Julpyssel nr 2 :-)

Ja, så var det dags igen för pyssel. För att vara en mamma som är rätt så "o-pysslig" så har jag nu pysslat två kvällar i rad, heja mej :-)

Ikväll blev det glittriga flirtkulor. Först sydde jag ett hänge rakt igenom flirtkulan och så limmade jag fast hänget i botten med limpistol. Sen fick tjejerna måla dem med Skollim och sen strödde vi på glitter av olika färger.
image72

Det blev jättefina glittriga kulor som vi ska hänga någonstans när vi börjar pynta. Tyvärr så har vi nu också glitter lite här och där i huset.... fast det var det värt.

Imorgon blir det ett nytt pyssel!! Vad det blir är inte bestämt! Har någon ett bra tips på ett enkelt julpyssel? Ska vi pyssla varje kväll fram till jul så behöver vi lite tips, ha, ha, ha

KOMMENTERA GÄRNA!!!

Julkalender för sticksugna

På bloggen "Mina maskor och stygn" har jag hittat något roligt, en julkalender för sticksugna. Hon talar om vad man behöver i garn-väg i förväg och sedan lägger hon ut en liten del av mönstret varje dag fram till Julafton. I fjol stickade de en jättehäftig halsduk/sjal i olika sticktekniker. Mönstret till halsduken/sjalen finns inte kvar utan kan köpas via hennes återförsäljare.

Funderar allvarligt på att "hänga med". Måste nog ner till Torparns och se om det finns något passande garn :-)

image70

TV-problem igen...

Ja du, TV-guden verkar inte vara snäll mot mej. Nu är Kanal 5 borta igen och förra gången så var det också när det var Roomservice och Greys Anatomy.... Typiskt också!!

Julpyssel-kväll

I kväll har familjen pysslat och gjort smällkarameller. Tjejerna skulle båda ha svart med i sina karameller och dom blev jättefina. Nu har vi lovat att göra ett nytt pyssel varje kväll så nu blir det till att fundera. Förmodligen så är stortjejen bäst på att komma på nya pyssel :-)

image69

Blogg-tävling där tiden snart är ute...

På bloggen "Right Now" kan man nu vinna en lyxig goodie-bag värd 1300 kr genom att länka till hennes tävling och sedan lägga in en kommentar på hennes blogg!

(många såna här tävlingar är det nuförtiden :-) )

image68

Tävling på Therez Garderob

Nu har även Therez en tävling där man kan vinna presentkort på 100 kr på Åhlens och en topp i valfri storlek!!

image67

Läs mera om hur du tävlar på Therez blogg!

Bli en vinnare

Ny tävling hos Sanna!!

Nu har Sanna en ny tävling med roliga vinster.

image66


Detta är priserna i Sannas tävling!!
1:a pris = Itzhaks julevangelium från Sannas favorithumorgäng HippHipp! Samt 1 Hello Kitty figur med nonstop. Vinnaren av första priset får välja vilken hellokitty den personen vill ha.
2:a pris = 1 Hello Kitty-figur med nonstop.
3:e pris = 1 Hello Kitty-figur med nonstop.

Tävlingen pågår till den 3/12, passa på att tävla!

Scratch2Cash.com

Prinsessigt HM-inköp

Efter att tjejernas moster och kusin kommit med present ifrån shoppingturen till Sundsvall så blev de än mer prinsessiga. Superfina klänningar hade de köpt med sej från HM.... Behöver jag säga att de gillar klänningar.....?

image65



(c) Privat bild

Prinsessor på vift

Måste bara lägga ut en liten bild på våra prinsessor. Efter mycket pyssel inne på lilltjejens rum så kom tjejerna ut så här söta....

image64
Kan ni tänka er att jag, deras mamma är brunhårig och grönögd och lyckats få två små blonda tjejer med blå ögon! Snacka om att pappa har starka gener :-) Fast en sak har minsta tjejen fått från mej i alla fall, mina lockar!!


(c) Privat bild

Snälla, regga er...

Hej alla läsare!
Det vore så kanonsnällt om ni kunde gå in och regga er på gratisbio.se via den här länken. Då är jag både med i en tävling, men jag får också poäng att tillgodoräkna mej!!

Ni själva får 75 poäng direkt vid registreringen och sen ska ni klicka till er ytterligare 100 poäng till för att räknas som aktiverade. Då får jag mina poäng!!
image63

Tack alla ni som vill regga Er!!

Kramar från mej!

Sugen på nya julgardiner?

