Granngård och Inlandsmässa

Idag har vi besökt Vilhelmina och där var vi på Granngården och Inlandsmässan. Inhandlade lite orkidéjord, hängamplar och sen lite annat smått och gott. På Inlandsmässan blev det inte några inköp utan där deltog vi i några tävlingar och sen åt vi en Lax-kebab innan i drog hemöver.

Nu ska vi ställa iordning för att grilla i det vackra vädret!

So long!

Indianföreställning

Ikväll har vi varit på Indianmusikal. Förskoleklass till och med klass 3 hade gjort en härlig musikal med indiantema som de framförde på MB. De sjöng, dansade, trummade och berättade en historia för oss i publiken!


Somriga tjejer!

Så här fina var Emmy och Alva efter att moster och Nisse kommit hem från sin resa! Riktigt sommarfina var de. Kläderna var inte inhandlade utomlands utan i Sverige och de var otroligt fina!!


Jobbmöte på annan ort

Just nu är jag på jobb på annan ort. Har just klivit ur duschen och ska ta det lugnt ett tag. Dagen har bestått av besök på mässa och några seminarier varav något på engelska så hjärnan är lite extra trött just nu :-)

Som vanligt längtar jag hem till min man och barnen och som tur är så får jag åka hem imorgon! Alla dagar ifrån varandra är jobbiga tycker jag fast vi varit tillsammans i 16 år.....

Imorgon fortsätter seminarier och sen flyger vi hem vid 19-tiden.

Kram till er på hemmaplan och ni andra också!


Härliga söndag!

Idag har vi "donat" här hemma med både det ena och det andra. Altanen och bron har skurats av och sen oljats in med en pigmentfärgad träolja. Det blev kanonbra! Sen har jag grävt bort gräs, lagt markduk och slutligen placerat en pallkrage över "hålet", fyllt pallkragen med jord och sen tänkte jag plantera. Planteringen blev däremot kvar tills imorgon kväll.... Hoppas på fint väder då istället :-)

Sen har jag också hämtat rabarber och gräslök hos goda vänner och grävt ner. Syrenen som jag hämtade hos svåger och Hillevi igår har också grävts ner.

När vi var lagom kaffesugna så blev vi bjudna på äppelpaj och kaffe hos bror och svägerska, det var jättemumsigt!

Mats avslutade med att klippa gräset medan jag badade tjejerna inför en ny vardag imorgon.

På Tisdag-Onsdag flyger jag ner till Stockholm på en mässa inom bredbandsområdet. Ska bli väldigt intressant och förhoppningsvis väldigt givande.

Idag återkom min syster till hemmaplan efter en vecka i Italien och de verkar ha haft det kanonbra! Välkommen hem!

Syrenfråga

syren blommor
Bild ifrån www.trädgårdsväxter.com


Fick en fråga av en läsare om det här med Syrenplantor.

Fråga:
Jag har hört att man ska i princip kunna ta en syrenkvist och sätta den direkt i jorden, och att den då ska kunna klara sig...vet du om det är så??

Jag har ingen vana själv av att plantera ner syrenplantor men min svåger sa idag att han väldigt enkelt dragit upp små plantor med rötter och sen grävt ner dem lite här och där och att de verkat "tagit sej" utan problem.

På den här Trädgårdssidan står det så här:

Plantera helt enkelt plantan i jorden och låt den vara så kommer den med största sannolikhet slå rot och börja växa helt på egen hand. Några speciella knep behövs inte där inte.

Låter ju väldigt enkelt, eller hur :-)

Härlig dag!

Idag har vi haft en skön dag. Först sov vi fram emot 8.30-tiden och sen tog vi det lugnt, fikade och Mats löste hela Melodikrysset, imponerande!

Sen åkte vi ut till svåger med tjej och hälsade på. De har ett härligt ställe, en mil utanför samhället. Där har de två hästar och lite utav en "ranch" :-) Där satt vi (och störde dem i allt arbete som ska utföras) och mådde gott på deras härliga altan i flera timmar.

