Bakning!

Ja, idag har jag provat några nya kakor igen. Det blev Sega Saffranssnittar. Jag plattade inte till dem nog mycket så de blev inte riktigt lika tunna som de på bilden, men goda ändå!

Sega saffranssnittar

1 paket   saffran, (1/2 g)
0,75 dl   socker
1 msk   vatten
2 msk   ljus sirap
100 gram   smör, rumsvarmt
3,5 dl   vetemjöl
1 tsk   bakpulver

Tillagning

30 kakor

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om tills det blir gult.
3. Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
4. Dela i två delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna.
5. Grädda i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt svalna helt på plåten.

Recept Alice Brax
Foto Katja Kristoferson


Kommentarer
Postat av: Sofi H

Nej, utsikten är inte gjord för att gnällas på direkt ;)



2009-12-20 @ 20:48:37
URL: http://sofih.blogg.se/
Postat av: GÅRDSROMANTIK

De har jag inte prövat på!



Lät goda.



Jag har recept på Himmelsk saffranspaj på min blogg idag!



Kram Maud

2009-12-21 @ 13:59:38
URL: http://www.havsviken.blogspot.com
Postat av: SofiH

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Postat av: Birgitta

Dom där snittarna måste jag göra. Ser jättegoda ut. Kika gärna in på min blogg.

2010-01-14 @ 11:02:23
URL: http://biggless.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0