Snart frukost

Nu är det snart dags för frukost - Hotellfrukost!! Det brukar ju alltid vara kanon så jag hoppas på att det är bra här också. Sen ska vi traska runt på stan här i Sundsvall idag innan vi ska göra oss klar för festen ikväll.

Natten har väl varit rätt orolig, det är alltid så när jag sover på ett nytt ställe. Enda fördelen är att ryggen inte hinner stelna till eftersom man rör sig hela tiden :-)

Idag ska tjejerna ut på en rolig tur. De ska åka till Leos Lekland med ett gäng kompisar och morbror Tony. Oj, vad de var förväntansfulla när jag pratade med dem vid 8-tiden imorse :-) Saknar dem....

Nej, nu ska jag ta och klä på mej innan vi ska gå ner och äta frukost!

Ha en bra dag allihopa!!


Hotellbloggning

Ja, nu sitter vi på hotell Ibis i Sundsvall. Idag har vi shoppat loss ute på Birsta City och Ikea. Sen har vi suttit och myst, druckit lite vin och sett Idol. Nu är det nyheter och jag passar på att blogga lite innan resultatet kommer. Utgår man ifrån juryns åsikter så är det risk att Erika sitter löst ikväll. Tyvärr (Västerbottning som man är..) måste jag säga att Rabih var ju klart sämst ikväll. Att komma in fel på två ställen i låten och även sjugna falskt, det borde ge en automatisk biljett hem... Erika kunde gärna ha fått släppa loss lite mer latinorytmer i kroppen, men det är lätt att säga när man sitter och tittar framför TV:n....

Ja, ja, vi har röstat vilt härifrån hotellrummet så vi får hoppas att det hjälper!

Vem tycker ni var bäst ikväll?


Tjejhelg!

Imorgon drar jag iväg på en tur till Sundsvall med ett tjejgäng. Det blir shopping, mys och Ladies Night. Återkommer till hemmet på söndag. Har spenderat kvällen med att bada tjejerna. Sen har jag läst för dem och Emmy har läst för mej och Alva ;-) Hon har blivit sååå duktig på att läsa! (stolt mamma...)
Myste lite extra med dem innan de somnade eftersom det blir tre dagar som jag blir borta ifrån dem....

Har också suttit och fyllt i Hälsodeklarationen inför vaccination mot A(H1N1).. Vi ska försöka vaccinera oss till veckan. Emmy tillhör riskgruppen och då verkar det som om vi kan ta hela familjen när vi liks ska ner på sjukan.

Hur gör du, tänker du vaccinera dej?


Pysseltajm

Idag har vi haft ännu en mysdag. Förmiddagen spenderades i pyjamas på en madrass framför TV:n och sen har vi pysslat på eftermiddagen.

Det började med att vi skulle göra Halloweenpyssel men det utvecklades till fritt skapande ;-)


OBS! Rättelse

I mitt inlägg om 40% rabatt på Halens var det fel rabattkod.
Rätt rabattkod för 100 kr rabatt vid köp för 400 kr är 2225!


Turkosa är klart!

Ja, nu är det turkos/svarta halsbandet klart.
Det är jätteskoj att ha nåt att pyssla med när mörkret faller på :-)
Pysslet passar dessutom bra framför TV:n...



Nu tror jag att jag ska ta och göra ett halsband med julfärger, få se vad det blir.

Vi har höstlov nu och tjejerna myser i pyjamas långt in på dagarna. Alva har inte ens klivit upp än, hon är en mästare på att ligga och dra sej i sängen.

Emmy har däremot fått lite hosta men vi hoppas på att det inte blir värre...


Lite halloweenpyssel...

Ja, nu närmar sej Halloween och själv kommer jag att spendara den helgen i Sundsvall med ett gäng tjejer. Shopping och Ladies Night står på schemat ;-)

Tänkte ändå tipsa om lite Halloween-pyssel för er som tänker pyssla och pynta lite inför helgen. Vi brukar inte göra någon stor sak av det här med Halloween och pyntar sparsamt.
Gillar inte heller det här med Trick or Treat , förmodligen är jag väl lite mossig av mej :-)

Här kommer i alla fall lite pysseltips med mallar lite längre ner!



