Trevlig överraskning

MMS

Vid middagen fick vi en trevlig överraskning, det var Wallmans salonger som skulle underhålla oss!


Hotellrumsvy

1bee0b202400cc31851a38708f022006.png

Kolla varifrån!

Den här vyn har jag från mitt hotellfönster. Idag blåser det rejält här på Södra Berget. Enligt väderprognosen på TV så verkar det vara blåsigt på större delen av mellersta/norra Sverige.

Nu ska vi snart ner och äta frukost och sen kör vi igång. Det blir intensiva och intressanta dagar!

Skickar en kram hem till min man och mina barn! KRAM!!


Konferens

Hej läsare!
Nu sitter jag på ett hotellrum här:



Hotell Södra Berget i Sundsvall. Här ska jag vara på en konferens i tre dagar. Återkommer till Dorotea på Onsdag. Fast jag bara varit ifrån familjen några timmar längre än en vanlig arbetsdag så saknar jag dem redan.....

Nu ska vi äta en sen middagsbuffé innan vi går till sängs. Imorgon startar vi 9.00 med ett årsmöte.

Snälla....

.... kommentera lite

Det här skulle man ju kunna vinna....



Tre olika vinstchanser där alla tre vinsterna kommer från Toja Import:

  • En paket muffinsmix med påsktema
  • Ett litet paket med tårt- eller muffinsljus (djurmotiv)
  • Ett litet paket djurdekorationer till muffins eller tårta

Tävla hos I Nadjas kök, tävlingen avslutas 5 april.


Påskpyssel!



Irene tipsade om pysslet längst ner till höger i bilden. En knäckform, en flörtkula och lite tyg och voilá, en påskkäring. En tandpetare igenom "kjolen" med lite dun längst ut och då har hon en kvast också :-)

Sen gjorde Emmy eget påskris av guldfärgade piprensare!

Härlig helg!

I helgen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, kanonskönt har det varit. Imorgon åker jag iväg på konferens i tre dagar så då får man sitta och längta efter familjen... Ja, ja, ibland så måste man.

Vi har nyss ätit kalvbiff med ugnsrostade rotsaker och sås. Kan det bli bättre :-)

Emmy har varit hos en kompis och lekt medan Alva varit hemma och lekt.

Igår hade vi stor pysseldag då det tillverkades en massa påskpynt. Moster Irene var förbi och visade några roliga pyssel och det uppskattades! En liten bildkavalkad på allt pyssel kommer senare...

Det känns verkligen bra när ens dotter säger så här:

- Mamma, vilken jätterolig dag det har varit idag.

Idag såg vi på världscupsavslutningen i skidskytte och vilken avslutning. Precis det scenario som man ville ha det, Helena Jonsson kom tvåa och Kati Wilhelm kom "bara" sexa. Det innebar att de hamnade på samma poäng i världscupsammandraget men eftersom Helena Jonsson hade fyra vinster under säsongen och Kati bara tre så vann hon!! En ännu större bragd var det att hon sköt helt felfritt idag, inte en enda bom.

Grattis Helena!!!
250px-helena_jonsson_ostersund_2008

Let's Dance-final

Ja, nu är spänningen olidlig. Magnus eller Laila? Frågan är hur svenska folket kommer att rösta. Största bragden har ju faktiskt Magnus gjort eftersom han inte tagit ett danssteg innan Let's Dance....



Ja, nu är det dags, kampen fortsätter!

Äntligen Fredag!

Ja, så var det fredag!! Tjoho :-D

I köket vankas det älfilé á la Mats! Det är nog bland det lyxigaste man kan äta tycker jag! Jag älskar älgkött och filé är ju det bästa!

Klyftpotatis och en god sås blir det till och ett glas rött vin. Sen ikväll blir det förstås  Let's Dance-final. Vem vinner? Ja, det kan man undra. Bäst att dansa tycker jag att Laila är men Magnus kan ha folket på sin sida så det kan nog bli han som vinner.

Vem tror du vinner?


