Bosieboo - Kanonfina saker till barn och familj!

Nu har jag hittat en webbshop med jättemycket fina saker. Har du barn och familj eller är du ute efter roliga ovanliga presenter till barn eller barnfamiljer, då är det till Bosieboo du ska gå!!

Klickar du på min länk och anger koden bb108 så får du dessutom 10 % rabatt!! Bra va?

image351
På bilden ovan så har jag lagt dit lite roliga produkter som jag hittade.
♥ Snygga magnetbokstäver till t ex kylskåp, 150 kr
♥ Prickig klädhängare, 125 kr
♥ Fina kak- eller bullformar, 45 kr
♥ Två härliga lampskärmar, 256 kr & 245 kr
♥ Kakformar siffror, 135 kr
♥ Fotofickor i plast, 125 kr

Pimpeltävling imorgon

Imorgon ska vi vara på pimpeltävling på Häggås-Lillsjön. Det är ingen "officiell" sådan utan vi hade en likadan ifjol där vi samlas ett gäng människor som via "mun-till-mun-metoden" bjudits in :-)

Det brukar vara jättetrevligt. Vi fiskar först en timme mellan 11-12 och sen är det fika och förhoppningsvis sol som gäller!

Någon fler som ska ut på skoter i helgen?

Strålande väder!

Idag är det en otroligt vacker dag. Det har varit en kall och klar natt, -14 grader när jag for hemifrån. Solen strålar från en klarblå himmel.... Oj, oj, nu blev jag sugen på att fara på en skotertur...

Du, som läser detta, vad har ni för väder där du är??

Auktioner!!

Gillar du auktioner? Det gör jag! Jag har budat på både Tradera och QXL tidigare, men nu har jag hittat auktioner där man ska ha lägsta unika budet för att vinna!

Här är några som jag testat:

Bidster.com



Har du budat hem något från en webbauktion någon gång?
Har du tips på roliga auktionssajter?

Åh, grönt är skönt....

Nytt hos Ellos! Kuddar i två-pack för endast 99:-!! Några av de här kommer nog att hamna i vår soffa i sommar...

Zooma

Gratisgrejor och rabattkoder!!

Jag gillar att spendera tid på sajter där man kan få rabatter, presentkort mm. Sånt passar mej ;-)
T ex:



och
Cashback24
och
Affiliator Affiliateprogram

och så givetvis:

Gratisbio  -  Där har jag senaste gången fått ett presentkort på 700 kronor på HM!! Inte illa :-) Hur samlar man då poäng? Först och främst så går jag alltid via den sidan när jag beställer från t ex Halens och Ellos, det ger mej poäng. Sen så brukar jag ta testprenumerationer på bokklubbar (utan köptvång) mm mm.

Reggar du dej från länken här ovan så får du 50 poäng extra förutom de 25 som du får vid registreringen. När du sen samlat ihop 100 egna poäng så får jag 200 poäng!! Tack på förhand :-)

Har du några tips på bra Gratissidor?

Få en jättefin höstpläd!

Gillar du att läsa? Gillar du att äga böcker?? Vill du ha en härlig filt till höstens kalla kvällar? Då är det här erbjudandet något för dej! Jag har själv gått med och fått två jättebra böcker och en härlig höstfilt. Helt utan köptvång!!


Våffeldagen idag!

image349Idag är det våffeldagen och då vankas det våfflor hemma. Får se om det blir till lunch eller om vi äter det till middag.

Varför är det då våffeldag? Jo, egentligen så är det här Maria båbådelsedag eller familjärt kallat "vårfrudagen". Dagen markerar slutet på vintern och början på våren.

På grund av en ordförvrängning av vårfrudagen har dagen i folkmun blivit kallad för våffeldagen och därför äter vi våfflor :-)

www.vafflor.se finns alla möjliga våffelrecept om du inte vill köpa en färdig pulversats på affären ;-)

Tänker du äta våfflor idag???


Underbar påsk!!

