Äntligen helg!

Nu är det äntligen helg och melodikrysset är avklarat. Efter fem av de tio dagarnas pencillinkur så vägrar nu Emmy ta medicinen. Det här blir en lång dag..... Hittills har vi mosat tabletterna och lagt dem i sylt på en sked och det har gått jättebra men inte längre...... Det är nog risk att vi får sitta här vid köksbordet rätt länge idag....

Bingo!!

Jag är uppväxt med Bingo och min mamma spelar bingo året runt på olika platser här omkring. Nu har jag märkt att även min systerdotter Anna gillar bingo och hon ser fram emot den stundande bilbingon som snart börjar :-)

Jag har spelat mycket bingo i mina dar men sedan jag fick barnen så har det blivit mera sällan.

Bingo på nätet spelar jag däremot lite nu och då och nu hittade jag en ny sajt där man får 50 kronor gratis att spela för! Inte illa :-) Anna, häng på!





Ska ta och regga mej själv nu och förhoppningsvis vinna lite pengar ;-)

Den äldsta....

av våra barn, var i Umeå i helgen, hos kusin Emilie och hennes kille Richard. Dit åkte hon med buss tillsammans med moster Eva (ingifta). Helgen har bestått av en massa shopping och idag har hon varit helt slut på förskolan :-)Flera gånger bad hon att få gå och lägga sej en stund och då är hon verkligen trött ; D

Ikväll blev det ett tidigt bad och sen lite trilskning med mediciner. Emmy har fått ett antal sår efter att ha fått eksem av ett tvättmedel som hon sen kliade sönder. Nu har vi fått penicilin och Tavegyl och så försöker vi smörja med de salvor vi fått..... Emmy är tyvärr väldigt dålig på att ta tabletter men till slut så gick det när vi la bitar av medicinen i en sked med sylt... Hugaligen vilken pärs men till slut så gick det ju bara fint!

Här kommer stortjejen med en av sina shoppingfynd!

image490

Prinsessan...

Jag kan inte låta bli att lägga ut en bild på senaste prinsessutstyrseln :-) Alva fick bland annat en prinsessklänning (49:- på Dollarstore..) av oss när hon fyllde år och så här tjusig blev hon i den ...

image487image488

Vill du tjäna lite pengar på din blogg?

Jag provar att ha annonser på min blogg och det rullar faktiskt in lite pengar eller rullar kanske är fel ord :-)

Någon krona då och då blir det ;-)

Vill du testa? Regga dej GRATIS via bannern nedan och välj bland ett antal annonsörer, alltid finns det något företag som du kan tänka dej att göra reklam för. Då kan du få betalat per klick (click), per anmälan (lead) eller sale (köp).




Ingen ridning...

Ja, det blev som jag anade, Alva ville INTE rida när vi väl kom fram till hästhagen :-) Inte helt oväntat ...

I alla fall så fikade vi där (klämmacka och festis) och sen var vi tvungna att skynda oss att cykla hem för regnet var på väg!

Nu har Alva lagt sej för en liten tupplur och jag tror att hennes pappa gjort det också, ha ha.

Ikväll bär det av till Häggtorp dit vi är bjudna på mat. Ett nytt recept ska testas enligt Monica:

Fläskfilé fylld med pepparsalami och soltorkade tomater
1 fläskfilé
Pepparsalami
Soltorkade tomater i olja

Bryn filén i stekpanna och låt den vila något
Skär ca 2-2,5 cm skivor - inte helt igen och lägg i en halv skiva pepparsalami och soltorkad tomat i skåran
Salt och peppar efter smak

Sås
Blanda 1 burk Creme Fraiche och lika mycket matlagningsgrädde.
Tillsätt 1-2 msk tomatpuré
Salt och peppar efter behag
Slå blandningen över filén och hacka i mera soltorkade tomater om så önskas
Allt ställs i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter

Till detta serveras bandspagetti, broccoli och minimorötter eller någon annan sallad.