Efter det åt vi lax med pressad potatis på vår egen altan i det härliga vädret. Vår kompis och granne Annelie kom förbi och drack en cider och satt och surrade lite innan det var dags att titta på Robinson. Nu sitter vi och slötittar på Crocodile Dundee medans båda tjejerna sover gott i soffan. Imorgon hoppas jag på en vacker och solig dag så att jag kan få sätta lite frön och fixa till lite i trädgården. Tog med en syrenplanta ifrån svågern som jag ska plantera på något lämpligt ställe imorgon. Ska också hämta en liten rabarberplanta ifrån grannen och sätta ner.


Tävla hos Luran



Hos Luran kan du nu vinna din favorit-budskapsbräda, receptbräda eller skylt. Det enda du behöver göra är att tala om vilken som är just din favorit!

Vinnare utses den 1 juni!

Ny presentshop på nätet

Nu finns det en ny presentshop på nätet som jag gillar!!
Tingshop.se

Gårdagens presenter

Igår var det en strid ström av gratulanter som grattade Alva som fyllde fyra år. Här är ett axplock av alla presenter. Dessutom står det nu en studsmatta ute på gräsmattan (gladast över den blev nog Emmy ....) ;-)

Det här visar inte alla presenter men några i alla fall!



Såpbubblorna var också en present och dessa har Emmy och Alva blåst en massa utav imorse!

Härligt fin blomma!

Igår fick jag en jättefin bukett av min brorson Martins flickvän Annika. TACK!!

Den hade hon egenhändigt knåpat ihop och så här fin var den!


Mycket på gång!

Nu har det varit mycket de senaste dagarna. I Onsdags var jag till Lycksele via jobbet, igår var jag med Alva till Distriktsköterskan för 4-årskontroll och sen klippte och färgade jag håret. Där talade jag om att jag är jättedålig på att sätta upp hår, både på mej själv och på mina barn. Svisch sa det bara så hade jag håret uppsatt innan jag gick hem :-)


Idag har vi haft födelsedagskalas för vår minsta dotter Alva som fyller 4 år idag!. Det har kommit och gått släkt och vänner hela dagen. Jag hade bakat Crisptårta och som tur var fanns det jordgubbar att köpa här på orten! Jag hade också gjort en äppelkaka med vaniljsås.



Sen när jag sätter mej vid datorn för att blogga så ser jag nåt tråkigt... Jag hade lyckats vinna 500 kr i presentkort från Polarbröd och sen var jag för sen att meddela min adress så vinsten har gått vidare till någon annan. Fasen också vilken otur!!

Nu ska jag snart gå och borsta tänderna på Alva så att hon är klar. Jag och barnen är lediga imorgon så då blir det att vara här hemma och pyssla lite. Ska försöka sätta morötter och lite sallad imorgon.

Ojsan, vad länge sen..

Ja, nu var det ovanligt länge sedan jag skrev nåt på bloggen ;-)

Helgen har i alla fall tillbringats lite här och där. Igår var Alva på födelsedagskalas på simhallen så då blev det bad för mej också. Sen var vi till Häggtorp för lite grillning och Melodifestival. Tjejerna somnade vid 23-tiden på soffan så de fick vi bära ut till bilen när vi for hemåt vid 00.30-tiden.

Storasyster har dragit till Italien tillsammans med man och ett kompis-par. Där ska de hålla till en vecka. Hoppas att de får det jättehärligt!!

Idag har vi varit hemma och donat. Mitt projekt ser ni nedan. Jag har målat pallkragar och bytt ut kring vårt jordgubbsland. Jag har också jordförbättrat med naturgödsel och sen lite täckbark. Längst ner blev det ett litet "fack" där jag ska sätta sallad hade jag tänkt. Sen ska det bli en till pallkrage med lite morötter och sånt!

Nu ska jag ta mej en bastu innan vi ska se något inspelat program på TV.

Over and out!


Baby-mys....

