Gott Nytt År!

Nu har jag haft en liten paus i bloggandet. Allt tid har gått till att fira jul med familjen, släkt och vänner och en dag var vi till Kultsjön och fiskade. I värsta snöstormen stod vi och fiskade i sex timmar (!), det är entusiaster det :-)

Tänkte jag skulle lägga upp lite blandade kort ifrån julens aktiviteter.

Gott Nytt År på Er alla!!!

    

Gratis SMS!

Nu ska du få ett kanon-tips! Här kan du skicka gratis SMS via datorn fast det är ditt mobilnummer som står som avsändare. Du kan skicka två gratis SMS varje dag både inom och utom Sverige. Reggar du dej här så får du också tre bonus-SMS.

Jag tycker att det fungerar jättebra och jag använder det nästan varje dag, helt kostnadsfritt!!Häggtorpsjultomten

Igår firade vi jul i Häggtorp och som tur var hittade jultomten dit med paket till alla barn. Det var allt ifrån dockor till pysselgrejor som tomten kom med.

Till tack så fick tomten kramar av både Emmy och Alva innan han for vidare till nästa familj!
 

    


GOD FORTSÄTTNING PÅ ER ALLIHOPA!Affiliator Affiliateprogram

God Jul från oss!

Nu håller vi på att göra oss klara för att fara iväg till Häggtorp till min bror för att fira jul. Tjejerna och deras pappa badar och jag ska ta och göra mej klar också.

Här kommer en God Jul-hälsning från oss alla till Er alla!!

Ett speciellt God Jul till systerdotter Anna som jobbar i Funäsdalen den här julen! Kram från oss! Vi ses ju snart!!!!


Två härliga ute-dagar!

Nu har vi haft två härliga utedagar med skridskoåkning. I förrgår åkte vi skridskor på sjön nedanför där vi bor och sen åkte vi över sjön och gick på Görans konditori. Igår åkte vi skridskor nere på sjön och sen var vi inne i "ritta" och grillade korv. Oj, oj, vilka härliga dagar. Inget går upp emot att få vara ute med goda vänner i härligt väder!

    


Okänd tävlingsvinst...?

Idag har jag fått en paketavi från Elle och där har jag tävlat på deras julkalender. Däremot så hittar jag inte någon vinnarlista på deras hemsida så jag vet inte vad jag vunnit! Hugaligen vad spännande... Dessutom så får jag inte hämta ut paketet förrän den 27/12 så jag får fundera ett tag till :-)

Vissa dagar är det väldigt bra priser så jag hoppas att det är någon av de dagarna jag vunnit....

Vinn snyggt armband!

image117
VINN jättefint armband, HÄR

Pepparkakshus och köttbulletillverkning!

Ikväll har jag själv och tjejerna gjort pepparkakshus medan min man gjort kanongoda köttbullar. En riktig myskväll har förflutit med lite glöggdrickning ihop med "pysslet". Nu sover tjejerna gott och imorgon väntar förskolan med mera julpyssel och lekar.

Här kommer en liten "bildkavalkad" :-)

    

Tomtebesök på förskolan!

Idag hade förskolan Nyckelpigan "Lilla julafton" och barnen fick ett spännande besök. Nerför det snöiga taket kom tomten med en säck full med julklappar. Emmy och Alva fick jättefina böcker med kort av sin avdelning (Rödluvans) alla barn och fröknar! Ett minne för livet!!
image110

Året som gått har som vanligt varit kanon!! Barnen har det otroligt bra på sin förskola. Lokalerna är väl anpassade, utemiljön jättebra, bra mat och så sist men INTE minst, KANON-duktig personal. Varje morgon är det lika tryggt och skönt att lämna barnen och veta att de blir jättebra omhändertagna.

Idag fick Emmy lämna över en liten julklapp till fröknarna som ett litet, men ack så välment, tack för året som gått. En påse lösviktste och en te-kula i en fin påse blev det i år :-) Inhandlat på ortens "Torparns Diversehandel".

Jultävling igen!