Hästens dag

Idag är det Hästens dag här på orten och ridklubben bjuder barnen på ridning nere på en liten fotbollsplan här på samhället. Jag tänkte fara ner och se om Alva vill prova att rida. I fjol när både jag själv och Emmy provade att rida så vägrade Alva, hon ville inte alls prova... Nu är hon ju ett år äldre så det kanske funkar nu :-)

Sent inlägg

Ja, nu blir det ett sent inlägg. Ikväll har vi haft besök av släkt och kompisar. Farbror Kent och Hillevi har varit förbi och grattat Alva och sen blev det lite fest med Peter, Mattias, Kent och Hillevi. Nu har vi haft TP-frågesport och sen lite allsång, men nu tänker jag "natta".

Sov gott allihopa!

Du har vunnit en resa till Karibien...

...eller erbjuds du kanske Viagra? Ja, så ser många mailboxar ut. Överfyllda med Spam helt enkelt!

Just nu testar jag själv en Spam-tjänst som heter Stej. Den kan du testa gratis i 14 dagar. Varför inte bli av med dina Spam i 14 dagar i alla fall, sen kan du ju fortsätta om du vill!!

Gå in och testa du också! Det kostar inget och du förbinder dej inte till nåt!!



Tomt....

Åh, vad tomt det känns just nu. Emmy har farit iväg till morbror och moster för att sova över och imorgon åker hon buss till Umeå till kusin Emilie och hennes kille Richard. Där blir hon hela helgen...

Alva sover och Mats är ute och kör för att titta efter älgar.... Ja, det är verkligen tomt och tyst i huset...

Tänkte titta på semifinalen av Eurovision song contest men jag har inte kommit så långt än :-) Efter att jag förstod att jag missat Perelli så var det inte så intressant längre. På lördag så bänkar jag mej däremot!

Tänker ni se finalen på Lördag?  Ja, just du! Ta och svara på det nu!!

Åh... härlig låt

Nej, nu är det dags att natta. Fotbollsmatchen som "guben" sett är slut och det är dags för lite kramning innan det är dags att lägga igen ögonen. Imorgon väntar ju ännu en arbetsdag!

Innan jag nattar lyssnar jag en extra gång på den här :






Vilken härlig låt!

Vilken kasse...

Visst är den här härlig :-)

image486
Från Bagladies

Mitt första cirkel-inlägg!

Jag har gått med i en bloggcirkel (http://cirkeln.blogg.se). Det är ett nätverk för bloggare som vill ha nya läsare och positiv respons! Den här veckan är temat Djungel. Mitt inlägg på temat blir rätt enkelt men jag tycker att det är både gulligt och passande :-)



Här är andra bloggar som är med i Bloggcirkeln:
* Modisten
* Ljushuvudet
* Stylissimo
* The City

Härlig blogg!

Blixman heter en blogg som skriver om cupcakes, hunden Rudolph och om fotografering. Eva heter bloggaren och hon är en otroligt duktig fotograf. Ni bara måste gå in och titta på hennes cupcakes, hur makalösa är de egentligen :-)

Alva - 3 år!!

Idag har Alva fyllt tre år! Jag kom hem från en jobbresa på eftermiddagen så det blev lite jäktigt innan alla gratulanter började strömma in. Middagen blev enklast möjlig - Bullens pilsnerkorv och bröd...

Sedan följde en ström av besökare - 21stycken blev det till slut :-)

Vad tycker ni om den här tårtan?  Visst är den fin? Tack kära mamma!!

Även syster kom med en god ananas-paj och det tackar man ju inte nej till!
Kram till dej också (och till Anna som jag tror hade bakat den!)

Här ska Alva till att blåsa ut ljusen!!


Alva hade önskat sej klänningar, fina kläder och en docka och alla det fick hon!! En jättefin "Newborn baby" och en uppsättning jättetuffa regnkläder!



Nu har Alva en helt ny garderob!