Girlanger

Girlanger är enkla att tillverka - en aktivitet för både stora och små.

Läskiga halloween

Halloween skall vara lite läskigt och här ser du, hur du gör otäcka figurer till en riktig halloween fest.
Mallar till pysslet ovan


Klipp ut figurerna i mossgummi

De farliga och skräckinjagande figurerna klipps ut i mossgummi eller färgat papper.
 

Sätt på en klämma

Sätt ev. fast en klädnypa på baksidan av figurerna - så kan de enkelt hängas upp på ett snöre eller en gren.

Mallar till ovanstående


Mallar till små Halloween-figurer


Onlineerbjudande från Lindex!

KampanjBanners 10

Vintertid


Visst har ni kommit ihåg att ställa tillbaka klockan?
Tiden vi har nu heter Normal- eller Vintertid.
Sista söndagen i mars återgår vi till sommartid.


Tävla!!



Jag tävlar om den här fina ljusstaken hos Millah
som hon har i samarbete med trend4you.
Tävlingen avslutas 27 oktober. Lycka till!!



Tävla om ett valfritt smycke hos mrsojvindsson. Tävlingen avslutas den 31 oktober klockan 24.00.

♥ Lycka till ♥


Slöa knivar...

Slöa knivar är väl nåt som de flesta har i sitt kök. Det svåra är att hålla efter dem hela tiden så att de inte blir alltför slöa, för då är det svårt att själv få dem vassa igen. Jag är jättedålig på att använda ett slipstål och exakt hur man egentligen ska göra har jag aldrig vetat. Nu stötte jag på den här filmen som väldigt tydligt visar tre olika sätt att slipa en kniv!


Halloweendisco!

Igår var Emmy på Halloweendisco! Tänkte att jag skulle bjuda på några bilder så att ni ser vad hemsk ;-) hon såg ut...



Svart hatt, cape, svart/lila klänning, svart band inflätat i håret, spindlar fastsatta i håret och svart halsband.

Ja, det var "outfiten" i korta ordalag. Personligen tycker jag att hon var en mycket söt häxa :-D


40% rabatt på hemtextil..

... och suget efter att köpa in lite nya saker till hemmet ökar :-)

Tittade just in hos Haléns och hittade många fina saker. Klicka dejdit och ange koden 2109 så får du hela 40% rabatt!

Vill du hellre ha 100 kronors rabatt om du handlar för 400 kronor så ska du vänta till måndag. Då kan du använda dej av koden 2255 för ta del av det erbjudandet!

Själv måste jag försöka hejda mej för nästa helg ska vi åka till Sundsvall och då blir det både Ladies Night, shopping och hotellövernattningar (två stycken). Ååååh, så skoj det ska bli!

 


Snart fredag igen...

Ja, nu är det strax fredag igen. Veckorna går otroligt fort men senaste tiden har jag känt mej otroligt trött. Måste vara mörkret som gör att jag är tröttare än vanligt. Det är också ett j_kla tempo på jobbet med väldigt många bollar i luften samtidigt, det kan nog också vara det, som gör att jag är trött på kvällarna.

I alla fall så känns det skönt att det är fredag imorgon. Då ska Emmy iväg på ett efterlängtat Disco! Det är Halloween-tema, så här en vecka före - och tydligen så ska hon vara utklädd...

Jag är usel på det här med att fixa utklädningsgrejor så det blir nog nåt enkelt. Hon vill vara häxa och i garderoben finns en svart/mörklila klänning. Ihop med svarta strumpbyxor blir hon ju i alla fall väldigt svart... Hon har haft en svart "häx-hatt" men den var tyvärr för liten. Ja, ja, vi får se vad vi hittar på!