Ysollas Place så kan man vinna en Christmas goodiebag. Julstrumpan här nere på bilden, fylld med julklappar!!

image109

Den skulle jag jättegärna vilja vinna eftersom vi slutat att ge varandra julklappar och det kommer att bli sååååååå tråkigt att inte få någon julklapp :-)

God Jul från Emmy :-)

image108
Emmys filthjärta är nu färdigt och det blev jättefint! Nu håller hon på med en julgran :-)

Håller ni på med något pyssel??

Teletubbie-Emmy

image107
Emmy tyckte att hon var så lik den gröna teletubbien när hon hade den där tröjan :-)

Vad tycker ni?

Populärt pyssel

Nu produceras det julgransdekorationen på löpande band. Att sy i filt var jätteroligt tycker Emmy. Just nu är det ett hjärta på gång. Resultatet presenteras snart :-)

Blinka lilla stjärna...

image104


Idag har Emmy sytt en jättefin stjärna av filt. Först fick hon rita en stjärna på ett papper som hon sen klippte ut. Den nålade vi fast på gul filt och klippte ut. Sen har hon alldeles själv sytt runt stjärnan med grön tråd. Innan allt var ihopsytt fyllde vi med vadd och sydde igen.

Den kommer att pryda granen när den plockas fram!!

Ja, kan det vara det?

image105

Hm, att planera sitt liv är ett pusslande med tider och platser så att allt ska fungera smidigt. Har man många saker i elden, t ex studerar, arbetar, är förälder, föreningsakitv eller har mycket annat att göra på sin fritid, så krävs det en hel del tänkande för att få planeringen att gå ihop.

När man fått det att passa ihop är det mycket viktigt att kunna skriva ner det i en vettig almanacka. Än viktigare är det att hitta en almanacka som både passar att skriva in arbetets inplanerade aktiviteter men även privatlivets. Det finns inte något besvärligare än att försöka ha flera almanackor "igång" samtidigt.

Kan man hitta en almanacka som passar båda behoven?? Jajjamen, hos Amanda så kan man t o m Söndag 16/12 kl 23.59 vinna en Personlig almanacka! Den har ALLT!
  • Välj text och färg till omslaget
  • Omslaget är av stabil plast
  • Designa din egen veckoplanering, helt i färg
  • Vad händer om du tappar den, jo det finns en färdigtryckt sida med ägaruppgifter så att den kan "hitta hem" igen
  • På slutet får du själv välja vilka sidor du vill ha
  • Perfekt storlek (16 x 15 cm och 1,5 cm tjock)
  • Gummisnodd som håller ihop allt!
  • Linjal som fungerar som bokmärke


Själv är jag en arbetande småbarnsförälder som är aktiv inom föreningslivet och som även har andra åtaganden som ska fixas på fritiden. En almanacka är livsviktig och det är nog den "bok" som jag oftast läser :-)

Att få ha en personlig almanacka vore ett lyft för tillvaron! Vinner jag inte en så måste jag ta mej tusan ta och köpa en :-)


Kusin-vitamin kom med presenter :-)

I dag kom kusin Emilie med presenter till småtjejerna. Alva fick fyra små Teletubbies och Emmy fick glittriga prinsessklistermärken. Det var som Lilla julafton.

Alva gillar att titta på Teletubbies, Anki & Pytte, Molly Mus och Nils Karlsson Pyssling.

image102

Åh, vad stämningsfullt med Lucia...

I går, fredag, gick årets Lucia av stapeln på barnens förskola. Det var lika otroligt fint som vanligt med jättefina tomtar, pepparkaksgubbar och gummor, lucior och tärnor. Lucian och tomtegumman här nedanför är våra barn och pepparkaksgumman är en kompis till Alva och Emmy.

image101

Julpyssel igen...

Nu har det blivit några kvällars pyssel till och jag tänkte visa ett pyssel i alla fall. Hjärtan av wellpapp och några guldstjärnor och vips så blir det en fin julgransprydnad!

image100

Gratis Julhälsning!!

Vill du lägga ut en julhälsning till släkt och vänner? Gör det på Familjenytt!!

Där får du just nu lägga ut julhälsningar eller andra hälsningar i samband med dop, födelse, födelsedag, examen, körkort, nytt jobb, tenta, bröllop, jubileum mm mm, helt GRATIS!!