   
    

Emmy fick också fina kläder!!

 

Nu tävlar jag om Ljuva ting!

Jo, faktiskt! Jag är med i en tävling hos Engla där vinsten är 500 kronor hos Ljuva ting.

Det här skulle jag gärna vinna för att kunna ge min ljuva dotter Emmy som fyller 6 år den 8 Juli!!

image470

Vinn populär klänning!

Hos Therese kan du vinna en klänning som just nu är mycket populär bland modebloggarna.

image468

Mycket.... att göra

Ja, nu har det varit och kommer några hektiska dagar. Jag ska iväg på en tjänsteresa i två dagar framöver och när jag kommer hem på onsdag eftermiddag, blir det till att ställa födelsedagskalas för vår yngsta dotter Alva. Då fyller hon 3 år!!!

Tar med min bärbara dator så om tid, ork och internetuppkoppling finns, kanske det kommer något inlägg fram på kvällskvisten.

Ha det bra så länge allihopa!!

Åh, jag har vunnit...

.... ett par strumpbyxor från Evas underkläder!

Så här står det på bloggen där jag vann dem!!

vinnare1


Skoj va!!

Förskolans dag!!

I veckan så firades Förskolans dag på Nyckelpigan, den förskola som våra barn går på. Firandet började med sång på Torget och här nedanför finns bilder. Sen fortsatte det med öppet hus för alla som ville titta in och fika och titta på verksamheten.

  

I onsdags så bjöd jag och några andra föräldrar förskolefröknarna på mat. Det var vi föräldrar som har 5-åringar som ville tacka så mycket för åren som varit. Emmy slutar nu på förskolan och börjar i förskoleklass. Vi har däremot turen att få ha kvar ett av barnen på den underbara förskola som vi nu haft i ca 4 år. En trygg och härlig miljö dit man lämnat barnen varje dag och lugnt kunnat gå därifrån utan att behöva oroa sej det minsta! Så önskar man att alla fick ha det!

Kram till er, Emma, Gunilla, Ingela och Irene!!

Snö?? Igen?

Ja, idag när jag vaknade så tänkte jag... Åh, vilken blå himmel jag ser genom persiennen..... När jag sen kliver ur sängen och smyger in i köket (för att inte väcka sovande sjuka barn och min man) så ser jag, VITT överallt!! Snön hade kommit åter! På bilderna här nedan får ni se hur det ser ut.. tidigt imorse...

  

Har ni fått någon snö idag??

Kvällsnöje

Ikväll har vi sett Talang och sen blev det hockey för hela slanten. Nu pågår Canada-Sverige för fullt och just nu blev det 2-1!!! HEJA SVERIGE!!!!


Är du långsam på att skriva SMS på telefonen?

Då ska du anmäla dej på dessa ställen, för då kan du skicka SMS via datorn!! Jag använder de här två ställena ofta! Det passar också att använda på jobbet när man ska SMS:a iväg något, t ex en länk, ett lösenord eller liknande!

Affiliator Affiliateprogram 
och

Design-tuttar

Nu har jag ju inte något "tutt-barn" här hemma och har inte haft det på några år nu men jag kan inte låta bli att skriva några rader om de här läckra tuttarna :-) Karin Mannerstål har formgivit Bambino Mam:s vårkollektion av tuttar.

image459

Foto - Bambino MAM:s hemsida

Visst var de häftiga?


 


Ännu mera musik från Dorotea

Idag på Hembränt på Västerbottensradion spelades det upp ännu mera musiker från Dorotea. I inslaget kallar de dem för "Vilhelmina-pojkar", men två stycken är då födda och uppväxta i Dorotea! Rätt ska vara rätt :-)

Här kan ni lyssna på Dan-Olov "Danke" Jonsson, Sven-Jonas Backlund och Roger Sandberg.

http://www.sr.se/webbradio/?Type=broadcast&Id=1155103&isBlock=0

Gå fram till 10:00 i inslaget (10 minuter framå) så kommer de!