Imorgon kväll vankas också Idol! Läste just recensionerna från genrepet på Aftonbladet och Erika anses vara HET!! Roligt Roligt!!


Erika Selin – ”Here without you”

Med förra veckans attityd fortfarande dunkande innanför huden vänder Doroteatjejen vad som hade kunnat bli rocktemats sömnigaste såstrampare till en spetsig uppvisning i power. Hon lyser av självförtroende och när hon i crescendot tar i så att de åltajta brallorna nästan spricker skulle hon kunna sjunga omkull en mellanstor mellansvensk gymnastiksal.

Dagsform: Het.

Bild och text: Aftonbladet




Ny symbol för Apoteket


Idag har Läkemedelsverket presenterat en ny logotype som alla privatägda Apotek kommer att använda. De Apotek som även fortsättningsvis kommer att vara statliga kommer att behålla den gamla symbolen men komplettera med den nya.

Så här säger formgivarna:

Ett tydligt grönt kors, som samtidigt är unikt. Ett modernt, öppet och humanistiskt kors som äger enkelhet med en grafisk lösning, öppningen, som kan fängsla och behålla vår uppmärksamhet.

Personligen tycker jag att den var enkel och snygg, vad tycker du?


Erika i Idol

I fredags gick Erika vidare till nästa fredagsfinal, bra gjort!
Jag gillar verkligen att hon tuffade till sej och levererade
"Beat It" både sångmässigt jättebra men även "show-mässigt".



I Aftonbladet fick hon
"Erika Selin har rusat från
välkammad och flickrumssnäll
jänta till rivig brud med otyg
i blick på bara några veckor."
(Citat Martin Söderberg, Aftonbladet)



Foto: Aftonbladet
Heja på Erika!!


Kalas!

Igår var vi på födelsedagskalas!
Det var kanonroligt med god mat, dryck och trevligt sällskap.

TACK
för det!

Skickar ett GRATTIS också för det är egentligen idag den stora dagen är!!


Oj, vad dålig jag har varit....

... på att blogga. Senaste tiden har det varit mycket att göra och lite tid till att blogga. Sen tycker jag att det är trist att nästan aldrig få några kommentarer, det kanske är därför som lusten att blogga nästan försvunnit också.....

I veckan var jag till Stockholm över dagen, det är egentligen otroligt bra, att det går att flyga fram och tillbaka samma dag. I torsdags var Emmy på Simklubbens Lek & Plask, hon tycker att det är sååå roligt och jag tycker att det är skönt att hon kan få bra träning att vara i vatten och så småningom lära sej simma.

Jag är själv halvdålig i vatten och har aldrig kommit så långt som att lära mej att crawla... Bröstsim är det som gäller och speciellt fort går det inte :-)


Före jul kommer Fars dag!

Andra söndagen i november firar vi Fars dag!

Just nu har
Halens Sverige  
40% på alla herrkläder,
även de i fyndhörnan!!

Klicka in dej här och ange sedan rabattkod 2110!


Julswapp

Jag är med i en Julswapp! Vad är det, undrar ni säkert? Jo, det är en grupp människor, som i det här fallet, byter julklapp! Man köper eller tillverkar något juligt (en julklapp) med ett värde på minst 100 kronor.

Jag tycker att det verkar jätteskoj att få skicka en julklapp till någon helt okänd och sen få en julklapp från någon som man inte har någon aning om vem det är :-)

Innan julklappen ska skickas så kommer man att få veta vem man ska skicka till och då får man chans att titta in i deras blogg för att se vilken typ av människa det är. När man skickar paketet så ska man däremot inte märka det med ens namn, mottagaren får inte veta vem han/hon fått det av!

Det är Julhuset som arrangerar Julswappen, men om du vill vara med,
måste du anmäla dej senast den 31 oktober.


Julbloggar!