Idag har de haft Småstjärnorna på Alvas förskola. Gå in på deras blogg och kolla på de underbara fotona och filmsnutten med de hårdrockande barnen! Härligt!

Helgens enda planer är att fixa Påskris :-) sen ska vi bara ta det lugnt och må gott. Väder ser inte ut att bli kanon och då är man ju inte lika angelägen att fara ut på skoter. En härlig hemmahelg blir det alltså!

Du då, vad ska du göra i helgen?

Konditoribesök, Lek och Plask

Ja, då var det snart dags att lägga sej. Det är skönt att det är fredag imorgon!

Idag hämtade jag Emmy klockan 12 och sen besökte vi "fiket" som vi i vardagligt tal kallar vårt kanon-konditori Görans! Passerar ni Dorotea så får ni inte missa att sitta ner i det populära fiket och äta något smarrigt. Idag åt jag en "batong" och Emmy åt kladdkaka med vispgrädde. Mums!!

Efter det fick Emmy hälsa på Rödluvan, den förskoleavdelningen som hon förut var på. Ni missar väl inte deras härliga blogg - http://fsknyckelpigan.blogg.se. Där trivdes hon lika bra under eftermiddagen som hon gjort under hela sin "dagis"/förskoletid.

Ikväll har jag följt med Emmy på Lek och Plask som anordnas av Dorotea simklubb. Simhallen var full med badsugna barn som togs omhand av rutinerade simlärare bland annat Camilla och Berit. All heder åt att de anordnar simskola för barnen! Vi har ju väldigt bra förspänt annars eftersom barnen får gå simskola ända från förskoleklass och under hela skoltiden. Det är inte alla kommuner som har det så bra!

Nu ska vi ta och natta så att vi orkar med morgondagen!

Påsk

Åh, jag surfar runt och imponeras av alla som redan har gjort så fint till påsk. Många gör helt rätt och tar fram påsksakerna lite tidigare så att man får se alla fina saker längre. På Lurans blogg får man se hur fint påskpyntat deras hem är.... Själv får jag lite panik eftersom jag knappt tänkt i de banorna än.... Påskris lär det bli och måla ägg ska vi göra men sen... Ja, vi ska ju också sätta lite prydnadsgräs hade jag tänkt. Det är nog bäst att göra det nu idag annars hinner det kanske inte växa upp :-D Det skulle vara rätt likt mej...

Hade tänkt göra lite vårigt i kök och TV-rum men väntar nog tills efter påsken. I köket har jag panelgardiner med lila i och det går ju bra ihop med gult. Påsken brukar synas mest i vårt kök och mycket mindre i resten av huset men det är på en lagom nivå för mej ....

Hur mycket brukar ni påskpynta? Har ni tips på någon/några blogg/-ar där man kan få lite påskinspiration?

Tävlingar jag vill vinna :-D


Tävla hos ♥ Hedvig och Jag ♥ där priset är 4 stycken servetter och två vackra ljuslyktor från Casual Living. Hedvig och jag är en underbar inredningsblogg som med härliga inlägg!



Tävla hos Inredningsgalen om ett halsband med två namnbrickor med valfri text. Tävlingen håller på till den 30 mars!







Hos Lillakolonistugan kan man vinna stämplar, både små och stora bokstäver + fyra olika färger!! Efter att ha sett Lurans fina handgjorda budskapsbrädor blir man ju så inspirerad!

Vad mycket fina saker man skulle kunna prova att göra om man ägde dessa.... Snälla låt mej vinna!!



Åh, vad mycket lampor!

BelysningsDesign.se

Vill ha, vill ha, vill ha......

Webbshoppat!

Nu har jag shoppat lite på webben. Vår yngsta, Alva, behöver ett fleecefodrat galonställ och jag har just beställt ett från www.lillamyran.se. Det fleecefodrade galonstället kostade bara 299:- och ser helt Ok ut. Har naturligtvis kollat på de lokala affärerna först men jag gillade inte att fleecefodret i ärmarna går ända ner och inte är skyddat av galontyget. Emmy hade en sån jacka förut och då brukade det blöta (fukten) sätta sej i fleecen och sen for det liksom uppåt så hon blev blöt innanför galontyget.