Nu har Halens 40% på julgardiner om du använder erbjudandekod 2498! Nu blir det till att köpa lite nya gardiner inför julen!

image59

Personligen så gillar jag dessa...

image60

Tisdagstema - Omgjord

image58Veckans tisdagstema är "Omgjord" och hemma hos oss är det Tv-rummet som är mest omgjort den sista tiden men eftersom det inte är färdigt än så väntar jag med det.

Istället får ni se en lampa som precis satts upp ute i hallen. Den köptes in på Rea hos Ellos, hette Minna och kostade bara 179:-

Tyvärr har jag ingen "före-bild" men vi hade en lampa med möljighet att ha stearinljus i och som var gjord av svart metall. I mitten satt en "skomakarlampa".

Nu blev det lite mera stramt med den här nya lampan och det gillar jag.

Clogs till Foppatofflorna

Jag måste bara skriva ett inlägg om de här som jag fick ett mail om:
Clogs till Foppatofflorna image56

Finns det några av mina läsare som använder Foppa-tofflor och som vill använda dom fast det bilvit lite kallare så är det här kanske en bra idé, ha ha.

image57

HM+Marimekko = SANT

image55I vår kommer HM och Marimekko att samarbeta, det låter ju verkligen som ett spännande projekt. I april 2008 släpps en hel kollektion med Marimekkos mönster från 50-, 60- och 70-talet. Det kommer att vara mycket vida klänningar, tunikor, kjolar och shorts för oss tjejer och klassiska herrskjortor och shorts för killarna.


Vad tror du om det här samarbetet?

Läs mer på HM:s hemsida


Hosta

image54Idag är minsta tjejen hemma för hon hade så jobbig hosta igår. Inatt har hon däremot sovit jättegott och nu sitter vi båda i soffan och ser Nils Karlsson Pyssling. Det är verkligen en mysig film som hon gillar skarpt fast hon bara är 2,5 år. Hon sjunger alla sånger tillsammans med Bertil och Nils Karlsson, det är verkligen gulligt.

Gratis biobiljetter och presentkort

Ja, nu är jag också med. Jag har lockats av alla som har fått biobiljetter och presentkort hos t ex H&M, dinsko, STADIUM, Guldfynd mm, utan att betala något. Det är faktiskt riktigt enkelt att samla poäng!

image53

Antingen får du poäng om du nätshoppar på olika siter eller också kan du bara klicka dej till poäng. Om du vill bli värvad av mej så KLICKA HÄR. Ev. kan du behöva ange mitt användarnamn och det är lnordh.

Tävling på Novas mammas blogg

Nu är det dags för en liten blogg-tävling igen. På "Novas mammas" hemsida kan du vinna det här:

image52

OBS! Här kan du även tävla om du inte har en egen blogg. Läs mer på Novas mammas blogg.
Tävlingen pågår till söndagen den 25/11 kl 18.00!

Vinn söta småfilmer

mama:s hemsida har de löpande olika tävlingar. Just nu lottar de nu ut Fifi-leksaker och söta småfilmer som ska vara lugna och finstämda. Det är Gittan och fårskallarna, Lotta på Bråkmakargatan och Halvan. Just Lotta på Bråkmakargatan skulle jag jättegärna vilja ha till mina barn. Den berättelsen älskar jag!

  

Otroliga glaskulor

Oj, vilka vackra glaskulor jag hittade på nätet på http://www.glaskulor.glasdeco.se/. Det är munblåsta, graverade och korsslipade glaskulor så det är nog inte något för granen utan mera tänkt att t ex hänga upp i ett fönster eller dylikt. Väldigt vackra var de i alla fall.....

   

* Nr 23, Älg, 380 kronor
* Nr 9, Ängel med ljus, 380 kronor
* Nr 99, Dopkula m text, 380 kronor
* Nr 123b, Hjärtan, 380 kronor

På deras hemsida finns många flera att välja på till t ex vigsel, dop, födelsedagar.

Hon säljer också graverade glassmycken, väldigt vackra på www.glasdeco.se


Lilla spöket Laban

Hoppas den här filmen kommer hit till Dorotea. Har sett i tidningen att den fått bra recensioner och jag tycker att Lilla spöket Laban är en så gullig figur. Om den kommer hit så ska jag gå och se den med Emmy!

Klicka på bilden så kommer ni till Lilla Spöket Laban-sajten där ni kan tävla och vinna biobiljetter, Lilla Spöket Laban-DVD och glasscheckar

image38

Vinterinspiration

Idag är det en härlig vinterdag med sol och blå himmel, -3 grader och lämpligt med snö (ca 15-20 cm).

