Årets sista dag

Ja, nu är det årets sista dag. Idag fyller min pappa år så snart ska vi iväg och gratta honom. Ikväll blir det besök hos storasyster med man där vi ska bli bjudna på kalkon. Sen blir det alldeles säkert hockey på TV:n innan tolvslaget närmar sej.

Passar på att tävla också så här på årets sista dag:

Det är Söta prickar som lottar ut den här söta burken från Green Gate.


Kladdiga chokladmuffins

Här är receptet på de kladdiga chokladmuffinsen som vi gjorde igår! De blev kanongoda!

Kladdiga chokladmuffins Foto: Anna Svensson

Kladdiga chokladmuffins

20 portioner | Normalstora formar, 12 st / plåt

Källa: Louise Bergfeldt | Foto: Anna Svensson


2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g margarein eller smör
20 rutor mörk blockchoklad
Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt fettet och mjölet blandat med kakao, salt och vaniljsocker. Häll upp i formar och grädda i 200°C 10-15 min i mitten av ugnen. När de är gräddade, lägg en ruta blockchoklad på varje muffins och låt smälta.

Min nya köksmaskin!

Idag anlände min nya köksmaskin, en Kenwood Patissier! Efter att jag och Emmy snott ihop kladdkakemuffins så kan jag säga det här om maskinen; behaligt motorljud, snygg..., lättdiskad, vispar bra..... Den har motoråterkoppling som gör att den själv reglerar varvtalet beroende på hur belastad den är, det verkar ju inte alls dumt!

Eftersom vi inte provat nåt mer avancerat än så kan jag inte säga så mycket mer :-)

Bunken är på 4,5 liter och nästa test blir att prova hur stor bulldeg som den mäktar med!

Samtidigt så fick vi chansen att prova våra nya muffins/bullformar i silikon och de var också bra!


Aktiviteter med kompisar

Idag har vi varit till Hotings ishall och åkt skridskor. Emmy och Alva tyckte det var kanonskoj, både att träffa kompisar men också att åka skridskor. Emmy invigde sina nya skridskor och det gick jättebra! När vi skulle åka hem så ville Emmy inte kliva av banan så det blev en lyckad dag! Dit åker vi fler gånger!



Nu sitter tjejerna och tittar på Hannah Montana och Mats ser på hockey! Själv sitter jag och slösurfar lite....

Ser fram emot ett härligt jullov med tjejerna!


Jul-foton



Här får ni ett litet jul-collage där Alva och Emmy visar upp några av sina julklappar. Emmy fick en Åre-mössa som jag stickat åt henne! Alva fick mycket fina kläder som hon glatt provade om och om igen. Sen fick tjejerna en massa annat roligt. Alva: Lera, paljettskor, barbie, dockkläder, Barbapappa-spel, Hello Kitty-lotto, pengar mm mm. Emmy: Sänglampa med dimmer, Lavalampa, Bratz-spel till PS2, DVD-box med Hannah Montana säsong 2, pengar, draperi, halsduk, kläder, pysselböcker, Torso, Bok om kroppen mm mm. 
 
Visst poserar tjejerna snyggt med tomten ;-)!


Lugnet råder..

Ja, nu var den hektiska julaftonen över. Trevligt sällskap, god mat, tomte, julklappar och lek förgyllde julaftonen. Emmy och Alva är jättenöjda med alla sina julklappar... det blir ju en hel del julklappar med all släkt och vänner! Tack allihopa! På julbordet hade vi allehanda olika sorters mat. Rökt killing och Geta-ost från Lertorp. Gravad, kallrökt och rökt lax, räksmousch, syltor, rökt ost och rökt kött ifrån Avaträsk, sill, ägg, skinka, grisfötter, rökt älghjärta, Janssons frestelse mm mm. Oj, vad mätt man blir efter all denna mat....








Merry Christmas!

Today we send a special Christmas Greeting to Annica and Steve in England.
Merry Christmas from us!


Dan för doppare-dan

Ja, då var det dan-före-dopparedan! Har just slagit in ett paket åt Emmy med en "home-made" julklapp ;-)

Sen ska jag ut på "byn" för några sista inköp, innnan julafton vankas imorgon. Vi kommer att hålla till här hemma hos oss i år och det blir skönt för tjejerna. Då har de rummen och sängarna nära till hands och de kan leka med sakerna hur de vill.

Ikväll åker vi ut till storasyster för uppe-sittar-kväll. Där brukar vi mumsa nygjord julskinka :-)

Ha en fortsatt fin julhelg allihopa! Ta det lugnt på vägarna om ni ska ut och köra!


