Dajm-paj
Den här pajen gjordes av min syrra i fredags och enligt uppgift blev den kanongod. Bjuder er därför på receptet. Ska själv göra den framöver nästa helg och då kommer "recension" av receptet :-)
Dajmpaj
2-3 äpplen
2 dubbel dajmar
Smöra en vanlig rund pajform, lägg 2-3 skalade skurna äppelbitar i botten samt hacka 2 dubbel-dajmar och lägg på.
Blanda samman nedanstående ingredienser.
225 gr rumsvarmt smör eller margarin (går också att smälta, det blir lättare att röra ihop då)
4 dl mjöl
2 dl socker
1 msk bakpulver
När detta blivit till en mjuk deg (behöver inte helt ta ihop) så välter man det över dajmen/äpplena.
Ställ in i ugnen på 200 C ca 20-30 minuter beroende på ugnen.
Servera med glass eller vanlijsås till
Dajmpaj
2-3 äpplen
2 dubbel dajmar
Smöra en vanlig rund pajform, lägg 2-3 skalade skurna äppelbitar i botten samt hacka 2 dubbel-dajmar och lägg på.
Blanda samman nedanstående ingredienser.
225 gr rumsvarmt smör eller margarin (går också att smälta, det blir lättare att röra ihop då)
4 dl mjöl
2 dl socker
1 msk bakpulver
När detta blivit till en mjuk deg (behöver inte helt ta ihop) så välter man det över dajmen/äpplena.
Ställ in i ugnen på 200 C ca 20-30 minuter beroende på ugnen.
Servera med glass eller vanlijsås till
Kommentarer
Postat av: Krydda Livet
Mmm den pajen lät god :)
Och tack snälla du för din kommentar. Vad glad jag blir att du gillar min blogg. Du är mer än välkommen tillbaka. Och lycka till i min tävling. Kram Josefin
Postat av: Therese - Lurans blogg
Syndigt gott lät detta.... men måste nog ändå prövas ;-)
Postat av: Vanja
Men jösses, detta lät ju så gott så det måste man ju bara prova!
Trackback