Alltså, vem kunde tro att påskens väder skulle bli så otroligt bra? Strålande sol, smällkalla nätter och klarblå himmel. Kan det bli bättre? Vi tillbringade påsken tillsammans med min bror och svägerska och det blev långa härliga ute-dagar, från ca 10.00 fram emot 17-tiden på eftermiddagarna. Skoterpulkorna lastades varje morgon med mat, stolar, barn och pulkor - sen bar det av!

Snacka om att det är härligt att kunna sitta ute i solen och bara 'vara', flera dagar i rad. Är man hemma så finns det ju alltid nåt att göra: tvätta, städa, laga mat osv.

Nu hoppas jag bara att det härliga skoterföret håller ett par veckor till så att man kan få tillbringa fler helger på en fjällsjö eller på en 'abborr-sjö', sittande och görandes ingenting ;-)

Idag när vi åkte ut så passade jag på att fota en tjäder i topp!
   
 

Har du haft en härlig påsk??

Hemfärd från ännu en soldag

DSC00659.JPG
Nu bär det av hemåt efter ännu en soldag. Idag sammanstrålade jag och alla mina syskon (totalt 4 stycken) med familjer. En kanondag helt enkelt. Bilder kommer i morgon då vi kommer hem

Mats och Moa

DSC00655.JPG
Mats och Moa solar i det vackra vädret

Ännu en kanondag på Häggås-Lillsjön. Här myser Alva med kusin Em

DSC00654.JPG
Ännu en kanondag på Häggås-Lillsjön. Här myser Alva med kusin Emilie.

Alva står på ett ben :-)

DSC00644.JPG 
Har man lite att göra så kan man ju roa sej med att stå på ett ben ;-)

Emmy leker på Häggås-Lillsjön

DSC00643.JPG
Emmy leker på Häggås-Lillsjön

Middag på Holmsjön. Bulgur-ris, älgkött och wokgrönsaker

DSC00641.JPG
Middag på Holmsjön. Bulgur-ris, älgkött och wokgrönsaker.

Kock: Mikael J

Mys på Holmsjön

 image350
Moa och Alva myser på Holmsjön...

Vinn biobiljetter!

image336

... hur gott kan man må.....

image335
(c) Foto: Privat

Vinn 5000 kronor!

På bloggen "Magdalenas Hem" kan du vinna 5000 kronor i butiken Hans Mikaels. Hon lottar också ut 3 stycken 1000-kronors-presentkort!!

image334

Sol och snö...

Idag har det varit mysko väder. Efter sista påsk-handlingen så klädde vi oss och gick ut på baksidan för att sola, fika och leka lite. Efter ett tag så började det snöa, samtidigt som solen sken....  och så har det fortsatt i några timmar nu, ömsom snö - ömsom sol.

Förhoppningsvis så blir det mer sol än snö resten av helgen.

Trevlig påsk på Er mina läsare!!

Vinn helårsprenumeration

image333

Vinn en helårsprenumeration på en tidning, här!


Ooa hela natten....


.... lyssna vad sången avslutas med ;-)

Påskpynt!

Idag har det påskpyntats lite grann. Ett påskris har hämtats i skogen och pyntats med fjädrar, hönor, tuppar och ägg. Just nu så påskpysslas det för fullt så att vi ska få mera att hänga i riset.

  


Glada tjejer

Våra två tjejer är osams och sams om vartannat, men på det här kortet så har de verkligen roligt tillsammans image328

image329

(c) Foto privat


Superpresentkort på väg!

Nu har jag just beställt mitt Superpresentkort som jag fått från gratisbio.se. Det blev ett presentkort på 700:- på HM! Där finns ju jättemycket åt Emmy och Alva men även åt mej själv!

Vill du börja tjäna poäng och till slut få ett presentkort? Då ska du regga dej här så får du totalt 75 poäng direkt vid registreringen. När du har tjänat in dina första egna 100 poäng så får jag 200 poäng.

Det är rätt enkelt att få ihop poäng. T ex: delta i tävlingar, beställ från Ellos genom att gå via gratisbios hemsida = poäng osv.¨

image53


Han har gjort det igen....