Stället som jag köpt finns även hos Linus&Lotta men där kostar det 399:- så jag har ju gjort ett fynd :-)

Samtidigt passade jag på att köpa 4 (!) par legging åt Emmy för endast 119:-. Det var också ett fynd tycker jag!

Webbshopen funkade bra, betala kunde man göra via Faktura, postförskott, Internetbank eller betalkort. Jag betalade via Internetbank och det gick jättesmidigt. Enhetsfrakt 39:- om man inte handlar för över 700 kr då det blir fraktfritt.

Vivenne Tam limited Edition

Har ni sett den här lilla "godingen" :-) Det är HP som lanserar världens första "digitala handväska", HP Mini Vivienne Tam Edition . Den är inspirerad av Vivienne Tam's piontema i hennes vårkollektion 2009. Cirkapris är 5 990 kronor.

 

Visst är den läcker? Jag skulle då inte tacka nej till en sån här.... 
Läs mer Här! !

Vad duktig jag känner mej ;-)

Idag har jag och Mats pysslat med lite allt möjligt. När jag säger pysslat så handlar det mest om matlagning ;-)

Till lunch blev det våfflor med sylt och grädde. Därefter gjorde jag en sockerkaka, Mats har gjort skavgryta och sen har vi hjälpts åt att göra två ost- och skinpajer och köttfärsbiffar. Till middag åt vi av köttfärsbiffarna tillsammans med klyftpotatis och morötter gjorda i ugnen. Till det hade vi barnens favoritsås gjord av grekisk vitlöksost, creme fraiche, lite soja, salt och peppar. Mums!


Våren är här....


TV-time

Nu känner jag för att få lite respons från mina läsare, det är alldeles för lite av den varan :-D Snälla, nog måste jag väl kunna få en 5-10 kommentarer i alla fall?

Jag tänkte att om jag listar de program som jag bara "måste" se varje vecka, så gör ni samma sak i en kommentar? Okej?


* NCIS
* Robinson
* CSI (alla sorter)
* Cityakuten
* Let's Dance
* Vad blir det för mat?
* Greys Anatomy


Ingen inbördes ordning, förutom Grey's Anatomy, som jag placerar längst ner för att det blivit lite väl "freaky" ,i och med att rollfiguren Danny figurerar i serien fortfarande, fast han är död.....

Sen, vad gäller Robinson, visst är det rätt häftigt att Linda är från Vilhelmina? Jag gick gymnasiumet samtidigt som hennes syster Johanna, som brukar vara med i Först, Andra, Tredje (tror jag att det heter). Linda var ett år äldre också gick också på samma gymnasium i två år. Jag tycker att hon är duktig som programledare.

En kanonpryl i vårt hem är hårddiskinspelaren, den gör att vi kan spela in programmen och sen se dem senare när barnen lagt sej, det är skönt... Sen är det jättebra att ha några program på "lager" om det blir dåligt väder eller så.....

Alltså, ta och kommentera nu då, vilka program vill du inte missa?

Umeåresan

Trippen till Umeå igår gick bra, vi passade på att shoppa lite före mitt besök på röntgen. Det blev också en Nachotallrik på OBS-kaféet, den var jättesmarrig! Röntgen tog ungefär 20 minuter och sen tog vi en tur till ICA Maxi där vi handlade en del innan det bar iväg hemöver. Min kära mamma var barnvakt till Emmy och Alva och det hade gått kanonbra. När vi kom hem var vi inte alls speciellt saknade :-)

De här klänningarna fick följa med hem till Emmy och Alva. En kompis till Alva ska få en i födelsedagspresent också :-) Klockan 13 idag ska Alva fara och hälsa på henne!


Äntligen hemma. Den här ska jag nj

MMS

Äntligen hemma. Den här ska jag njuta av nu :)


Nachotallrik pa OBS

MMS

Nachotallrik pa OBS


Tävlingsstim :-D





Tävla här hos Naturliga ting.
Tävlingen avslutas den 20/3 och vinnaren presenteras den 22/3.





