RSS - Kanonbra funktion!

Har du hört talas om RSS? Om inte, då ska du läsa det här för jag har just börjat använda RSS, fast jag nog borde gjort det för länge sedan, IT-mupp som man är :-)

Om man brukar besöka bloggar eller andra sajter (Nyhetssidor mm) som har RSS, så kan man enkelt få veta om något nytt har hänt på dessa ställen, via en RSS-läsare.

Google har en sån RSS-läsare och så här gör du:

1. Surfa till http://www.google.se/reader/ och registrera dej för ett gratis konto (längst till höger, "Create an account")

2. Sedan så loggar du in och går till sidan http://www.google.se/reader/. Där kan du lägga till prenumerationer på t ex bloggar.

3. På den sida du vill lägga till så finns oftast den här bilden image31. Om du högerklickar på den och väljer Kopiera genväg så kopieras länken.

4. Det gör du genom att klicka på "Add Subscription" och sedan klistrar du in länken till den RSS-sida som du vill prenumerera på (eller matar in manuellt). Du kan ju alltid testa att lägga in min blogg :-) (http://lindaskrypin.blogg.se/index.rss)

5. Nu kommer det upp en lista med alla inlägg. Allt eftersom du läser inläggen så kan du ta bort bocken vid "Mark as read". Om du redan har läst alla inlägg på den sidan så kan du klicka på "Mark all as read" längst upp, då markeras alla som lästa.

6. Hit kan du sedan gå varje morgon och ha den här sidan öppen. Då får du med automatik veta vilka sidor som uppdateras under dagen

Kommentarer
Postat av: Göran

Hej
Jag skall skriva ett reportage om kvinnor som bloggar.
Är du mellan 30 - 50 och har familj så är du kanske den som saknas.

Hör av dig
mvh / Göran Kornestedt

2007-11-13 @ 20:04:24
URL: http://minruta.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0