Ja, visst är han bra, Björn Gustavsson! Han har verkligen gjort succe genom att delta i mellanakterna på Melodifestivalen. Den här sista mellanakten så dansar han och läser en dikt! Kanonbra tycker jag!



Skoterhelg!

I helgen har vi haft det kanonbra. Hela lördagen myste familjen tillsammans hemmavid med bastu, pyssel och allmänt mys. Vid 16-tiden i lördags fick vi för oss att vi skulle köra skoter till min bror och svägerska. Snabbrustade som vi är så var vi på väg framemot 16.30-tiden. Skoter och pulka var packad med utegrejor inför söndagen och sova-över-saker.

Vid 18-tiden var vi framme hos min bror och där vankades blod-kamse! Oj, oj, vad gott det är! Traditionen med att äta blod-kamse kommer från min sida. Hemma hos mamma och pappa tillagas det ofta.

Sen var det dags för Melodifestival och mys.

Idag har vi haft en kanon-dag på Häggås-Lillsjön. Himlen har varit blå, strålande sol och på elden tillagades både 'järn-mackor', hamburgare och korv. Under dagen så var det totalt minst 20 personer som hade en härlig utedag.

Från 9-tiden och ända till 15 var vi ute och mådde gott! Sen gick färden på skoter, tillbaka till Dorotea. Alva somnade gott på väg hem och hon har just vaknat efter att ha sovit klart, nedbäddad på altanen....

Snart är det dags att laga mat: Kultsjöröding, gräddsås med kantareller och potatis. MUMS!


Soldyrkare!

DSC00638.JPG
Soldyrkare!

Karlarna fikar som vanligt ;)

DSC00637.JPG
Karlarna fikar som vanligt ;)

Kanonväder på Häggås-Lillsjön

DSC00636.JPG
Kanonväder på Häggås-Lillsjön

Utebilder!

Här kommer lite utebilder på våra två små tjejer. De älskar att vara ute och kan roa sej hur länge som helst!!

  

Hektisk vecka...

Den här veckan har varit hektisk! Hugaligen :-)

Kurs Lycksele Tisdag, annan kurs Umeå Onsdag och idag en konferensdag i Lycksele.. Nu känner jag mej mör och mer än nöjd att flacka runt. Allt i veckan har däremot varit mycket nyttigt så det känns väldigt bra.

Imorgon blir det äntligen jobb "på plats" så då får man röja undan allt som hopat sej under veckan.....

Hur har Er vecka varit?

Tävlingsstim!!

Efter att ha varit borta i flera dagar så finns det ju jättemycket tävlingar att vara med i. I det här inlägget radar jag upp flera stycken på en gång :-)



1. Vinn en Goodie-bag hos bloggen "Något Vanligt". Den vinsten skulle gärna få hitta hem till mej eftersom mitt badrumsskåp aldrig sett en ögonskugga, ett nagellack och definitivt inte någon märkesparfym. Jag skulle känna mej som en världsvan typ om jag fick på mej alla dessa produkter ;-)



2. Vinn en hemlig Goodiebag på bloggen "Glansig yta - och en hel del grå vardag". Hemliga saker är alltid skoj!



3. Vinn en parfym från Puma på bloggen Rocki!

Saxnäsbilder!

Här är lite bilder ifrån Saxnäs där vädret i helgen var strålande klart ;-) .... Alva spenderade en hel del tid i stugan med kusinerna Lova och Moa. Kusin Martin (och kompisen Lukas) kom också upp till Saxnäs för lite skoteråkning och passade då på att hälsa på oss ute på Kultsjön. Där bjöds det kaffe och kaka.

     

Tillbaka på hemmaplan...

Ja, som ni kanske märkt så har jag varit på "vift" och försökt mobilblogga... Där var kunskaperna inte så goda utan allt jag skrev hamnade både i rubriken och i texten.. Måste nog ta och läsa lite mera om mobilbloggninen ;-)

I alla fall så har vi nu återkommit från fisketuren och fiskelyckan har varit mycket god! Tyvärr så har inte vädret varit det... Det har snöat blötsnö nästan hela tiden....

