Ost- och Skinkpaj
I veckan gjorde vi ost- och skinkpaj och då gjorde vi två pajer som vi sedan delade i "kvartar" som vi frös in för att ha till lunchen. Det tycker jag är kanonbra lunch-mat.

Ingredienser 4 port.:
3 dl vetemjöl 125 g smör (eller margarin) 2 msk kallt vatten Fyllning: 200 g rökt skinka (vi använde överbliven kokt julskinka) 3 dl riven ost, t. ex. grevé (vi använde gouda) 3 ägg 3 dl mjölk 1 krm salt 1 krm svartpeppar



Ingredienser 4 port.:
Pajdeg:
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg mjölet i en bunke. Skär smöret i små bitar och smula ner det i mjölet med fingertopparna. Häll i vattnet och krama snabbt ihop till en boll.
Tryck ut degen i en rund pajform. Låt degen gå upp lite på kanten. Grädda pajskalet 10 minuter och ta sedan ut formen ur ugnen.
Skär skinkan i tärningar och strö ut på pajbottnen. Riv osten och strö ut den över skinkan.
Knäck äggen i en bunke och rör i mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajskalet.
Grädda pajen cirka 30 minuter i ugnen. Servera med en sallad
Kommentarer
Postat av: Vendela
Håller med dig. Brukar också göra pajer och frysa in i tårtbitar - som du säger perfekt till lunchen :-)
Postat av: LindaN
Oj det där såg gott ut, det måste jag prova.
Trackback