Nu har jag hittat några bloggar som koncentrerar sej på en kommande helg, julen! Tänkte att jag skulle ge er länkar till några, så kanske ni kan tipsa mej om såna som inte finns med i min lista? Är det någon av dessa som ni anser vara riktiga guldkorn? Själv har jag inte hunnit gå igenom alla men tyck gärna till i en kommentar!!!

Lurans blogg (Uppdaterad 12/10)

Julhuset
Nu tändas tusen juleljus
Julbloggen
Julflickan
En julsaga
Pysseltantens Lantjul
Pernilla's julblogg
Hanneles traditioner
Fira jul med Dorpan
Tomtemors Julblogg
Julbloggen - Julaftonsmorgon
A Cozy Christmas
Pernilla\\\'s Julblogg Swe-Aussie Xmas
80 dagar till julen 2009
Tina´s Jul


Bloggar med julinslag och pyssel:
Annica's Weblog

Barack Obama får fredspriset

Oj, Barack Obama får fredspriset! Hur oväntat var det? Han har bara varit president sedan i januari i år och nu får han Nobels fredspris? 

– Obama får fredspris för sina utomordentliga insatser för att stärka demokratin och de nationella samarbetet. Han har som president skapat ett nytt klimat i internationell diplomati, där dialog och förhandlingar är att föredra, sa Nobelkommitténs ordförande Thorbjørn Jagland, när han meddelade vinnaren av årets pris.

Kan han verkligen ha hunnit göra så mycket under den här korta tiden? Ja, det måste ju vara så eftersom de valt honom....


Vinn BloggCandy



Fruarna Lilja lottar ut ett paket med BloggCandy - en massa scrapbooking-material. Tävla du också!




Vinn kärlek och mjölk!



Hos Hem och Lycka kan man tävla och kanske vinna en mjölkanna eller en kärleksmugg från Västergården. Vinner man inte så kan man köpa dem istället i webbutiken Ellis Corner.

Tävlingen avslutas den 21 oktober.


Hösthalsbandet är klart!

Ja, nu har jag gjort ett halsband till! Det är så skoj att ha nåt att pyssla med framför TV:n när barnen slocknat! Den här gången blev det ett med lite höstiga färger. Nu ska jag börja trä pärlor så att jag kan göra en grön variant! När man ser TV samtidigt som man trär pärlor och sen virkar, är det bra om det är ett enkelt mönster. Randiga halsband är enklast för då behöver man inte fundera så mycket när man trär på pärlorna.


Konsert för Världens barn


Ikväll var Emmy med i en konsert för Världens barn. Hon var med i barnkören Friska fläktar med elever från klass 1-3. Bland annat sjöng de sången Jag önskar, skriven av Matilda Gustafsson. Hon var 13 år när hon skrev sången (2001) och var vinnande bidrag i Skyddsänglakampanjens texttävling. Det var en jättevacker sång som Emmy och några andra gjorde teckenspråk till. De var SÅ duktiga!

Här är den fina texten:

Jag undrar mer och mer
om allt konstigt som jag ser
på TVn varje dag,
där finns barn som inte har det lika bra som jag,
inga kläder, inga skor,ingen mat
inget hus därdom bor

Jag undrar mer och mer
om allt konstigt som jag ser,
det är krig i många länder,
där finns barn med rädda ögon, tomma händer,
de borde gå i skolan, leka och ha rast.
I stället får domgömma sig för bomber i all hast.

Jag önskar att en ängel från himlen kom ner
och gav dom allt dom behöver och ännu mer.
Men sen fattar jag, den ängeln är jag och du.
Men sen fattar jag, den ängeln är jag
och vi kan dela med oss nu.

Jag undrar mer och mer
om allt konstigt som jag ser
på vår skolgård varje dag,
där finns barn som inte har det lika bra som jag,
retad, knuffad, får inte va me'.
Jag vill nån vuxen ska komma och se
hur det e.

Jag önskar att en ängel från himlen kom ner
och gav dom allt dom behöver och ännu mer.
Men sen fattar jag, den ängeln är jag och du.
Men sen fattar jag, den ängeln är jag
och vi kan dela med oss nu.