Låten heter Feelin' allright

Inte illa det här heller, eller vad tycker du?

Få betalt för att ta emot e-post!!

image457

Ny stjärna!!

Idag sändes radioprogrammet på P2 där min 12-åriga systerdotter Lova deltog. Hon hade blivit uttagen av ett stort antal unga kompositörer och vinsten var att få åka ner till Växjö och delta i en radiokonsert tillsammans med några fler ungdomar. Hon sjunger och spelar gitarr och framförde tre jättefina låtar!! Ni måste bara gå in och lyssna!!

Surfa till:
http://www.sr.se/webbradio/?Type=broadcast&Id=1152460&isBlock=1

Gå sen fram till 17 minuter för då intervjuas Lova och hon spelar och sjunger jättevackert!!

Make-over

Ja, igår spenderade jag dagen med lite städning. TV-rummets turkosa stil blev bortstädat http://lindaskrypin.blogg.se/2008/january/turkost-i-tv-rummet.html

På morgonen hjälpte Mats mej med att göra tygtavlan. Allt löst ifrån TV-rummet åkte ut på altanen för vädring och dammtorkning.. Den stora ryamattan under bordet hängde jag över gungställningen för att kunna piska den. Hugaligen vad mycket damm den innehöll....

 

Sen förflöt dagen med att se efter Alva som var ute och cyklade med Emmy. Städningen varvades med att kolla var tjejerna var och fika på baksidan. Isen på sjön började blåsa upp och idag är all is borta.

 

Sen fick jag lov att sy upp linnegardinerna. De var nog tilltagna lite extra eftersom det är 7% krympning på dem. Eftersom jag inte tvättat dem så fick jag sprätta och sy upp dem lite. Gjorde också en duk av den 6:e panelgardinen.

Efter dammtorkning, dammsugning och skurning så var det äntligen dags att plocka in allt igen. Den roligaste biten är ju när man får "piffa" lite :-)

Tygtavlan sattes upp, nya kuddar, filt och lite nytt "pynt" plockades fram.

   

Jag blev jättenöjd med den våriga "touchen" på TV-rummet! Ska ta och gå in och mysa där inne nu och se på NCIS som vi spelar in!


Vår i TV-rummet - bilder kommer :-)

Bilder ifrån TV-rummet får vänta för nu ska vi upp till Mårdsjö (där min mamma och pappa bor) och grilla. Mats, min bror och min brorsson Martin har hjälp pappa att ta ut den gamla vedpannan som nu är ersätt med nedgrävd slang och värmepump.

Därför så hinner jag inte lägga ut några före - efter-bilder men den som väntar på något gott....

Ha en trevlig kväll med Körslag och Ishockey!

Miss i planeringen...

Hm, när jag strukit en gardin och skulle hänga upp den så upptäckte jag att den var för lång.... Eftersom gardinen är av linne och har 7% krympning så verkar de gjort den lite längre än normallängd... Ja, ja, nu har jag i alla fall nålat upp dom och så har jag gjort en löpare av den panelgardin som jag inte behöver. Jag behöver 5 stycken gardiner så det blir alltid en över som brukar bli kuddfodral eller dukar :-)

En ängel far till himlen..

Just nu begravs Engla i Stjärnsunds kyrka. Mina tankar går Engla och hennes familj, släkt och vänner......

Vårstädning pågår..

Just nu pågår vårstädning i Tv-rummet. Det är så skönt nu när man har några få utvalda saker i TV-rummet istället för överfullt som tidigare. Jag har faktiskt burit ut alla prylar ut på altanen för vädring och dammtorkning.

Nu har jag också äntligen kommit mej för att göra en tavla av tyget som jag köpte för bra länge sedan efter inspiration från Saravillfara. Den har också tagit plats på väggen!

Gardinerna ska bytas till somrigt ljusa panelgardiner och sen ska det in med gröna detaljer! Jag är just nu väldigt förtjust i grönt och hoppas att det ska bli mysigt somrigt!