Tjoho - Jag vann!!

Tjoho, idag var jag först att skriva in rätt svar på Hotspots tävling :-) Efter att ha varit hos systerdotter Sara och ätit sushi så satte jag mej ner och POFF så var frågan där:
 "Fatimas hand är en symbol som ofta används på smycken. Vem var Fatima?".

Jag skyndade mej att Googla och vips fick jag fram svaret, Fatima var Muhammeds femte och yngsta dotter.

Och jag lyckades vara först :-)

Hotspot (Karolina Skande, Aftonbladets modeexpert)har däremot inte meddelat vinnare än, men eftersom svaret är rätt och jag var först så hoppas och tror jag att jag vunnit!!

Vinnaren presenteras när morgondagens lucka "öppnas". Hon släpper tävlingen vid olika tider på dygnet och har man då tur att vara inne precis då så har man chansen att vara först.att svara på frågan!!

Om inga komplikationer tillstöter så har jag vunnit det här:

image98

Ett fint armband från One of a kind / Kyss Johanna

Bilden är från Hotspotbloggen

JIPPI - Presentkort på gång!!

JIPPI!!!
Nu har jag fått ihop 1500 poäng på GRATISBIO och då kan jag beställa ett
 

image97

på 500 kronor från Presenttorget.
Då får man välja ett presentkort från dessa affärer:

image96

Visst vill du också ha chans att få fina presentkort?? Regga dej i så fall HÄR.

Du får direkt 75 (!!) poäng när du reggar dej via min länk!! När du sen har fått ihop 100 egna poäng så räknas du som aktiv och jag får 200 poäng! De första 100 poängen är jätteenkla att få ihop så ta chansen!!

Jag ska vänta tills jag fått ihop 2000 poäng för då får jag ett presentkort på 700 kronor istället!!

Tävling hos Lilija!

Lilija har en tävling där man kan vinna en hemlig julklapp med trevliga tjejiga grejor. Där kan du som har blogg / hemsida vara med!

image94

Tävling pågår till Lucia! Passa på att vara med!!


Hur gammal blir du?

Sjukdoms blogg hittade jag en länk till ett test där man kan testa hur gammal man blir. Jag gjorde testet och vips, jag har tydligen förutsättningar att blir 114 år :-)

image93

Hur gammal blir du (enligt detta test vill säga....)?

Vinn en Ipod Nano, mp4-spelare eller biobiljetter

Sjukdom har anordnat en tävling där man kan vinna en Apple Ipod Nano, Mp4-spelare eller biobiljetter. Du måste ha en blogg för att kunna tävla och där måste du länka till tävlingen.

image55

Läs mera om tävlingen här

Bakningsrapport och TV-kväll

De skurna pepparkakorna blev jättebra! För att vara en orutinerad bagerska i alla fall :-)

huvudbild_ep418.png

Nu ska vi ta och se ett inspelat NCIS från tidigare ikväll. Vi har varit och ätit mat i Häggtorp där min bror med fru och familj bor!

Förresten, brukar ni följa någon TV-serie? Vilken eller Vilka då?

Fina Ljuslyktor

När jag var och surfade runt på RUSTAS hemsida så hittade jag också flera fina ljuslyktor

image92

De runda finns i rött och vitt och kostar 39.90 kr / 2 st
De vita som ser ut som små glas kostar 19.90 kr / 4 stycken!

Vilka fynd!!

Trolltyg i Tomteskogen

Någon som minns "Trolltyg i Tomteskogen"? Jag minns att jag tyckte den tecknade filmen jättemycket!! Tomtarna här nedanför påminner mej om den filmen, tycker att de var jättesöta!

image90
Tomtarna finns att köpa för 19.90 eller 29.20 (för de som håller i svamparna) på image91

Någon fler än jag som minns "Trolltyg i Tomteskogen"? Vad tycker ni om filmen?