Vattkoppor...

Besökte just Luran och såg att det härjar vattkoppor på ett av våra två förskolor. Då lär det inte dröja förrän det har anlänt till den förskola där Alva går. Jag har fruktansvärt dåligt minne vad gäller sånt här men jag har för mig att Emmy fick en prick som liknade vattkoppor medan hon gick på förskolan. Alva däremot har inte haft det. Blir spännande att se om hon får det den här gången. Hoppas verkligen att det var vattkoppor som Emmy hade den där gången för hon har stora problem med att klia på saker och ting.....

Halv åtta hos mej & Ugly

Foto: TV4

Jag har just sett Halv åtta hos mej och det var vinproducent Carl-Otto Ottergren som var dagens kock. Förrätten såg väldigt god ut och mottogs väldigt bra av gästerna.

Förrätt "Smak av Österlen"

Varmrätt "Från hav till bord"

Efterrätt "Champagnebomb"

Premiärvecka!

Till veckan är det säsongspremiär för några serier, som jag följer ibland, och några som jag ser nästan jämt. Tillsammans med de som redan haft säsongspremiär så ser min TV-tablå ut ungfär så här:

Måndag 19.30 TV4, Halv åtta hos mig (Säsongspremiär)
Måndag 21.00 Kanal 5, CSI NY

Tisdag 20.00 TV3, Navy CIS (Säsongspremiär)
Tisdag 20.00 Kanal 5, Ugly Betty (Säsongspremiär)
Tisdag 21.00 Kanal 5, Desperate Housewives (Säsongspremiär)

Onsdag 20.00 Kanal 5, Arga snickaren (Säsongspremiär)
Onsdag 21.00 Kanal 5, Greys Anatomy

Fredag 20.00 TV4, Idol 2009

Lördag 20.00 TV4, Körslaget
Lördag 22.20 Kanal 5, CSI Miami

Några av programmen spelas in och sen ser jag dem i efterhand då det passar.... Vissa (bland andra Halv åtta hos mig och Arga snickaren) kan bli utelämnade helt om jag inte har tid och lust att se dem...

Jag har börjat använda mej av tv.nu som TV-tablå, den funkar faktiskt väldigt bra och där kan man lägga till egna Favoriter!

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag och vi bakar. Kanelbullar? Nej, nej :-) Här hemma blev det kladdkakemuffins och Bulle i långpanna. Inte en kanelbulle så långt ögat kan nå.... Blev lite för bekväm för det. Till middag blev det barnens favorit, köttfärsbiffar, klyftpotatis och sås.

Mellan varven pärlvirkar jag lite också. Det är verkligen skönt när man är ledig och inte har nåt speciellt planerat. Man tar dagen precis som den kommer!

Maken i huset har fått hjälp med att byta däck idag. Han har problem med ischias så det var jättebra att han fick hjälp med det. Vi är som två krymplingar här hemma :-) båda har ont i ryggen...


Nytt pyssel i huset..

Nu har vi ett nytt pyssel i huset som Emmy och jag kan göra tillsammans. Vi gör blomarmband :-) De träs efter ett visst mönster och så blir de så här...


Kyligt...

Idag vaknade jag vid 7.30-tiden och hörde att det mumlades i köket. Bredvid mej sov Alva och jag slumrade till igen. Efter en liten stund vaknade jag till igen av att älsklingen och Emmy stod bredvid mej med tända ljus och fika på säng! De hade klivit upp klockan 7 och spelat UNO :-)

Efter det har vi hunnit med en massa saker, fast klockan bara är 10.30.... Båda tjejerna är badade och sitter nu och ser film. Idag ska vi på dop!! Jättemysigt! Det är våra goda vänner M&C som döper sin lille kille idag! Längtar...

Tänkte visa er hur vackert det är på vår baksida just nu.


Kallt och frostigt....


RSS 2.0