Påsken är snart här...

... och hemma hos oss (i köket) är det nu påskpyntat. Barnens eget pynt blandas med "vanligt" påskpynt. När Agas hade utförsäljning så fyndade jag lite påskpynt som nu äntligen fått komma fram. Igår kläddes påskris och nu känns det riktigt påsk-mysigt här hemma.



Min halsonta består men idag har jag lite mer röst än igår. Kan ju bero på att jag varit tyst nästan hela dagen..... Emmy kom just hem från skolan, nu är det påsklov!!


Påskkonsert!

Ikväll är det påskkonsert. Det är klass 1-3 som ska hålla en konsert i kyrkan i påskens tecken. Dit bär det av snart! Själv så har jag åkt på en förkylning. Har haft ont i halsen och nu har jag nästan ingen röst. Jobbade igår och pratade en hel del och det var inte så bra. Har jobbat idag också men jag fick lov att stänga telefonen för ingen hörde vad jag sa.....

Tävla!



Tävla hos Hem och Lycka!


Rådjur på sjön


Sorglig sång....

Den här videon brukade vi titta på när kanalen CMT (Country Music Television) fanns i vårt utbud för lääääääänge sedan.  Sorglig och fin är den... Alva tittar också på den, hon tycker pojken är gullig ;-)



Den här spelade vi också ofta, för sådär 17 år sedan......



Efter dessa två sorgliga sånger så kan du ta och tävla om en fin ugnsform från Rice. Tävla gör du hos Nordljus och den pågår till 31/3


Världens mysigaste Sam :-D

Åh, vad det är mysigt att krama bebis....... Martin och Annika besökte oss i veckan och vi fick
hålla i deras lilla underverk Sam. TACK!


Dagen i bilder


Vårsol - Lunch ute - Skoteråkning - Dockteater - Pulkåkning


Tävlar så här i vår-tid!

Sitter och tittar ut på det fortfarande vackra vädret. Hittade tips om en tävling så jag tar och tävlar lite!

Det är Jessica med bloggen Hemma hos Jessica som har en utlottning av rosa godisskål så här till påsk!

Jag vill såklart vinna den fina skålen!

Passar samtidigt på att vara med i tävlingen om den fina rosa kannan. Vilket klipp det skulle vara att få vinna båda :-D

Den fina kannan kan man vinna hos Mitt smultronställe. Tävlingen pågår till den 28/3.

Nu ska jag ta mej en skön söndags-bastu! På återseende!


Strålande vintersol!

Idag lyser solen vackert ute på en klarblå himmel! Än så är det faktiskt bara jag som är vaken så vi har inte hunnit planera något för dagen.

Igår var jag på fisketävlingen på sjön här utanför huset men där blev det ingen vinst alls. Varken på fisketävlingen eller utlottningen... (snyft) ;-)

Körslaget körde igång igår och jag var överraskad över hur duktig Marie Picasso med kör var. Även Kalle Moreus kör tycker jag lät bra och hade en härlig känsla över sig.

Dåligt med uppdateringar

Nu har det varit vällllldigt dåligt med uppdateringar men det har varit ovanligt mycket att göra ett tag nu.

Ikväll sover stor-tjejen hos en kompis och vi andra ser på Let's Dance. Imorgon är det fisketävling här på Bergvattensjön. Vinner man så kammar man hem 10 000 kronor! På förköpet kan man dessutom vinna en LCD-TV, släpvagn, en Doro-rök och skoterställ, någon sån vinst får gärna hitta hem till oss!

Emmy och Alva i vintersolen


Tillbaka i vardagen

Ja, då var vi tillbaka i vardagen efter en sportlovsvecka i Saxnäs. Jag har just gjort havregrynsgröt till Emmy innan vi ska åka till skola/förskola/jobb. Emmy tycker att havregrynsgröt är jättegott och vill gärna ha det på morgonen och det är ju inte alls dumt!

Ha en bra dag allihopa! Lämna gärna ett avtryck genom att lämna en liten kommentar!

Sista dagen

Ja, idag är sista dagen för oss i Saxnäs. Vi kan då utan vidare säga att vi inte haft tur med vädret. Det har blåst varje dag....

Nu åker strax jag och Mats ut för några sista timmars fiske och sen ska vi tillbaka och städa stugan. Har plockat ihop en hel del redan så det kommer att gå rätt fort. Mats har bra rutin på att binda skoter och Nila-pulka numera också så det går fort. Nila-pulkan är perfekt att packa i. Där ryms en hel del.

Nej, nu är det dags för lite fika innan sjön väntar ;-)

Väntan är över...

Bror och svägerska är nu farmor och farfar...... GRATTIS från oss till er lille kille!!!!!!

Torsdag i Saxnäs

Idag snöar det inte, tjoho, men det blåser igen, blä!! Inte så lite heller. Hoppas och tror på väderrapporterna som säger att det ska mojna framot fredagen. Då kanske vi får en dag i alla fall med hyfsat väder.

Tänk om fisken vore på taget också.....

Nu ska vi ta och klä på oss och fara ut och fiska en sväng. Tjejerna sover gott än så svärmor kommer hit för att vara med dem!

Bror och svägerska får en spännande dag idag.........

Ha en bra dag!


En tand färre...


Tö-snö!



Idag har det tok-snöat. Blöt snö i mängder. Ibland kunde man inte se nåt alls framför sej. Fram emot eftermiddagen slutade det att snöa och då passade tjejerna på att göra snögubbar. Nu har det iställt börjat blåsa friskt igen..... Jäkla skit-väder!


Tävla om fina priser!


Tävla hos Linruz om fina priser från House of Linnéa. Tävlingen pågår till 21 mars.


