Packat och klart

Ja, nu har vi packet lite saker inför vår mini-tripp till Umeå. Det behövs inte så många saker eftersom det bara blir en natt. Imorgon hägrar som sagt var Leos Lekland! Vi åker vi 8-tiden imorgon så nu måste vi natta för att hinna sova nåt!

Ha en fortsatt bra vecka!

Mini-tripp

Imorgon blir det en mini-semester-tripp till Umeå. Vi åker på morgonen tillsammans med M och C med barn och ska sen tillbringa dagen på



Sen bär det av mot staden för incheckning här:



Sen lär de två dagarna innehålla lite shopping, sittande på uteserveringar och allmänt mys!

Kommande nöje...

Planer finns att besöka det här evenemanget i slutet av oktober....


Känns jätteskoj eftersom jag tidigare varit på den här showen, för två år sen. Då var det Mikael Tornving, Martin Stenmarck och Kjell Bergqvist. Nu tror jag att det blir än bättre med Andreas Johnson och med Magnus Samuelsson som "gäst". Showen går i år i Sundsvall/Timrå och då blir det  nog en kombination med IKEA-besök :-) Inte helt fel!

Knott-invasion

Just nu är det enormt mycket knott här hemma. När vi var ute och badade i Risnäset så gick det an eftersom vi satt ute i sanden och det var inte så mycket ute i vattnet heller. När vi kom hem så for Emmy till en kompis och där badade de badpool. Tror ni att man blev förvånad när Emmy kom hem så här?


43 stycken bett, bara på ryggen  och halsen och ett rätt stort antal på resten av kroppen också.... Emmy har stora problem att låta bli att klia på de eksem som hon brukar få så nu gruvar jag inför morgonen då man får se om hon kliat sönder några knott-bett. Har smörjt på lite salva som ska lindra så vi får se hur det går...


Badtajm!

Idag var det härligt på Risnäsets badstrand. Det var jätteskönt coh varmt i vattnet och tjejerna badade hela tiden. Till slut blev det lite molnigt och mera knott så då åkte vi hem. När vi kom hem satte sej Alva och vilade lite med filten och såg på Anki & Pytte. Skönt med lite vila efter att ha varit i solen ett tag. Emmy har cyklat iväg till en kompis för att leka.


Hett....

Oj, vad det är hett nu. 25 grader i skuggan redan. Just nu sitter vi på altanen och löser melodikrysset och myser. Planen för idag är att vi ska ta en tur ut till Risnäset och bada. I natt hämtade vi vår yngsta dotter Alva så att hon fick sova hos oss. Vi har en altandörr i vårt sovrum och där satte vi i en myggdörr så det blev svalt och skönt framåt natten. Hon har rummet åt det hållet där det är sol på kvällen så hennes rum är väldigt varmt på natten. Vi måste fundera ut en lösning så att vi kan ha myggnät i hennes fönster också.

REA hos Nelly

Just nu har Nelly VIP-rea för alla som har koden SUMMERTD. Rean finns öppen redan nu! för allmänheten öppnar den 29/7 så skynda fynda, upp till 70% rabatt!!

Klicka på bilden nedan och ange koden SUMMERTD så kommer du till en härlig rea!!


Sol och värme

Oj, vilket fint väder vi har nu. Det är svårt att slita sej för att en hinna skriva några rader :-)

Idag har jag putsat fönstren på baksidan av huset. Tyvärr är fönstren jättedåliga och skulle behöva bytas. Vi funderar på att göra det nu, när ROT-avdraget finns, då blir ju arbetskostnaden billigare i alla fall. Fönstren är torra och det har dragit in fukt mellan glasrutorna som bildat vita fula märken. Tyvärr går det inte att sära på fönstren och därför går det inte heller att ta bort.... Putsningen är mest för att få bort all pollen som satt sej på fönstren.

Imorgon blir det framsidan om inte jag tar tag i det lite senare idag.

Tjejerna sitter med kompisar och ser film, de har varit ute nog för idag tycker de.

