Åh, så skönt....
Jag ÄLSKAR älgkött. Men tyvärr jagar ju inte gubben längre. :/ Man kan ju göra så mycket med kött och köttfärs!
En enkel gryta som vi gjorde ofta förut var: Skär upp köttet i lagom stora grytbitar. Stek på dem. (gärna i ugn så de är riktigt genomstekta/värmda och blir möra och fina) Krydda efter behag och smak.
Häll sedan i sweet and sour sås och grädde (valfri sort)Låt koka upp.
Enkelt och bra. Och framför allt! Supergott! Serveras till ris eller potatis. Mums!
Kram
Jag brukar oxå göra köttgryta:
bryn lök, skuren i stora bitar (typ båtar)
bryn kött, skuren i lagoma grytbitar, krydda m salt å svartpeppar
häll på vatten å buljongtärning, låt puttra
Skala morötter, potatis och palsternacka och skär i mindre bitar, ner med dem i grytan och låt puttra tills grönsakerna och potatisen är färdiga!
En enkel gryta, som mest sköter sig själv. Brukar oftast låta köttet puttra i biljongen lääänge, så det blir riktigt mört å fint!
Jag är värdelös på mått när jag lagar mat, jag tar lite av varje å det brukar bli bra!...prova dig fram!
När vi äter denna grytan brukar vi alltid se till å ta fram lite tunnbröd, gott m tunnbrödssmörgås till!
nu finns recept på smaskig köttfärspaj
på min blogg....Http://tallbacka.blogg.se!