Det vankas pizza!

Ikväll vankas det pizza på Fjällgården! Mums!

Hemma väntar...

Kolla varifrån!

Hemma väntar Helge på Emmy. Den har Eva sytt!


Tisdag i Saxnäs

Ja, nu är vi tillbaka i stugan (sedan en och en halv timme tillbaka). Ute blåser det och snöar lite. Det blåser inte riktigt lika mycket som igår men tillräckligt att för att det ska vara "grinigt"....

Vi fick 10 firrar idag och de var rätt fina. De har vi däremot fått kämpa för ;-) Idag fick vi besök från Borga, Mats och Marita. I Saxnäs är också min bror, svägerska och systerdotter. De bor i Dagnys torp.

Nu har jag fått mej ett glas rött och jag mår väldigt gott. Tjejerna ser Hannah Montana och spelar spel. Lugnt och skönt, precis som en semester ska vara!


Blåsigt och kallt vatten....


Måndag i Saxnäs

Inatt har det låtit i kamin-skorstenen hela natten. Nästan storm kändes det som. Vi tog det lite lugnt på morgonen och åkte ut för att fiska vid 8-tiden. Då kom svärmor och svärfar för att vara med tjejerna som då fortfarande låg och sov. Vi har kämpat ute i blåsten ända fram emot 13.30-tiden då vi for in till stugan. Tjejerna längtar efter att fara och bada så snart ska vi vandra iväg till hotellet för att bada. Enligt uppgift så är det kallare i badet än tidigare men det går säkert bra att bada ändå.

Fiskafänget blev rätt hyfsat, ca 7-8 firrar och av dem var det 4-5 som var fina. En av firrarna som jag fick var riktigt fin, se nedan...

Den här fina fisken fick jag idag!

0-1a8e70d6c2b20c8bf401725bea284000.png

Kolla varifrån!

Den här fina fisken fick jag idag!


Söndag i Saxnäs


Morgonrapport ;-)

Ja, då var första natten i Saxnäs avklarad och allt har gått bra. Tjejerna sover i ett rum och vi i rummet bredvid och vi har inte hört ett ljud från dom på hela natten.

Nu drar vi strax iväg för att fiska. Svärmor ska komma hit och vara med tjejerna. Det är nog bäst att vi passar på att fiska för framöver veckan ser det ut att bli tilltagande vind och då är det INTE skoj att vara ute på sjön. Det vädret har vi varit med om alltför många gånger...

Nu ska jag äta lite fil och müsli innan det bär iväg!

Ha en bra dag!


Lägesrapport

Nu har vi installerat oss i Saxnäs. Vi kom hit vid 13-tiden och då for tjejerna till farmor och farfar och vi for ut på sjön en sväng för att kolla läget lite. Vi ville se hur blött det var på sjön och planera var vi ska köra imorgon när vi ska ut och fiska.

Nu sitter vi och äter Kvibille Grädd-Ädel, kex och päron. Tjejerna ser Bolibompa och sen så blir det Melodifestivalen!

Vi har det alltså bara fint här uppe! Skicka gärna en hälsning till oss via en Kommentar!!

Kramar!

Åh, jag har vunnit!!!


Den här fina ringen har jag vunnit hos Beates Verden! Hon har en jättevacker blogg som verkligen är värd ett besök! Tack för den fina Give-Awayen!

Imorgon åker vi till fjälls. Vi har hyrt en stuga i en vecka i Saxnäs där vi ska fiska, åka skidor, skoter och må gott!

Spela Uno på webben!

Nu har jag hittat ett nytt "gift", spelet



Hos King.com så kan du gratis spela spelet mot andra ute i cyberspace!
Vill du så kan du spela om lite pengar också, men det är helt frivilligt!

King.com

God Tur!


Planering inför sportlovet

Idag har jag så smått börjat titta över vad som ska packas inför sportlovsveckan i Saxnäs. Ska försöka att packa lite mindre, oftast så kommer vi hem med en hel del kläder som inte blivit använda.

Ikväll ska jag gå på Konstföreningens årsmöte. Där lottar de ut en hel del konstverk från konstnärer som ställt ut här i Dorotea. Få se om man har någon tur i år :-)

Bredvid mej sitter Alva och myser med hennes fleece-filt...

OS-mössa nr 2



Annat mönster på OS-mössa, med halvstolpar istället för fastmaskor! Mönstret och bilden kommer ifrån MIMEJD

Mössan är virkad med virknål nr 7, i garnets Drops Eskimo (1 nystan av vardera färgen gul 24, blå 12, vit 01 och svart 02)

lm = luftmaskor, fm = fasta maskor, hst = halvstolpar, sm= smygmaskor


Börja med att virka en magisk ring av 8fm eller
virka 2lm och sedan 8fm i andra lm från nålen =8m
Varv 1: virka 2 hst i varje fm = 16 m
Varv 2: virka 1 hst, 2 hst i nästa m *upprepa varvet runt = 24 m
Varv 3: virka 2 hst, 2 hst i nästa m *upprepa varvet runt = 32 m
Varv 4: virka 3 hst, 2 hst i nästa m *upprepa varvet runt = 40 m

Virka sedan 1 hst i varje maska tills du är nöjd med längden… Ida ville ha lite häng på sin mössa, så vi gjorde den ganska lång.

Vi gjorde vår randning så här; 4 gula varv - 2 vitt - 1 svart - 4 blåa - 3 gula - 1 svart - 1 vit t - 5 blåa – till sist 2 varv blå med fm . Avsluta med 1 smygmaska, klipp av garnet och dra igenom. Fäst sedan alla lösa trådar


RSS 2.0