Norrmejerier-mums
Idag när jag handlade så fick jag en liten kokbok från Norrmejejer - En godare jul. I den fanns det mycket smaskigt men tre saker lockar mest... Förstår inte det här, men allt var "godsaker", inte mat.... Är jag en gottegris tro?
Det här tycker jag ser jättsmarrigt ut till glöggen...
Det här var min andra klara favorit....
och så slutligen den här.....
Yoghurtglass med pepparkakssmul
4 portioner
En glass som du fryser i en rolig form blir en riktig festdessert.
3 äggulor
1 dl strösocker
2 dl Vaniljvisp
1 dl Turkisk Yoghurt
1 dl blodapelsinjuice
8 pepparkakor
Vispa äggulor och socker till ett fluffigt, nästan vitt skum. Vispa vaniljvispen lätt och blanda med äggvispet. Rör ner yoghurten till en jämn smet. Häll i blodapelsinjuicen. Smula pepparkakorna. Skölj en sockerkaksform och häll i smeten varvat med smulor av pepparkaka. Täck formen med plastfolie. Frys i minst 5 tim. Skölj eller doppa formen i ljummet vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med pepparkakor.
Det här tycker jag ser jättsmarrigt ut till glöggen...
Pepparkaka med ost- och druvtopping 12 st | |
![]() | ![]() |
![]() | Pepparkaka och den salta grönmögelosten är en julig kombination till glöggfesten. |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() 1 dl blå druvor 1 dl gröna druvor 50 g grönmögelost 1 dl Gräddfil 12 valnötter |
![]() | ![]() |
![]() | Dela druvorna och kärna ur dem. Mosa osten med en gaffel och blanda med gräddfilen. Vänd ner druvorna. Toppa pepparkakorna med blandningen och dekorera med en valnötskärna på varje. |
Det här var min andra klara favorit....
Mangomousse med passionsfrukt 4-6 portioner | |
![]() | ![]() |
![]() | Häll upp moussen i vackra portionsglas och toppa med mango och passionsfrukt. |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() 1 dl vatten 2 dl strösocker 2½ gelatinblad 2 väl mogna mango eller ca 400 g fryst mango i tärningar 2 dl Vispgrädde 3 msk saft av citron till servering: 2 dl mango i tärningar 2 passionsfrukter |
![]() | ![]() |
![]() | Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Dela passionsfrukten, gröp ur och blanda med tärnad mango. Servera mangomoussen toppad med frukten. |

4 portioner
En glass som du fryser i en rolig form blir en riktig festdessert.
3 äggulor
1 dl strösocker
2 dl Vaniljvisp
1 dl Turkisk Yoghurt
1 dl blodapelsinjuice
8 pepparkakor
Vispa äggulor och socker till ett fluffigt, nästan vitt skum. Vispa vaniljvispen lätt och blanda med äggvispet. Rör ner yoghurten till en jämn smet. Häll i blodapelsinjuicen. Smula pepparkakorna. Skölj en sockerkaksform och häll i smeten varvat med smulor av pepparkaka. Täck formen med plastfolie. Frys i minst 5 tim. Skölj eller doppa formen i ljummet vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med pepparkakor.
Kommentarer
Postat av: Moa
Jag röstar på mangomousse med passionsfrukt! ;)
Men glassen lät iofs ganska god också.
Trackback