Bilder kommer senare .... !


Läcker bänk!

Hur snyggt skulle det inte vara med såna här bänkar på Torget i Dorotea :-)

image449

De

Klänningar, klänningar, kjolar, kjolar...

Här hemma är det nu samma visa varje morgon. Alva säger så här:

- Jag vill ha kjol, strumpbyxor och tröja!

Problemet är att hemma hos oss så finns det några kjolar, men strumpbyxor.... Hm, på något så var det hål på benet, en tå stack fram ur ett annat par :-)

Det måste definitivt inhandlas!

På H&M såg jag några fina klänningar och en kjol som brudarna här hemma gladeligen skulle ta på sej :-)

image448

Vinn pysselgrejor!

Äntligen en tävling med lite roliga prylar :-)
image447
Jag är med och tävlar på B E X S . S E om tre paket handgjorda stickers!
Var med och tävla även du! Lycka till!

Snygg klänning...

Åh, den här tycker jag var snygg.... Somrig och lite exotisk...

Hmmm, visst finns det BH:ar som har samma knytning som klänningen... Förresten, är det Bandau-BH det heter? Efter barnen så har de ju inte direkt "gått till sej" riktigt ;-)
image444
* Klänning, 398 kr HM

Vad tycker du om den här klänningen?

Första besöket i Förskoleklass

Idag har Emmy besökt sina blivande fröknar på Förskoleklass / Fritids. Sjöboden heter platsen där Emmy ska börja till hösten. Då börjar hon förskoleklass och övrig tid så är hon på Fritids som huserar i samma lokaler.

Emmy är verkligen peppad inför att börja och det känns ju bra! Däremot så gruvar jag mej inför situationen då man får barnen på två ställen. Lämna - Hämta kommer att ta betydligt längre tid till hösten...

Ja, ja, det är bara att vänja sej, allt går ju!

Ny rolig present och inredningsshop!

Nu har jag hittat en ny rolig present-, pryl- och inredningsshop! 

Den heter favoritsaker.se



De här roliga sakerna har jag hittat där:
image443
1. Tesil i form av blomma
2. Gult glasunderlägg
3. Vintage bakformar
4. Rejäl mugg i retrostil
5. Mönstrade disktrasor
6. Ovanlig vattenkanna
och där finns också mycket mera :-)

Nytt par i kändis-Sverige

Ja, nu har vi ett nytt (?) par i kändis-Sverige, Elin Lanto och Kjell Wallmark. Och vem är det, kanske ni säger? Jomen, Brolle så klart :-)

Här så talar de nu ut och visar upp sej offentligt i väldigt stiliga kläder.

 
Foto Aftonbladet - Magnus Sandberg


Tydligen kom de hand i hand till Humorgalan. Jamen, det var väl trevligt :-)

Ishockey... och Sex and the City

Nu har jag en liten datorstund igen. På TV:n så rullar det en hockey-match. Det lär bli mycket sånt framöver nu när det är VM.

Läste just på Aftonbladet att det hade spekulerats i att "Mr Big" skulle dö i nya filmen, men att filmens regissör nu dementerat detta. Han hade svarat
"- Döda mr Big? Jag skulle ju bli jagad runt hela planeten av kvinnor beväpnade med facklor, säger han till AP."

Ha, ha :-) han vågade inte ta livet av Mr Big ;-)

Jag har sett hela serien och jag vill verkligen se filmen!
Vad tycker du om Sex and the City? Har du sett serien? Tänker du se filmen?


 


Åh, vad jag är sugen...

... på smörgåstårta!

Kan inte låta bli att tipsa om den här tårtan igen..... Den är såååååååå god!!

Sara vill fara...

Nu har en av mina bloggar som jag gillar skarpt bytt "plats". Nya stället heter http://saravillfara.se

Hennes tidigare inlägg med foton från hemmet och inredningstips har gett mej mycket inspiration!!