Bakning

Nu på morgonen har jag gjort en kakdeg som till slut ska bli "Skurna pepparkakor". Har rullat tre rullar och lagt in dem i plastfolie och sen in i kylen. Där ska de ligga några timmar. Sen blir det till att skära och grädda. Har använt ett recept som finns i Norrmejeriers lilla receptbok som man får på affären om man köper två vispgrädde.

Skurna pepparkakor

Efter att jag gräddat dom ska ni få en rapport hur de smakar :-) Har aldrig gjort såna här (brukar knappt baka alls...) så jag vet inte hur de smakar!

Är det någon där ute  som har tips på enkla småkakor som man kan gör till jul??

Julkalendrar

Fick inspiration av Sofi att diskutera lite julkalendrar med Er. Vilken julkalender tycker du varit bäst? Skicka en kommentar så får vi se vilken som blir etta av just mina läsare?

Här finns det två bildspel där man kan se vilka kalendrar som varit mellan 1970-1989 och 1990-2005.

image89

Personligen så lägger jag min röst på Trolltider!

Vad tycker du??

TV-rumsförvandling

Nu har det äntligen börjat närma sej slutet för TV-rummet :-) Fortfarande finns inte något uppsatt på väggarna, men det kommer. Jag måste fundera noga och länge så att jag vet vad jag vill ha innan jag börjar göra hål i de nytapetserade väggarna :-)

Tänkte så här inför helgen, bjuda på Före-Efter-bild och höra lite vad just du, en av mina läsare tycker?

image88
Klicka på "Kommentera gärna" här nedanför och skriv något om vad du tycker!

KRAM!

Ny tävling hos Novas Mamma

Nu har "Novas mamma" en ny tävling på sin blogg. Den kan du delta i vare sej du har en blogg eller ej!!

Vinsten är en blekrosa mössa från Svea small (Svea för bebisar/barn) samt Hello Kitty-godis.

image87

Så klart du ska tävla! Klicka här!

Tomte-besök i Mårdsjö

Idag blev vi bjudna på jättegod mat av min mamma och pappa (tjejernas mormor och morfar) och det var då som de också träffade den lysande tomten! Den var verkligen uppskattad :-)
image84

Julkänslor

Idag har Emmy och Alva baka pepparkakor med kusinerna Lova och Sara. Sara skulle baka med Emmy, men istället för att vara hemma hos henne så blev det hemma hos oss för då kunde ju Alva också vara med när hon vaknat. Pepparkakorna blev jättefina och jättegoda. Oväntat goda faktiskt!!

image83

I huset doftade det härligt av pepparkaks-os och julkänslorna kommer mer och mer smygande....

Bad-tajm!

image81

Nu har badarna just klivit ur ett härligt skumbad. De har så roligt när de busar och badar tillsammans.. Både Emmy och Alva är lite allergiska mot parfymerat men vi har märkt att Apotekets "Bamse-produkter"

(Tvål, Schampoo, Balsam och Badskum)
fungerar jättebra.

Däremot så får man vara väldigt noga så att man sköljer bort all skum innan de kliver upp.

Julkalender

Ja, nu har vi sett julkalendern för andra dagen. Emmy tycker att det är jättespännande med tomten och tomtenissarna och jag tycker att "Allan Svensson" är riktigt bra som tomte. Däremot så var det inte helt enkelt för Emmy att hänga med när de förflyttade sej i tid och rum, men det verkar vara en bra kalender ändå. Man får ju helt enkelt försöka att förklara vad som händer under tiden.

image78

Gå med i mitt nätverk!!

Har hittat en jätterolig tävling där man varje dag kan vinna mobiltelefon, kamera, presentkort från HM eller en iPod Nano 4 Gb. Klockan 00.00 släpps en bild och man ska gissa vad den föreställer. För att få gissa måste man ha ett antal "krediter" och det får man genom att anmäla sej till några nyhetsbrev.

Om just DU vinner så vinner även jag! Sen kan du själv värva andra medlemmar i ditt eget nätverk. Om de vinner så vinner också du!

image77

I natt svarade min syster rätt på bilden klockan 00.02 så det blir spännande att se om hon vinner!!

Regga Er den här vägen:
http://www.limbino.se/2f55179a0b

Nu tar vi och vinner, va?

RSS 2.0