Mats håller på att göra fint ned mot sjön. Han har röjt rätt länge nu och det blir väldigt öppet och fint. Är ju skoj om man ser sjön ordentligt när man nu har sjötomt :-D

Ikväll blir det grillat till middag, mums!!

Midsommar-collage



Förutom god mat var det en härlig dag med styltgång (Signar, Martin och Nisse), kramar, kubbspel, en rätt så sned midsommarstång ;-) , dans kring stången och slagsmål med mygg och knort!

Midsommar-mat!

Till lunch på midsommar blev det allehanda rätter.


Något av det vi testade var:

* Räksnurror (Expressen, Allt om mat)
* Kantarell- och västerbottensostpaj (Vad blir det för mat, TV4)
* Sillröra med kräftstjärtar, rom mm (minns inte var jag hittade receptet)

Till bords fanns det också en paj med skagenröra och tunnbrödrullar med bland annat rökt lax och wasabi.

Behöver jag säga att man åt tills magen höll på att spricka....

Till lunchen serverades cider, öl och en snaps:

* Sommaraquavit (Systembolaget nr 10114)
Snapsen hade en ren smak med inslag av citron, dill och kummin. Väldigt god snaps faktiskt!


Midsommarhelgen!

Helgen har vi tillbringat med släkt och vänner! Midsommaraftonen spenderade vi i Häggtorp tillsammans med släkten. Där gjorde vi midsommarstång, spelade kubb, kastade frisbee, sparkade boll mm mm.

Där åt vi också en god midsommarlunch och sen grillade vi fram på kvällskvisten. Bilder på allt tänkte jag bjuda på lite senare ikväll. Just nu är det jättefint väder och jag håller på att "klä in" jordgubbslandet i nät som skydd mot fåglarna. Det är jättemycket blommor på plantorna så jag hoppas på en fin jordgubbsskörd. Salladen jag planterat ser också väldigt fin ut och snart kan man nog börja plocka in några blad till mackorna. 

Imorgon börjar vår semester / föräldraledighet och jag kommer att vara ledig ca 8 veckor. Tyvärr så gör sej min rygg mer och mer påmind och jag får nog försöka gå vidare mot att göra något åt den.... Får hoppas att jag klarar mej genom sommaren utan att bli riktigt dålig. Just nu kan jag i alla fall gå, stå och sitta. Att böja mej är däremot inte någon trevlig sysselsättning. I alla fall inte när jag ska upp ur böjd ställning ;-(

Ja, ja, sånt är livet, man ska inte vara gnällig i onödan. Förutom ryggen så har man ju ett fantastiskt liv. En familj man älskar mest av allt, ett härligt hus med fint sjöläge, ett bra jobb och i allmänhet ett kanonliv. I jämförelse så är ju ryggen är liten del av det totala!

Ja, nog om det, bilder kommer som sagt var lite senare!


Bloggtävling hos Dorro-bloggare!!



Nu kan du tävla om fina doftpåsa hos Ninuz, en Dorotea-bloggare! Passa på du också!

Bloggtorka i regnet

Ja, nu var det ett tag sen jag gjorde något inlägg. Lusten att blogga har inte funnits i regnet, blåsten och kylan. Nu hoppas man bara på lite varmare väder fram emot midsommarhelgen men det är väl att hoppas för mycket....

Imorgon är det trivselkväll på Alvas förskola, det blir skoj! Sen jobbar vi bara en dag till innan vi tar föräldraledigt/semester. 8-9 veckors ledighet ska det bli! Inte illa, va?

Har suttit och blivit inspirerad av en massa mattidningar, Buffétidningen, söndagsbilagorna från kvällstidningarna mm mm och nu är jag verkligen sugen att prova några nya saker till midsommar! Få se hur långt de inspirationen räcker :-)

Nu ska vi se på TV och må gott en stund!

Viktig händelse - igen!