Här kommer det säkert mycket spännade när den nya bloggen kommit igång!!

Sista chansen!!

Du har väl inte missat att tävla? Är du på jakt efter nya möbler eller inredningsprylar!

Tävla här och vinn möbler för 50000kr

Sista dag 15 Maj!!

Rensning

Ikväll gjorde jag och Mats ett "ryck". Vi rensade ur både skafferiet och kryddskåpet. Körde iväg sopor till återvinningen. Bäddade nytt i Emmys säng. Rensade lite i garaget, vek tvätt, hängde mera tvätt och en hel del till. Nu sitter vi och är helt slut framför TV:n :-)

Vad har ni gjort ikväll?


Gillar du Lindex?

Passa då på att regga dej för deras nyhetsbrev och få 50 kronors rabatt på nästa köp!!
06 Banner

 Bra tips va?

Vi med barn....

Jag har hittat en jättebra sajt där man kan diskutera, fråga och läsa om olika frågor som rör barn under 12 år och dej som föräldrar.

vimedbarn.se


T ex:

* Flyga med barn? Stressad över att det inte ska fungera?
* Är ditt barn i trotsåldern? Behöver du tips?
* Vill du hitta härliga barnpostorder-shoppar?
* Vill du hitta roliga pyssel?

Regga dej här och sen har du full tillgång till allt!! Klicka på "Regga dej gratis" så får du ett eget inlogg och lösen!

Regn och rusk

Igår kväll regnade det och åskan mullrade. Ovanligt tidigt faktiskt det här med åskan i år. Den brukar ju komma när det blir lite varmare och det brukar vara längre fram under sommaren....

Inatt regnade det jättemycket, det riktigt "skvalade" när det rann nerför taket och i stuprännorna.

Idag har vi haft en innedag eftersom vädret varit lite sådär. Tjejerna har myst och pysslat med lite av varje. En mjukglass på Statoil köpte vi oss i alla fall på eftermiddagen.

Ikväll har vi varit en snabbis till min bror i Häggtorp. De hade kommit helskinnade hem ifrån en bilresa på upp emot 240 mil.... (fram och tillbaka till Växjö). Lova, min brorsdotter har varit ner och varit med på en radiokonsert som ska sända i radio!

Nu sover båda våra tjejer och min man ser ishockey! Då passar jag på att blogga lite :-)

Hur har helgen varit för dej? Vad har du gjort?


Bra premier och billiga böcker!!

Nu får man 2 böcker (!) och en jättefin premie på Bra Böcker (för endast 40 kronor och UTAN köptvång!) om man går via den här annonsen:



Jag som är bokmal tycker det är skoj att få tag på billiga böcker och samtidigt bra premier och att det är UTAN köptvång! Är man kille så får man en smart necessär och som tjej är det en handväska och matchande scarf! Inte illa va? Själv så gick jag med direkt! Två nya böcker tas tacksamt emot!!


Barnkläder från IoB-butiken

IoB-butiken har kläder som jag gillar skarpt! Nu kan man vinna kläder för 500 kronor hos Marica.

image441


Smink för 1500:-...

Min värld har bestått av en mascara och en mörkgrön kajalpenna. Nu har tyvärr min kajalpenna förskingrats av någon av mina barn så nu har jag bara en mascara.... Här där jag bor har det enda stället som sålde smink stängts, så min tillvaro fortsätter att bestå av en sminkprodukt ända tills jag antingen beställer något via Internet eller åker till någon stad......

Därför så tänkte jag vinna smink för 1500 kronor :-) här hos Lifestajl.

image440

Vinn strumpbyxor hos Rebecca!

image439

Jag är med och tävlar på B E X S . S E om ett par
strumpbyxor från Evasunderkläder.se!

Tävla du också!
Lycka till!

Buzzador!!

Ja, nu har det kommit ett paket igen från Buzzador, det är verkligen skoj att få vara testare!! Den här gången kom det 12 stycken små flaskor och en stor flaska av Flux - Fluorskölj.

