Rimbobullar
I början av påskhelgen fick vi såååååå goda bullar av svärmor. Rimbobullar hette de och jag har sökt fram ett recept på nätet som jag ska ta och prova idag. Svärmor har åkt på fjällsemester så därför är det inte hennes recept jag ska gå efter.
Tror att jag ska gå på dubbel sats så att det blir ca 60 stycken.
INGREDIENSER:
ca 30 stycken
7 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
50 g jäst
2 dl kall mjölk
2 msk socker
1 kryddmått salt
FYLLNING:
50-75 g mjukt smör eller margarin
2 msk socker
GLASYR:
florsocker utrört i lite vatten
GÖR SÅ HÄR:
* Häll mjölet i en bunke men spara ca ½ dl till utbakning.
* Finfördela smöret i mjölet.
* Tillsätt sedan jästen utrörd mjölken, socker och salt.
* Arbeta ihop till en deg och tillsätt mer mjöl om degen kladdar.
* Rör ihop smör och socker till fyllningen.
* Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den knappt ½ cm tjock.
* Sporra ut fyrkanter med ca 6 cm sida och lägg fyllning på mitten.
* Vik hörnen över fyllningen och tryck till lätt.
* Lägg bullarna i muffinsformar och jäs under bakduk ca 1 timme.
* Pensla med ägg och grädda i 250 grader ca 5 minuter.
* När bullarna kallnat glaseras de med florsocker utrört i vatten.
Tror att jag ska gå på dubbel sats så att det blir ca 60 stycken.
INGREDIENSER:
ca 30 stycken
7 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
50 g jäst
2 dl kall mjölk
2 msk socker
1 kryddmått salt
FYLLNING:
50-75 g mjukt smör eller margarin
2 msk socker
GLASYR:
florsocker utrört i lite vatten
GÖR SÅ HÄR:
* Häll mjölet i en bunke men spara ca ½ dl till utbakning.
* Finfördela smöret i mjölet.
* Tillsätt sedan jästen utrörd mjölken, socker och salt.
* Arbeta ihop till en deg och tillsätt mer mjöl om degen kladdar.
* Rör ihop smör och socker till fyllningen.
* Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den knappt ½ cm tjock.
* Sporra ut fyrkanter med ca 6 cm sida och lägg fyllning på mitten.
* Vik hörnen över fyllningen och tryck till lätt.
* Lägg bullarna i muffinsformar och jäs under bakduk ca 1 timme.
* Pensla med ägg och grädda i 250 grader ca 5 minuter.
* När bullarna kallnat glaseras de med florsocker utrört i vatten.
Någon av er som gjort Rimbo-bullar någon gång?
Kommentarer
Postat av: Tess trött tokig morsa
hej hej kommer under dagen avslöja vem som vunnit i mumin tävlingen så kika in och se om just du hade turen att vinna
så har jag ännu en grym tävling igång vinn en design vas
http://misstessan82.blogg.se/2009/april/ny-tavling.html
Lycka till
kram
Postat av: Mirry
Mumms!
Så snygg blogg du har!
Passa på att anmäla den till Veckans Blogg, vinnaren belönas med en länkning :)
Postat av: Bolivianita
Va gärna med och tävla hos mig om Friis & Company prylar :)
http://bolivianita.blogg.se/2009/april/utkast-denna-gang.html
Postat av: Eva
Jag har gjort rimbobullar och ni har ätit dom här men det var länge sen, ni tyckte dom var jättegoda. Kram
Trackback