Var in på image35 och hittade flera godbitar bland deras dekorationsnyheter. De här sakerna skulle jag gärna handla hem till oss. Den "trearmade" ljusstaken är för blockljus och det tycker jag var originellt och fint. Sen fanns det också liknande för enbart ett blockljus och de var också fin.

Ja, nu skulle man gärna tagit en tur till image35 för att handla både julsaker och möbler! TV-rummet är inte riktigt klart än, bord saknas och så... Längtar till att få ta rummet i "besittning" :-)

image37

* Trearmad ljusstake, ISIG, 75 kronor
* Skål, ISIG, 45 kronor
* Ljusstake för blockljus, ISIG, 29 kronor
* Lykta för blockljus - glas med mönster, ISIG, 109 kronor
* Lykta med handtag för blockljus, ISIG, 139 kronor

Fina vardagskläder

Nu är det upp till 60% rabatt på Halens ! Dessutom kan man utnyttja rabattkoden 2205 för att få 100 kronors rabatt ytterligare.  Jag passade på att köpa tre tröjor som kommer att passa perfekt att ha till vardags, både hemma och på jobbet!
image33
Klicka er in och se om ni hittar något fynd!

RSS - Kanonbra funktion!

Har du hört talas om RSS? Om inte, då ska du läsa det här för jag har just börjat använda RSS, fast jag nog borde gjort det för länge sedan, IT-mupp som man är :-)

Om man brukar besöka bloggar eller andra sajter (Nyhetssidor mm) som har RSS, så kan man enkelt få veta om något nytt har hänt på dessa ställen, via en RSS-läsare.

Google har en sån RSS-läsare och så här gör du:

1. Surfa till http://www.google.se/reader/ och registrera dej för ett gratis konto (längst till höger, "Create an account")

2. Sedan så loggar du in och går till sidan http://www.google.se/reader/. Där kan du lägga till prenumerationer på t ex bloggar.

3. På den sida du vill lägga till så finns oftast den här bilden image31. Om du högerklickar på den och väljer Kopiera genväg så kopieras länken.

4. Det gör du genom att klicka på "Add Subscription" och sedan klistrar du in länken till den RSS-sida som du vill prenumerera på (eller matar in manuellt). Du kan ju alltid testa att lägga in min blogg :-) (http://lindaskrypin.blogg.se/index.rss)

5. Nu kommer det upp en lista med alla inlägg. Allt eftersom du läser inläggen så kan du ta bort bocken vid "Mark as read". Om du redan har läst alla inlägg på den sidan så kan du klicka på "Mark all as read" längst upp, då markeras alla som lästa.

6. Hit kan du sedan gå varje morgon och ha den här sidan öppen. Då får du med automatik veta vilka sidor som uppdateras under dagen

Virkning?

Gillar du att handarbeta? Virka kanske? På en sajt som heter Etsy säljs "hemmagjorda" saker men även t ex virkmöster och där hittade jag en användare från Södra Kalifornien (Owlishly) som säljer mönster till jättesöta små figurer (se bilderna nedan). Jag har inte kommit fram än till om hon säljer till Utlandet men jag ska kontakta henne!

    

Alla dessa bilder är ifrån Owlishlys webbshop och ägs av henne

Kommentera gärna!!

Blogg-tävling

image25

Har du en blogg? Gå då in hos SANNA och tävla. Du ska länka till hennes blogg, skriva om tävlingen och lämna en kommentar hos henne!! Du kan vinna godsakerna på bilden!

Navy CIS

image23Nu är det dags för en liten TV-kväll igen. Ikväll är det höstpremiär för en serie som vi brukar följa, Navy CIS på 3:an. Det är samma producent som till "På heder och samvete" som vi också brukade se. Det är en kriminalföljetong om den amerikanska flottans egna "ordningsmakt" NCIS.
Vilken serie tycker ni är den bästa?

Tjoho - Vunnit trisslott :-)

image22

Oj, nu är man på gång. Jag har vunnit en trisslott på folkbladet.nu :-) De har en tävling där man ska leta guldtackor. Tänk om man fått vinna en guldtacka istället, ha ha.....

Man kan ju alltid hoppas att man får skrapa fram tre klövrar på trisslotten....... Det vore ju en dröm att få fara och skrapa och ha chans att vinna t ex 25 000 kronor i månaden i 25 år... Oj, oj...

Snart glöggdags..

296494-21Snart nalkas julen och då är det dags för varm, gó glögg...

Bloggaren "Sara vill fara" har tipsat om årets Blossaglögg på sin härliga blogg och hon har också lagt ut bilder på både årets glögg (snygg flaska), men även på det 5-pack som finns att beställa, med de tidigare årens flaskor i miniatyr-variant.