Vi har provat att gurgla oss, både min man och jag och det var en behaglig smak. Inte för stark och inte för svag. Munnen kändes jättefräsch efter gurglingen. Vi kommer att fortsätta använda den framöver så får vi se vad effekten på lång sikt blir!

Sen så har jag buzzat till både grannar och släkt. Provflaskorna har delats ut. Till och med idag så har jag delat ut sex flaskor och berättat om produkten!

Är du en Buzzador? Om inte, ta och regga dej direkt! Det kostar inte en krona att vara med och du får testa olika sorters produkter. Först matar du bara in en profil över dej själv, vad du är intresserad av lite sånt, sen får du produkter som passar till detta.

image436

Fina vårkort..

Kan inte låta bli att lägga ut två fina bilder på våra två härliga ungar :-) Emmy och Alva. De här är tagna idag när vi var ute på baksidan och grejade. Dagen har spenderats med att vittja råttfällor runt huset (det är väldigt mycket råttor i år) och att plantera blommor. Det enda man törs sätta än är penséer eftersom det säkert blir någon frostnatt till....

image434
image435


Foto Privat!

Billigt och snyggt halsband...

http://www.zylber.com/ finns mycket smycken och de flesta ligger helt rätt i pris. De här två halsbanden gillar jag...


image431image432

Halsband blomma, Zylber.com, 59 kronor
Halsband Stainless steel, Zylber.com, 209 kronor

De här två är nu på väg hem till mej (eller till min syster för vidare leverans)

Åh, vilken vacker....

.... klänning.

image433

Klänning, Topshop, £45.00

Smarta saker

Nu har jag hittat till en rolig webbshop med "Smarta saker". Vad sägs om:

  Melonskivare
 Mikrofiberduk som fixar insidan på vindrutan
  Sladdump - Fixar kabeltrasslet under skrivbordet
 Torkboll för torktumlaren - Reducerar torkningstiden med 25%, Separerar, minskar "rynkor" och fluffar.

Allt detta finns här:

SmartaSaker.se

Dagens sysslor

Idag har vi försökt göra lite vårjobb runt vårt hus. Under snön har det i år varit väldigt mycket råttor så gräsmattan är helt "uppluckrad" :-) Karln i huset har jobbat på mest hela dagen med krattning av allt som råttorna rivit upp. Det blev minst 10 stora högar med gräs och mossa (som vår gräsmatta till stor del består av....).
 
Jag har rensat bort allt gammalt ur blomrabatter och ur jordgubbslandet. Nu är allt redo för solens strålar och vårvärmen! Vinbärsbuskarna sågade vi ner helt och hållet så det lär inte hinna bli några bär i år.
   
Tjejerna har pysslat med att gunga och idag på eftermiddagen så började vår största tjej att cykla på sin nya cykel!! Nu kör hon runt runt runt på kvarteret och är stolt :-)
    
Det jobbiga med det är att vår yngsta dotter inte kan följa med för hon är ju bara tre år.. Det är inte så lätt att förstå när storasyster drar iväg på cykeln... Ibland är det inte skoj att vara minst.

Premiärgrillning hemma hos oss

Igår kväll var det premiär för grillning hemma hos oss. Vi hade marinerat en älgbiff som vi grillade och till det åt vi klyftpotatis, sås (creme fraiche, mosad fetaost, salt och peppar), sallad (tomat, gurka och jätte getost från Lertorps Naturgård), vitlöks-painriche och gott vin till! Oj, vad gott det var!

Det var familjen och en kompis som mumsade i oss allt detta ;-)

Ny design!!

Ja, nu har bloggen fått ett nytt utseende! Det bruna murriga har fått ge plats för en lite somrigare stil. Headern får jag tacka min systerdotter Sara för - TACK!!

Vad tycker ni, mina besökare? Kan man få ett livstecken från Er?

RSS 2.0