Jag tävlar om ett fint namnsmycke hos Ella.
Tävla HÄR du också!

Tävlingen pågår tills söndagden den 22 mars kl. 24.00.






Söta prickar lottar ut två kökshanddukar från Green Gate.
Tävlingen avslutas den 31/3.






Hos Sara  kan du vinna en valfri illustration,
tävlingen pågår till den 20/3.






Tävla hos Inredningsgalen,
tävlingen avslutas 30 mars.





Klicka här för att komma till tävlingen!
Tävlingen avslutas 22/3.






Tävla hos Tefrossa om påskte och en burk.
Tävlingen avslutas 29/3.




 

VAR MED OCH TÄVLA OM EN STOR
HUGG-A-PLANET

Jag tävlar om en stor Hugg-a-planet från EkolekMuppsan´s blogg.
Tävla HÄR du också!

Tävlingen avslutas den 25/3.





Tävla hos Zupermamman om denna gravida kvinna.
Tävlingen avslutas den 22/3.

 



Tävla hos TUMADRE om en body/underbyxa designad av Sara Sethsson.
Tävlingen avslutas 31 mars.
LYCKA TILL!




VIP-rea hos La Redoute

Hos
 La Redoute
har de nu VIP-märkes-rea.!

Klicka här för att komma till Rean och ange koden: 91329

Gratis tävling!

I vänsterkanten har jag lagt en knapp till en tävling som Betsson anordnar. Där kan du, helt gratis och utan något som helst köptvång, tävla om biljetter till Champions League-finalen. Vill du inte ha dessa själv så vill säkert någon i din närhet ha dem om du vinner :-D

Alltså, klicka in dej och och tävla!!

Återfall

Ja, se så fel man kan ha. I förmiddags så tyckte vi att Alva var fräsch och pigg och vi trodde på att hon skulle kunna vara på förskolan imorgon. Sen på eftermiddagen blev det sämre igen och nu ikväll har hon klagat på öronvärk igen och har feber igen. Det blir nog att kontakta läkare imorgon för att höra vad vi ska göra...

Det är verkligen inte roligt när barnen är sjuka, fy fasen vad man önskar att man kunde ta det onda istället så att de skulle slippa.....

Nej, nu ska jag göra bort lite pappersjobb innan jag ska gå och se Leila på landet. Mats ser ju ishockey som vanligt så här i slutspelstider ;-)

Vinn handmålad barnrumsakvarell!!



Hos BettinaDesign kan du vinna en handmålad barnrumsakvarell där du själv (!) väljer färger, stil och detaljer. Visst är den här ovanstående akvarellen fin! Dessutom står det Alva på den :-D

Jätteroliga spel!! GRATIS!

Ja, innan jag nattar måste jag tipsa om det här tidsfördrivet. På sajten GameDuell kan du spela en himla massa roliga spel, helt gratis. Där spelar du mot riktiga motståndare och det är verkligen skoj! I mej bor en liten spel-dj_vul så jag är en frekvent besökare :-)

Till att börja med får du 1000 Gkr (leksakspengar) att testa lite olika spel för, men vill du sen, när du blivit varm i kläderna, spela om riktiga pengar, så går det också.....

Bland annat kan du spela dessa spel:

106x74 Sudoku Domino 106x74 FreeCell 106x74 Jetris 106x74 Mahjong Flowers 106x74 Pyramid

Sjukstuga :-)

Ja, så var vi hemma igen för Vård av barn. Mats har varit hemma idag och jag blir hemma imorgon på förmiddagen i alla fall. Och varför då, kan man ju då undra... ? Jo, i förrgår var Alva väldigt snorig men pigg ändå. Natten mot idag så var det mindre skoj. Hon har sovit mellan oss och rullat runt hela hela tiden och gnytt / gråtit. Imorse talade hon om att hon hade ont i örat..... Bara för någon vecka sedan hade hon öroninflammation men då i det andra örat.. Ja, ja, det är ju bara att vara hemma. Idag har hon haft feber och lite hosta men ändå varit vid gott mod och ätit bra både till middag och kvällsfika. Vi är hemma minst imorgon också eftersom hon haft feber idag.

