Persikokaka med vispad grädde
Den här persikokakan gjorde jag också nu när Emmy fyllde år. Den är jättesmarrig med vispad grädde till..... Den ser lite "sölig" ut men oj vad god den är :-D
Recept:
50 gr margarin
½ dl farinsocker
½ dl socker
1 stor burk persikor
2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl hett vatten
Lägg margarin, farinsocker och strösocker i en rund sockerkaksform med "pinne" i mitten. Ställ formen i ugnen i 175 gr och låt den stå tills margarinet smält. Ta ut formen och lägg i de avrunna persikorna med den kupiga sidan ner. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocktret. Rör sist ner det varma vattnet och häll smeten över persikorna. Grädda i 175 grader i 50 minuter.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på fat. Servera kakan med lättvispad grädde!
Recept:
50 gr margarin
½ dl farinsocker
½ dl socker
1 stor burk persikor
2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl hett vatten
Lägg margarin, farinsocker och strösocker i en rund sockerkaksform med "pinne" i mitten. Ställ formen i ugnen i 175 gr och låt den stå tills margarinet smält. Ta ut formen och lägg i de avrunna persikorna med den kupiga sidan ner. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocktret. Rör sist ner det varma vattnet och häll smeten över persikorna. Grädda i 175 grader i 50 minuter.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på fat. Servera kakan med lättvispad grädde!
Kommentarer
Trackback