugen på en Kitchen Aid.....

    .....men du kanske tycker att den är lite dyr? Då finns ett kanonalternativ, Kitchen Supreme från OBH Nordica med ett rekommenderat pris på 2 695 kronor. Ett fynd alltså jämfört med Kitchen Aid ("känd" pryl från Leila bakar...). Finns i färgerna Vit, Svart och Röd.


    Supreme Kitchen Machine röd

    · Gedigen köksmaskin för den kräsne. Design och funktion av högsta klass.

    · Bas i gjuten aluminium och mixerhuvud i plast.

    · 2-vägs roterande mixerdel för ett perfekt resultat.

    · Rostfri skål - kapacitet 4 liter.

    · Enkelt att frigöra och tippa upp mixerhuvudet.

    · 3 tillbehör; visp, degkrok och omrörningsspade.

    · 500 W motor.
    (Information från www.obhnordica.se)


    VINST!!

    Ja, det blev vinst i JVM-semifinalen i ishockey. Sverige får möta antingen Canada eller Ryssland i finalen som spelas natten mot Tisdag kl 01.30. Ska man se det? Nja, den tiden så är det tveksamt om jag kommer att titta men Mats lär sitta klistrad vid TV:n :-D

    Änglaspel -utan änglar

    På nyår såg jag ett jättegulligt änglaspel, fast inte med änglar utan älgar. Det fanns hos våra kompisar M & C. Det var ett litet gulligt spel som värms med värmeljus och som inte "plingar".

    Sökte på nätet sen och hittade några varianter:

    Änglaspel - blommor Änglaspel - dalahästarÄnglaspel - kronor
    69 :- / styck för dessa hos Honey I'm home.


    Jaaaaaaaa

    Kvitering till 2-2, nu j_klar ska vi vinna! Mats och Signar skrek just så att vi hoppade högt :-D


    3:e perioden...

    Ja, då var tredje perioden igång och Sverige ligger under med 2-1. Spänningen är oooooolidlig

    Tjoho 1-1

    Ja, där satt den. Kvittering till 1-1. Heja Backlund!!
    (Junior-VM-match i hockey alltså, Slovakien - Sverige)

    Besök i Vilhelmina

    Idag har jag, min syster med dotter, Emmy och Alva varit till Vilhelmina. Gjorde ett besök på MIO där det var REA.

    Den här möbeln är jag sugen på...


    Vi har ett furubord och stolar som verkligen sett sina bästa dagar....

    Där var det även rea på julsaker (60%). Fyndade ett ljusfat och tre utbytbara plattor till samma ljusfat. Dessutom köpte jag två ljusstakar i kub-form (också Cult Design). Allt detta för endast 96 kronor. Visst kan ni hålla med om att det var ett fynd?



    Efter det så blev det besök både på Blommona, Sportringen och ICA Tallen där vi fikade mackor och lite godsaker!

    Nyårsdag!

    Ja idag är det nyårsdag och vi bara myser och tar det lugnt. Nyårsaftonen spenderade vi hos goda vänner där vi blev bjudna på fantastiskt god mat. Det bjöds på hemgjord skagenröra med tunnbröd, plankstek med älgfilé och hemgjord potatismos och till efterrätt bjöds det gratinerade frukter, bär och vit choklad tillsammans med glass. MUMS! Vid tolvslaget promenerade vi  upp till min syster och svåger där också min mamma och pappa var. Där sköts det lite raketer innan vi vid 01-tiden fick skjuts hem.

    En kanonkväll alltså, TACK!

    RSS 2.0