Nej, nu ska jag natta och invänta antingen en orolig eller lugn natt....

Godnatt på er!

Underbart vårvinterväder!

MMS

Underbart vårvinterväder!


Vackert väder!

Idag är det verkligen fint väder. Klarblå himmel, sol och -3,8 grader. Tyvärr så är Alva lite hängig, hon har varit snorig sedan igår och sovit lite halvdåligt. Öron-febertermometern visar 37,1 grader mot 36,5 som brukar vara det vanliga. Vi sitter och lyssnar på Melodifestivallåtar tillsammans. Alva säger hela tiden - Spela Amy :-) Det var alltså en klar favorit för henne.

Emmy hon pysslar i sitt rum medan vi funderar på om vi ska fara ut eller inte....

Tävla och vinn luffarslöjd!


Hos Hem och Lycka kan du tävla om en luffarslöjdsskylt med texten love tillverkad av Karin Andersson.

Melodifestivalen....

Ja, då var det ju det här med Melodifestivalen. Vad hände egentligen?

Juryn har (enligt min åsikt) gjort ett kanonjobb och röstat fram de bästa låtarna. Sen kommer då folkets röster och vad händer?? Jo, topplåtarna från juryomröstningen får plötsligt minst röster? Vad händer sen? Jo, vi riskerar plötsligt att vara tvungna att skicka Snälla, Snälla till Moskva!!

Ja, så kan det gå när Svenska folket får rösta. Tycker faktiskt att det var bra som det blev, hellre Malena Ernman än Carololine af Ugglas....

Minen på Måns Zelmerlöv är rätt minnesvärd när han förstod att svenska folket inte röstat honom till Moskva....

Här får Måns Zelmerlöw bedkedet att han inte kommer att vinna Melodifestivalen 2009. Tittarna valde i stället Malena Ernmans bidrag.

Vad tror ni om Malena Ernman, ja hon var ju tydligen favorit inför kvällens final och vissa förstå-sig-påare säger att hon har vinstchans i Moskva, men det sa de ju också om Charlotte Perelli....

Tycker du att rätt låt vann??

Over and out!

Björnrycket

Idag har vi varit på Björnrycket. Det är en pimpeltävling som anordnas av Lions i Dorotea samhälle på Bergvattensjön. Tänkte bjuda på några bilder ifrån tävlingen. Vinnare blev en kvinna ifrån Strömsund. Vinnare av släpvagnen blev en granne till oss! Grattis P.

  
Här är bilder på min härliga familj! Mats, Emmy och Alva!

    
Sen kommer en bildkavalkad på släktingar :-) Bror Tony, Systerdotter Anna, Pappa Bernt, Svåger Nisse och Syster Irene!

  
De här korten är speciellt avsedda för en tjej som bor i Canada :-D Skriv gärna en hälsning om du tittar in!

Vinn presentkort hos Pippilotta!




Jag är med och tävlar om ett presentkort från Pippilotta hos Creyla. Var med HÄR du också.

Tävla om ljuslykta



Tävla hos Hem och Lycka om en fin ljuslykta designad av Karin Eriksson, sponsrad av nätbutiken Erika Tubbin.

Härligt väder!

Idag är det lördag och idag anordnas pimpeltävling på Bergvattensjön här i Dorotea. Det är Lions som varje år anordnar Björnrycket, som tävlingen heter. Enligt väderprognosen skulle det blir lite mulet och trist väder men hittills har den prognosen inte det slagit in. Solen skiner från en klarblå himmel, HÄRLIGT!

Nu sitter jag och Mats och löser Melodikrysset och dricker kaffe, det är också härligt :-D Emmy och Alva helgmyser....


Vinn underbart tryck hos Eira - Min ögonsten!



Jag är med och tävlar om detta underbara tryck hos Eira - Min ögonsten.
Var med och tävla du med!

Vinn en vacker ring!