Stora händelser avlöser nu varann i Emmys liv. I förrgår tappade hon sin första tand och idag var det dags för hennes första skolavslutning. Den hölls i kyrkan och de var otroligt duktiga att sjunga. Emmy klädde upp sej och självklart så ville Alva göra det också ;-)

Efter avslutningen firade vi med mjukglass på MyWay!


Något stort har hänt!!



Imorgon ska Emmy på äventyr med skolan. De ska på Junsele djurpark. Matsäck ska med och Emmy har längtat efter den här dagen ..... Nu hoppas vi bara på fint väder!

Härliga produkter från Cult Design

Nu har Cult Design ett härligt somrigt mönster - "Strawberries" - designat av Maria Jakobsson. I serien ingår kuberna, Change, handdukar och servetter.


Vinn köksprylar!!

Hos Nadjas Kitchen kan du vinna köksprylar för 500 kr ifrån
 
koksredskap.

Vill du vara med? Titta då in hos Nadja!

Bikini på gång!

Nu har Emmy och Alva bikinisar på gång. Stadiums bikini KAI föll både Emmy och Alva i smaken.



Den vänstra är till Emmy och den högra till Alva. Till veckan ska jag till Umeå så då ska jag hämta dem i butiken om de har hunnit komma dit. Har beställt via webben så att jag vet att de finns.


Bal i Umeå!

Igår var det bal i Umeå och min brorsdotter Moa är avgångsstudent. På balen gick hon med kusin och bästa vännen Anna i klänningar som Moa själv sytt. Visst är de vackra!!


Transeurope Footrace 2009


Idag har ett speciellt gäng anlänt till Dorotea. Det är 68 löpare (57 män och 11 kvinnor) som ska spriga från Bari till Nordkap. De springer varje dag i 64 dagar (!) och springer mellan 44 och 95,1 km varje dag. De springer genom sex länder (Italien, Österrike, Tyskland, Sverige, Finland och Norge). Yngsta deltagaren är född 1983 och äldsta är född 1935.
Dagens etapp är nr 47 av 64 och var 72,8 km lång. Här visar de bilder från etappen!

När de passerade förbi förskolan Nyckelpigan blev de påhejade av förskolebarnen som hade gjort flaggor som de viftade med.


Tårvåta kinder....

Just nu sitter jag och gråter framför Greys Anatomy... Izzie och hennes kamp emot cancern berör mej, fast jag vet att det "bara är på film". Ibland är jag så jäkla blödig.... Tur att jag sitter här inne själv....

Nästa vecka är det säsongens sista och det verkar ju bjuda på en hel del spännande....

Kvällens pyssel

Ikväll har jag tagit och planterat några smultronplantor som jag hittade när jag rensade häcken..... De har fått ta plats i en rabatt som jag inte alls fått fason på utan där alla blommor mår dåligt. Ska prova och se om smultronen kan tänkas må bättre där.... Har faktiskt ingen aning om var smultron mår bäst men det är ju skoj att prova!

Passade också på att lägga på lite fiberduk över de frön som jag sådde för några dagar sedan. Det är tänkt ska bli morötter, sallad och en blomsterblandning! Hur det kommer att gå, det får vi se framöver :-)

Sen har jag också fotat en blomma som jag tycker är otroligt vacker. Vet faktiskt inte vad den heter men det är den gula i collaget nedan. Sen passade jag på att fota en gräslöksblomma, den är inte så tokig den heller!


Trivsel

Ja, ikväll har klassföräldrarna för Emmys klass ordnat trivselkväll som vi snart ska fara iväg på. Mats stannar hemma och målar lite på baksidan. Baksidan ligger hela tiden i solen och färgen där har börjat mattas av lite. Inte flagna eller så men den har blivit mindre blank och på vissa ställen har kåda runnit ut. Det har vi skrapat bort och nu målar vi på ett varv på baksidan. Det är ju inte helt fel att ha Mexi-tegel på halva väggen när man ska måla ;-)

Trevlig kväll!

RSS 2.0