Lite foton kommer lite senare!

Signar fick den här fina idag

DSC00616.JPG
Signar fick den här fina idag

Min fångst idag! 20 firrar

DSC00615.JPG
Min fångst idag! 20 firrar

Middag på Saxnäsgården

DSC00613.JPG
Middag på Saxnäsgården

Moa och Emmy äter på Saxnäs

DSC00611.JPG
Moa och Emmy äter på Saxnäs

Emmy har Oboy i hela ansiktet

 image306

Testar att mobilblogga, eftersom jag inte har någon dator med mig!!

Alva myser i Saxnäs

 
image308

Emmy och Signar steker hamburgare

DSC00606.JPG 

Nej, nu nattar jag snart...

Nu har vi avverkat Anna Pihl och CSI NY och på hårddiskinspelaren så lagrades Cityakuten och "Simon och Thomas". Jag tror att jag har minst 5 avsnitt av Simon och Thomas men det blir liksom aldrig tid att se dem....

Bloggandet går lite trögt just nu, har pysslat med en del annat ikväll, städat och sett TV...

Godnatt på er!

Blåbärs-muffins (cupcakes?)

Igår bakades det muffins, eller som det så moderiktigt heter, cupcakes :-)

Efter att fått stor inspiration av Blixmans blogg där Eva Blixman (både duktig fotograf och cupcakes-"konstnär") gör otroliga cupcakes-mästerverk, skrev jag ut hennes recept och inhandlade ingredienser. Sen började det bakas och receptet var enkelt och allt gick bara bra. Tyvärr hade jag bara vanliga muffinsformar, som är rätt tunna, så det blev lite olika form på muffinsen. Enligt Blixman köper hon sina formar på ÖB, så om någon av mina läsare besöker ÖB, får ni gärna inhandla några åt mej :-)

  

Efter att de var klara så fick det kallna och sen blev de dekorerade med vispad grädde och blåbär. Mums! De blev ju inte alls lika vackra som Blixmans, men ack så goda :-)

Tjejrum...

Min största tjej är verkligen en tjej-tjej, med det menar jag att det är kjolar, klänningar, rosa och glitter som gäller. Däremot så är hon inte speciellt intresserad av dockor utan mera av pyssel. Skriva, rita, lösa korsord, måla vattenfärger mm mm är hennes huvudintressen. Lim, saxar, pennor, tejp och papper är viktiga ingredienser i hennes liv image300

När hon sitter vid datorn så blir det ofta svt.se/barn som besöks och där ser hon gärna på Philofix och pyssel som varit på Bolibompa.

Här kommer några bilder ifrån hennes rum. Igår slängde vi en halv sopsäck med skrot ur rummet, städade ordentligt, bytte sängkläder och satte upp nya gardiner. De mysiga gardinerna har köpts in från Dollarstore för endast 50 kronor... Det tycker jag är perfekt pris för då kan man köpa nya och variera mera utan att det kostar "skjortan"...

Här är lite bilder från stortjenens rum!
    

Vasaloppet

Idag har vi innedag och myser till Vasaloppet. Just nu dricker vi kaffe och för tillfället så är det Jörgen Aukland som leder och det ser väl ut som om det kommer att bli norsk vinnare i år. Jerry Ahrlin ser ut att ha tröttnat och kan nog inte komma ikapp......

Melodifestival i Häggtorp

Igår åt vi kanongod middag i Häggtorp hos min bror och svägerska. Till förrätt blev det paj med kantareller och bacon. Väldigt gott! Varmrätten bestod av välkryddat stekt älgkött med ungsrostade rotsaker (potatis, morötter, lök mm) och sås till. Mums!

Sen såg vi Melodifestivalen och det var ju ett rätt så hårt startfält. Perelli tycker jag var bäst, men jag gillade även Nordman, Calaisa och Sibel. Linda Bengtzing kunde gärna fått åka ut tycker jag. Låten var ju klämkäck men den lät ju rätt lika hennes andra låtar...

RSS 2.0