Åh, i går kväll myste vi med Victor, 5 dagar gammal... Vilken underbar upplevelse det är att hålla i en liten baby. Han doftade underbart gott och var såååååå söt. Sen verkar han vara världens lugnaste baby där han låg och myste och tittade med sina stora bruna ögon.... Oj, vad mysigt det var!! Grattis igen till lille killen!

Bjuder på ett litet collage med lilla Victor, Emmy, Alva och de stolta föräldrarna! Storasyster Inez ville inte vara med på bild ;-)


Alva passade på att leka i deras sandlåda innan vi for hemöver!

Idag ska jag och Alva till tandläkaren vid 8-tiden och efter det blir det förskola och jobb! 

Idag är det dessutom Förskolans dag (firas alltid tredje torsdagen i maj) och då ska förskolebarnen sjunga på torget i Dorotea och sen är det öppet hus mellan 12-14. Bor du i Dorotea? Passa på att gå dit och hälsa på då och se vad de gör!!

Ikväll har Emmy avslutning på Lek & Plask. Den har de tillsammans med de större barnen och då blir det klubbmästerskap. Lek & Plask-gruppen ska ta sej från ena sidan av grunda delen till den andra, på valfritt sätt :-) Det blir skoj!

Enligt uppgift så vankas det både fika och priser i form av medaljer efter tävlingen så det ska bli skoj!

Nu ska jag ta och göra mej iordning innan vi ska fara iväg till tandläkaren!

Ha en bra dag!

Rösta på snyggt linne!!

Min systerdotter Sara har designat ett motiv på ett linne och nu deltar hon i en tävling. Därför behöver jag hjälp ifrån Er, mina läsare!



Klicka på länken nedan och rösta!!

http://www.yourmoda.se/linnen/Show.aspx?id=771

Vinnar-linnet kommer att produceras och säljas i alla 86 Vero Moda-butiker som finns i Sverige!!

Sommar-kök!

Ja, nu har vårvinterns lila toner i köket bytts ut mot grönt med några inslag av rosa. Har hållit på ikväll med att byta gardiner, dukar och "pynta" lite så nu är jag helt slut.

Nu ska jag slå mej ner framför TV:n och se Cityakuten och äta popcorn med mannen i mitt liv!

Är sugen på att ta några kort och lägga ut men det får bli sen för just nu orkar jag inte och inte heller vill jag missa programmet på TV:n!

Vi hörs!

Dajm-paj

Den här pajen gjordes av min syrra i fredags och enligt uppgift blev den kanongod. Bjuder er därför på receptet. Ska själv göra den framöver nästa helg och då kommer "recension" av receptet :-)

Dajmpaj

2-3 äpplen
2 dubbel dajmar

Smöra en vanlig rund pajform, lägg 2-3 skalade skurna äppelbitar i botten samt hacka 2 dubbel-dajmar och lägg på.

Blanda samman nedanstående ingredienser.

225 gr rumsvarmt smör eller margarin (går också att smälta, det blir lättare att röra ihop då)
4 dl mjöl
2 dl socker
1 msk bakpulver

När detta blivit till en mjuk deg (behöver inte helt ta ihop) så välter man det över dajmen/äpplena.

Ställ in i ugnen på 200 C ca 20-30 minuter beroende på ugnen.

Servera med glass eller vanlijsås till

Pizzan bakad, gräddad och uppäten :-)

Pizzan blev kanongod (om man får säga det själv) och den här degen kommer vi att använda varje gång!! Blev som en köp-pizza fast med mycket godare pålägg (älgskav, salami, ost och pepperoni). MUMS! Emmy och Alva fick göra sina egna pizzor, det uppskattades!


Pizza på gång!

I kylskåpet ligger just nu pizzadeg och väntar. Jag har utgått ifrån Leilas pizzarecept (se nedan) men bytt ut olivolja mot vanlig olja och bara använt vanligt vetemjöl (hade inget annat hemma....). Använde mej av kallt vatten eftersom jag gjorde degen imorse redan. De har jäst fint i kylskåpet efter att jag satte in dem.