Linda
med Dreams of Pearls lottar ut en vacker handgjord ring i 925 sterling silver och vinnaren får välja text och storlek själv. För att tävla länkar du till tävlingsinlägget och dessutom ska du besöka Lindas sida Dreams of pearls för att kika men också få lite inspiration till texten på ringen du kanske vinner. Skriv bland kommentarerna vad din text skulle bli om du skulle vinna. Har du inte blogg tipsar du tre vänner per e-mail.

Djup bloggsvacka :-)

Ja, i veckan har jag lyst med min frånvaro på bloggen. Varför vet jag egentligen inte. Har väl haft för mycket att göra helt enkelt...

Den här veckan har Emmy badat på badhuset tre gånger... Tisdag med förskoleklass, Onsdag med mej, Mats och Alva och sen idag var vi på Lek och Plask med Simklubben. Jag själv har badat både Onsdag och Torsdag så jag känner mej helt "urlakad" :-) Måste ju faktiskt tillägga att det är varmbad nu och därför har jag vågat mej dit. 34 grader i vattnet, det ni!

Idag var jag och snavade när vi gick på lunch så nu har jag ont i ett knä också. Tror att det kan ha med ryggen att göra för jag har blivit sämre i ryggen, mycket stelare och konstant ont... Mitt diskbråck sitter på vänster sida och jag har en teori att vänster ben inte riktigt är lika stabilt just därför... Känner mej som en krympling... Men, man ska inte klaga! Det kunde ha varit mycket mycket värre! Slut där om mina krämpor, tror faktiskt att det är första gången jag nämnt dem :-D Finns ju roligare att läsa än om kroppsliga krämpor, ha ha.

Imorgon är det fredag och då ska vi kvällsmysa med tjejerna och se Let's Dance. På Lördag blir det förmodligen att fiska på Lions pimpeltävling på Bergvattensjön. Vi har tur som bor precis vid sjön så det är enkelt att ta sej ut!


Vad ska ni göra i helgen! Kom igen nu, skriv en kommentar!

Emmy på tur igen

MMS

Emmy på tur igen


Kikmete på hög nivå :-D

Haha, kan inte låta bli att lägga ut den här bilden.... Visst ser det normalt ut :-D

Det är alltså kikmete som pågår i Saxnäs (Kultsjön) nu under vår veckolånga semestertur på sportlovet


Tävling hos Lurans!



Tävla om den här fina budskapsbrädan hos Lurans - en äkta ©seLes :-)

Pågår fram till och med 29/3 kl 24.00!

Pitabröd

Besökte Linruz och såg att hennes "älskling" bakat pitabröd som såg smarriga ut. På begäran har hon nu lagt ut receptet!

Pitabröd
Pitabröd från Linruz härliga blogg!

Ögon blåa som havet...

Satt och lekte med nya bildprogrammet och då hittade jag det här kortet på Alva julen 2006..... Hennes ögon är så härligt blå tycker jag :-)


Fiskekort i nytt bildprogram

Nu har jag testat ett nytt "bildredigeringsprogram". Ett väldigt enkelt sådant men det funkar faktiskt väldigt bra om man vill ändra lite nyanser, göra svart-vitt, ta bort röda ögon mm mm. Sen kan man väldigt enkelt göra collage.


Programmet heter 
Picasa
är gratis och laddas ner här.



Det här collaget gjorde jag lite snabbt (även förra collaget med Emmy var gjort i Picasa 3)


Nybliven skidåkare

Nu har vi just kommit hem från att ha köpt skidor till Emmy. Efter att hon slängt i sej två korvar med bröd så for hon ut i spåret :-)

Just nu ser jag Emmy och pappa Mats långt bort på sjön, ända borta vid ishockeyplanen (för er som känner till Dorotea...)


På väg till Rossön för besök hos S

MMS

På väg till Rossön för besök hos Sport och Färg


25 % rabatt på KappAhl

Här kan du skriva ut en kupong som ger dej 25% rabatt hos
på valfritt dam-, herr- eller barnplagg tom 16/3. Inte illa!