Eftersom man måste ha tillstånd från Blossa för att få lägga ut bilder på deras produkter, så länkar jag istället till Sara vill fara. Gå in och kolla! 5-packet är jättegulligt och årets 07-flaska är jättesnygg...

Vilket misslyckande...

Såg fram emot en härlig tv-kväll med Roomservice och sen Grey's Anatomy, men vad händer då? Jo, efter 45 minuter av Roomservice så låser sej bilden på Kanal5!! Nu klockan 22.05 så är bilden fortfarande fryst så inte blev det då något Grey's Anatomy heller..... Ja, ja, så kan det gå.

Imorgon ska barnen ta foton på förskolan så nu hoppas man bara att inte några sjukdomar ska tillstöta under natten :-)

TV-kväll

Ikväll är det dags för föräldramöte på barnens förskola och där bjuds det Tacos! Mums!

Efter det så blir det en härlig TV-kväll (fortfarande sittandes i hallen.....). Först Roomservice och sedan Grey's Anatomy. Vad gäller inredningsprogram så tycker jag egentligen bäst om "Från koja till slott" som går på TV3. Jag tycker om att se när de gör om allt och inte bara "pyntar"... Vad tycker ni?

image20

Till Er besökare :-)

Jo, alla ni (som inte är så många än....) som besöker min blogg. Jag skulle tycka att det var jätteroligt om ni tog er tid att kommentera mina inlägg. Är alltid skoj att se vilka som besöker bloggen. Ni får ju vara anonyma naturligtvis, en kommentar är ändå roligt!!

Hemma bäst...

Vilken tur att man har kompisar som tipsar om att prylar man söker på Internet faktiskt finns att köpa på orten. Köpte först en jättefin tvådelad vinter-dress till Emmy på Sportaffären men efter noga övervägande och funderande så var vi tvungna att lämna igen den för att den var för stor.

Då återgick jag till planen att köpa en hel overall och då fick jag veta att en annan liten butik här på orten (Benji & Remo) hade vinternoveraller.

Döm om min förvåning när jag kliver in i affären och upptäcker att där, längs väggen, hänger den här overallen:

 (se tidigare Inlägg)

Lyckan var gjord, overallen vi letat efter med ljus och lykta, fanns att köpa här hemma !!

Vilken färg? Jo, rosa blev det förstås.......


Nu har jag bestämt mej (nästan...)

Ja, jag har maximal otur med bord och tv-bänk. Än vad jag bestämmer mej för så är det antingen slutsålt eller jättelång leveranstid. Nu har jag bytt inriktning och funderar på två Ikea-möbler:

image18

TV-bänken har vitrinluckor i mitten där man kan sätta tyg eller tapet för att förändra utseendet en smula. Istället för de två mörka skåpen så kan man också välja att ha 4 lådor.. Har inte bestämt mej för vad som är bättre....

Ja, vad tycker ni om det här då? Kommentera gärna!!!!!

Sjukt...

Sjuk Alva...Nu har minsta tjejen haft jättebesvärlig hosta och feber i två dagar. Hon har infektionsastma också så andningen blir så otrevligt snabb också.... huvva...

Hostan har börjat ge med sej men hon har fortfarande feber och är hängig.

Åh, om man kunde byta plats med henne så att hon slapp vara dålig!!

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av systerdotter Anna

Här är reglerna:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

1. Länkningen är gjord
2. 7 Sanningar: (hm, vet inte riktigt vad jag ska bjuda på för sanningar .... )

* Jag är en riktig tävlingsmänniska som ogillar att förlora
* Jag är intresserad av inredning och suger åt mej alla tips och idéer från alla bloggar jag läser!
* Jag gillar inte flygfän som getingar, humlor, broms mm mm, usch
* Jag gillar inte spindlar heller.... Min man får gärna ta kål på en sån om han är i närheten
* Jag saknar tiden då jag spelade tvärflöjt..
* Jag skulle vilja vara mera huslig
* Jag älskar min kära familj!

3. Ja, sen ska man alltså utmana 7 personer... Hm, känner inte så många än som har blogg, men vi kan väl prova med Beatrice, Sara och Veronica.
4. Meddelanden är lämnade :-)

Alltså, Utmaningen är avklarad :-)

Lucia i Skellefteå

I "Norran" kan man nu rösta på Luciakandidater. Titta in här och se vem som är
nr 4 !

En Dorotea-bo som förrirat sej till kusten :-)

Rösta på!

Gillar du Desperate Housewives?

Då är det här en tävling för dej. Tävla på Kanal 5:s hemsida och vinn en box med de tre första säsongerna!

image13

RSS 2.0