Bakning!

1 paket | saffran, (1/2 g) | |
0,75 dl | socker | |
1 msk | vatten | |
2 msk | ljus sirap | |
100 gram | smör, rumsvarmt | |
3,5 dl | vetemjöl | |
1 tsk | bakpulver |
Tillagning
30 kakor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om tills det blir gult.
3. Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
4. Dela i två delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna.
5. Grädda i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt svalna helt på plåten.
Recept Alice Brax
Foto Katja Kristoferson
Nej, utsikten är inte gjord för att gnällas på direkt ;)
De har jag inte prövat på!
Lät goda.
Jag har recept på Himmelsk saffranspaj på min blogg idag!
Kram Maud
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
Dom där snittarna måste jag göra. Ser jättegoda ut. Kika gärna in på min blogg.