Barnsemester

http://www.barnsemester.se/ kan man nu teckna sej för Barnsemesterkortet

.

Då får man rabatter på en massa olika ställen: Familjenöjen, Boende, Resor, Inför resan, Shopping, Ditt hem, Tidningar och Foto. Rabatterna är dessutom väldigt bra. T ex:


* 10-25% rabatt hos en massa inredningsshoppar som säljer barnprylar!

* 15-20% rabatt på canvasfoto och fotoaffischer

och mycket mycket mer!


Registrera er på direkten!



Hemma!

Igår kväll åkte vi hem till Dorotea igen. Eftersom fiskelyckan sakta blev sämre och gårdagen avslutades med två stycken "sillar" så vände vi hemåt. Vid 20-tiden rullade vi in vårt ekipage hemma på gården och packade in alla saker. Idag blir det till att tvätta lite och packa undan. Det har faktiskt varit väldigt skönt att sova i egen säng igen.

Tjejerna har också sovit jättebra och just nu så tar Emmy ett bad!

Jag passar på att göra lite datorärenden och dricker morgonkaffe!

Hemfärd

MMS


Hemfärd blev det idag.... På släpkärran på bilden ser vi min brors ekipage (skoter och Nila-pulka).


Eftermiddag igen

Nu är vi tillbaka i torpet och ska dricka kaffet. Fisket var om möjligt ännu trögare idag. Det blev inte en enda fisk som var något att spara. Helt otroligt. Vi kan konstatera att fisket bara blivit sämre för varje dag. Vi har sett flera fina firrar men inte någon var intresserad av att äta från våra krokar ;-)

Till middag blir det blod-kams som Monica haft med sej, det blir gott. Sen får vi fundera vidare på om det blir hemfärd eller inte........

Den här pirken gillar fisken inte

MMS

Den här pirken gillar fisken inte heller....


Hemfärd?

Ja, nu sitter vi här framför TV:n i Saxnäs och funderar på hemfärd. Efter sex dagar med kallt och ruggigt väder så funderar vi faktiskt på att åka hem. Fisket är tröööööööögt och vädret är dåååååååligt :-)  Eftersom vi åkte hit vecka 10 så väntade vi oss rätt kallt väder men här har det dessutom blåst och snöat nästan hela tiden.

Då hinner vi hem och kan göra något roligt med tjejerna på hemmaplan istället. Det blir säkert fler turer under våren och då hoppas man på mera sol och varmare väder.

Ja, vi ska fundera vidare....

Misslyckad mobilbloggning

Tidigare hade jag lagt ut bild på både Emmy och Alva när de var ute och åkte tefat men när jag sedan mobilbloggade igen så byttes bilderna ut... .Lägger ut bilderna så här istället:



Pizza på fjällgården

Nu har vi just kommit tillbaka från Saxnäs fjällgård. Där har vi ätit kanongoda pizzor ("Gitz pitz", Stöke och Lole)! Pizzorna hade tunn smarrig botten och serverades på rektangulära tallrikar.

 
 

Alva åt kebab och fritierade potatisar som såg ut som glada gubbar :-)



Efter maten tog vi in glass till tjejerna och när servitriserna kom in med den så hade de tänt tomtebloss i glassbägarna! Det kan man kalla festligt!



På fjällgården fick vi jättebra service och väldigt bra mat. Dit kommer vi att gå fler gånger!

(Sorry för bildkvaliteten, mobilkameran är inte den bästa...)

Bli flickafadder!

Plansverige.org

Eftermiddagsmys med ost och kex.

MMS

Eftermiddagsmys med ost och kex.


Morgon igen :-)

Ja, då var det morgon igen och havregrynsgröten är på kokning. Monica och Signar fixar gröt varje morgon och det tackar man ju inte nej till. Sitter just och hör på nyheterna där de just berättat att statens AP-fonder har stora bonusar åt sina chefer fast regeringen gått ut med att bolagen inte bör dela ut några såna. Visst är det lite märkligt....