Leilas Pizzadeg
50 g färsk jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
3 dl ljummet vatten
0.5 dl olivolja
1 dl durumvetemjöl
8 dl vetemjöl special (ev lite mer)

Leila bakade sin pizza på en pizzasten i en klotgrilll men jag ska försöka baka pizzan i ugnen efter tips från Mat-Tina.

Mat-Tina gör så här (citat):

"Hemma gör jag så att jag sätter ugnen på 225 grader, för en tunn pizza. Låter en plåt stå i ugnen och sedan fixar jag till min pizza, lägger den på bakplåtspapper och lägger sedan i den på den supervarma plåten. Snabb undervärme som gör den frasig och bra"

Robinson

Ja, igår åkte Angela ur Robinson. Ett tag så trodde man på henne då hon sa att de skulle rösta ut Jarmo men man förstod rätt snart att gruppen tänkte rösta ut henne istället. Vilken chock det måste bli när man sitter där och märker att man har blivit blåst. Som hon framställdes i programmet så kan man förstå att hon röstades ut. De verkade reta upp sej på hennes ständiga klagomål över hunger och allmänt negativa uttalanden.

Läste hennes chatt på TV4 och där man kan se att hon tycker att hon framställts bra i alla program utom det sista. Hon menar att det definitivt inte bara var hon som klagade över hunger och annat men att det framställs så eftersom det var hon som skulle röstas ut.

Men visst är det lite konstigt att de klipper programmen varje gång så att man anar vem som ska röstas ut? Och nu satt Ranjit OCH Rafael där? Vad kommer de att ha för roll tro? Ska de få rösta på slutet vem som ska vinna?

Ja, jag tycker att Robinson är skoj i alla fall :-D

Bad och GRATTIS!

Idag har vi varit på badhuset hela familjen. Det var ovanligt lite barn så vi fick nästan vara ifred på det grunda hela tiden. Vi kastade boll och Emmy visade när hon dykade. Tidigare har hon haft problem att vara under vattnet utan att hålla för näsan men nu har hon plötsligt kommit över det. Hon är fortfarande försiktig men det har helt klart gått framåt.

Sen blev det enkel lunch hemma (korv och bröd) innan jag började baka (se tidigare inlägg). Nu är Emmy ute och leker med grannens barn och Alva sitter och myser med filten. Hon var vaken rätt tidigt imorse så hon behöver ta det lugnt och mysa lite....

Nu ska jag gå in och se repris av Så ska det låta med mannen i huset.

Passar på att skicka en stor kram till våra vänner som fick en liten Viktor igår!!
GRATTIS!!!

Skickar också ett Grattis (i efterskott) till brorsdotter Emilie som fyllde år igår
(SMS-grattade igår men det blir på webben en dag för sent....)
GRATTIS!!!

Bulle på gång...



Just nu står bullen på jäsning på bänken. Favoritrecept, helt klart!

Här kan du hitta receptet!!

Helg - Vad skönt!!

Åh, vad skönt det är att det är helg. Alva ropade vid 7-tiden redan men då fick vi henne att sova fram emot 8 i alla fall, sen myste vi i sängen fram emot 9 :-D

Solen lyser men det är även moln så det blir nog lite halvklart väder idag. Ganska varm känns det däremot.

På helgen fikar Emmy Fil och Coco Pops och Alva äter limpmacka med Oboy. Vi har satt lite restriktioner kring "gosakerna" så det får de bara fika på helgen.

Själv ska vi äta nykokta ägg, mackor och mjölk. På det brukar det bli en kopp kaffe medans vi löser melodikrysset :-) Mysmorgon alltså!

Leila på landet

I går var det mycket smarrigt i programmet "Leila på landet" tycker jag. Allt ifrån drinken Fidel Castro till Pizzan som hon gjorde på pizzastenen på grillen. Hon gjorde även Quesadillas med ostronskivlig, salami och mozzarella men svampen kan man säkert byta ut mot någon annan svampsort... Gott såg det ut i alla fall!