Idag är det -11 grader men det verkar inte blåsa så vi får hoppas att vi kan ta ut tjejerna idag. Idag kommer nog Martin och Annika upp igen efter deras shoppingtur. På väderkartan så ser det ut som om det skulle kunna bli lite sol idag, vi får hoppas på det :-)

Igår blev det smarrig mat, kokt röding, äggsås och potatis. MUMS!

Här kommer lite bilder :-)

    
  

Fiskerapport

Nu kommer jag att drömma mardrömmar. Idag har jag tappat den största fisk jag någonsin sett på kikmete. Hugaligen vilken fin fisk. Det är nästan så att jag inte har nån lust att fortsätta ;-(

Men, det måste man ju, nu har vi ätit lite lunch och nu drar vi ut en sväng till innan middagen.

Tjejerna åker tefat med Lova i backen bakom stugan.

Har försökt att skicka in en bild på Emmy och en på Alva men det funkar inte. Det blir bara ett foto som kommer med fast jag skickar flera mms... Mysko.

Ha en fortsatt bra dag!

Middag och vila

Just nu sitter tjejerna och äter middag, kyckling, ris och sås. Moa har kommit hit och förgyller vår tillvaro!

Vi har just "slaktat" all fisk vi fått idag.... Visst lät det som om vi har fått nästan hur mycket som helst idag ;-)

Fångsten blev 35 fiskar och större delen av dem var fina "matfiskar" som vi brukar kalla fiskar som är lämpliga portionsfiskar.



Idag har det snöat och blåst en del så tjejerna myste i torpet idag också. Imorgon hoppas vi på en utedag för samtliga!

När vi kom hem stekte vi några fiskar som vi saltade ner igår och åt på hårdbrödmacka, MUMS.

Sen blev det några såna här :-)



Pepparkakor med ädelost på! Också mums!

I soffan myser nu Alva med Moa!



Nej, nu ska jag ta och gå in och må gott med resten av gänget! Fortsättning följer .....

Dagens fångst. 28 fiskar hittills

MMS

Dagens fångst. 28 fiskar hittills


Morgonrapport :-)

Ja, nu bloggar jag igen så här okristligt tidigt, fast man är ledig :-)

Fiske på Kultsjön hägrar som vanligt. Grötkastrullen puttrar på spisen och sen blir det en kaffetår innan vi beger oss ut på sjön. Tjejerna sover gott på övervåningen. Det är tur att vi har Lova med oss för det har inte varit något mysväder att vara ute i än så länge.

Idag kommer brorsdotter Moa upp för att vara med oss och mysa! Igår skulle vi ju ut och äta pizza hade vi tänkt men de hade inte öppet (!). Vi trodde att eftersom det är sportlov så hade de restaurangen öppen men så var det inte. Fredag och Lördag hade de pizza men om vi ringde på dan så kanske de kunde ordna något. Ja, ja, vi får se hur vi gör framöver. Vi har några middagar förberedda som vi kan äta här hemma också, bland annat en fläskfilégryta och blodpalt! MUMS!

Nej, nu är det dags att äta gröt innan vi drar iväg.

Tack till Er som kommenterade tidigare, fortsätt med det :-)

Ha en bra dag!

Snöig dag

Dagen idag började med lite skoterbärgning (inte våra) och sen åkte vi ut på sjön. Det har snöat och blåst mest hela dagen men vi kämpade på till 16.30 ändå. Nu håller grabbarna på att göra upp dagens fångst som blev större än gårdagens (ca 25 firrar). Däremot så var de helt genomfrusna när vi kom in så de fick tina upp lite innan vi kunde göra upp dem.



Nu har vi just tagit oss en ishink och sen ska vi bege oss till Saxnäs fjällgård för att äta pizza. Sen blir det nog bara mys i soffan här i torpet.

Lite fler bilder från dagen:
 


Hemifrån fick vi höra att det skjutits ett Lodjur. Länets första lodjur sköts av Krister Sihlén idag i Dorotea

Förresten, är det någon av er läsare som vill skriva en hälsning till oss? :-D Det är ju alltid skoj med kommentarer!


RSS 2.0