Recepten hittar ni här:


Emmy med vinterbakgrund.....


Motion, Cityakuten mm

Ikväll tog jag en liten försiktig promenad i 30 minuter. Ska försöka utöka detta sakta och se hur mycket ryggen pallar. Tror att både rygg och jag själv mår bättre om jag kommer i lite bättre form.

Imorgon ska Alva på förskolan igen så då kan man göra lite nytta på jobbet igen. På eftermiddagen ska jag hålla i en kurs, det blir skoj. Tidigare så har jag både jobbat som Kontor/Data-lärare och som utbildningskonsult i olika programvaror (främst Microsoft) så det kommer att kännas bra att få göra lite sånt igen!

Nu fortsätter Cityakuten!


VAB

Ja, i dag har jag "vabbat" med Alva. Hon har varit snorig och hostig i helgen och behövde en dag för att återhämta sej. Tidigare i helgen hade hon feber men det har hon inte längre. Emmy kom hem från förskoleklass vid 12-tiden och då blev det fullt ös.... Åkte till Sportaffären här i Dorotea och köpte "riktiga" stövlar åt Emmy med lite högre skaft. Hon har blött sej flera gånger när hon haft de låga stövlarna så nu blev det Tretorn Strong-stövlar!

Jag har kunnat jobba en hel del här hemifrån idag med ett kursmaterial. Jag ska hålla i en kurs på jobbet under tre dagar (tre olika grupper) där innehållet ska vara "Grunderna i Picasa, FirstClass och kanske lite Excel". Rolig blandning va ;-)


Kolla upp dina uppgifter

En dag när jag satt och kollade i telefonkatalogen så såg jag att många av mina släktingar och vänner har fel uppgifter på t ex hitta.se, eniro.se osv.

Då letade jag fram mina egna uppgifter och ser då t ex att min man inte finns i telefonkatalogen utan bara jag själv.

Klickahär och börja kolla vilka uppgifter som finns om dej! Du kan ändra uppgifterna direkt på webben. Sen ringer du ett speciellt telefonnummer från det nummer du gjort ändringen på. Därefter kommer ändringen att synas på webben efter en viss tid.

Bra rabattkoder!

HALENS: Kod 1190 - 30% på dyraste varan

LINDEX: B31001 (30% rabatt på ett valfritt babyplagg)
LINDEX: EE0914 (50:- på barnkläder vid köp över 200:-)
LINDEX: K10450 (50:- rabatt vid order över 200:-)

Robinson - lekstuga?

Men vad är det som händer? Om deltagarna inte hoppar av självmant så är de glada att bli utröstade? Vad trodde de att de skulle vara med på? En tävling där alla vara ärliga, reko och med tävlingsdeltagare som inte tänkte på sej själv? Jag förstår att Linda lät mycket besviken när Christian sa att han ville bli utröstad. Att han sen dessutom trodde att han skulle få vara med på pristävlingen, det säger ju ganska mycket....

Men, vad gjorde Rafael där egentligen under ö-rådet? Hm, det var lite lurigt :-)

Nu brinner det igen...

Ja, i förrgår så brändes det majbrasa och ikväll brinner det igen. Den här gången är det lägdan som bränns nedanför vårt hus. Emmy har varit på badkalas idag och haft jätteskoj. Alva fick vara hemma eftersom hon haft feber och fortfarande har hosta och snuva. Det var inte populärt....

Efter bränningen blir det Robinson på TV4! Min namne är jätteduktig tycker jag och det blir ju inte sämre att hon är ifrån Vilhelmina (grannkommunen).

Valborg i bilder

Ja, i går var det Valborgsmässoafton och då tändes brasor i vanlig ordning. Här ser ni lite bilder från vårt firande på kvarteret:



Hur firade du Valborg? Besökte du någon majbrasa?

RSS 2.0