God Jul!


Bakning!

Ja, idag har jag provat några nya kakor igen. Det blev Sega Saffranssnittar. Jag plattade inte till dem nog mycket så de blev inte riktigt lika tunna som de på bilden, men goda ändå!

Sega saffranssnittar

1 paket   saffran, (1/2 g)
0,75 dl   socker
1 msk   vatten
2 msk   ljus sirap
100 gram   smör, rumsvarmt
3,5 dl   vetemjöl
1 tsk   bakpulver

Tillagning

30 kakor

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om tills det blir gult.
3. Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
4. Dela i två delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna.
5. Grädda i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt svalna helt på plåten.

Recept Alice Brax
Foto Katja Kristoferson


Helg!

Ja, då var det helg! Skönt!!!

Vi har ätit älgskav med grönsaker i Tortillasbröd och det var såååå gott. Jag har ätit och ätit och ätit... :-) Till maten slank det ner ett glas vin också som inte var så tokigt heller ;-)

Just nu så håller tjejerna på att måla. De använder "flaskfärger" som är så mycket roligare än vanliga vattenfärger. De täcker ju mycket bättre och blir klarare och finare färger.

Det kan vara så att det måste köpas en liten julklapp till...

Har ni gjort klart era julklappsinköp??


Bakning

Ikväll har jag bakat lite. Först blev det Biscotti med choklad och sen blev det havrekakor också med hackad choklad. Båda recepten kommer från Aftonbladets receptboksserie som man kan köpa just nu.

Biscottin har jag stoppat ner i en stor burk som pryder en av bänkarna och kakorna åker snart ner i en lite mindre glasburk!




Våra tärnor!

I fredags var vi på luciamorgon på Alvas förskola, Nyckelpigan. Där fick vi se ett jättefint luciatåg som vanligt med skönsjungande små söta barn! Våran lilla tjej var tärna med glitter i hår!



Igår kväll bjöds vi på ett simmande luciatåg. Det var simklubbens olika grupper som satt ihop ett jättefint luciatåg i simbassängen. Där var Emmy med och alla var så jätteduktiga. Alla hade levande ljus, även den minsta som bara var 5 år.


Middag hos broder

Nu har vi ätit god middag hos storebror med familj. Har också fixat tillbaka ljudet på deras dator och tjejerna har blivit klippta av svägerskan! Ikväll blir det kanske Robinson på TV innan vi drar hemöver!


Idolvinnare - Erik eller Calle?

Ja, nu har de båda sjungit vinnarlåten, Higher. Den var oväntat bra tycker jag! Både jag och Mats fick en känsla av att vi hört den förut men det kanske bara är så att den är lik någon annan låt?

Erik sjöng som vanligt felfritt och vackert men visst var det lite mera känsla i Calles version? Ja, det blir spännande att se vem av de båda killarna som tar hem Idol-segern ikväll!!

Foto: Daniel Ohlsson



Vinnare i pärlhalsbandstävlingen blev Mona Persson! Grattis!


 


Dragning i pärlhalsbands-tävlingen!

Nu har jag haft dragning i tävlingen om ett pärlvirkat halsband och
vinnare är .......... Mona Persson! Grattis!!


Hemma igen!

Ja, nu har jag varit iväg på en tvådagars jobbresa men nu är jag på hemmaplan igen. Det är såååå skönt att komma hem och träffa barnen och Mats. Mats har åkt iväg för att titta på Doroteas ishockey-veteraner som spelar match i Åsele ikväll. Sitter samtidigt och tittar på Nobelfesten och på alla vackra smycken, kläder, blommor och allt annat vackert.

Imorgon blir det lucia på Alvas förskola. Efter att ha först tänkt vara lucia så har hon nu ändrat sej och ska vara tärna. Eftersom barnen ska vara klädda och klara 6.45 imorgon på förskolan så blir det till att kliva upp tidigt men det går bra. Det är en jättemysig morgon med alla dessa fina små tomtar, pepparkaksgubbar/gummor, tärnor och lucior.

Imorgon kväll ska jag dra vinnaren av det pärlvirkade halsbandet som jag gjort!

Barnen 2005-2009

Ja, det här brukar jag roa mej med när jag fått årets förskole- och skolfotografier. Även i år fick Emmy gå över till hennes förra förskola för att vara med på gruppbild med Alva (Tack Nyckelpigan!). Den här fotograferingen är den roligaste och finaste tycker jag, då båda barnen är med på samma bild. Att sen titta på hur de växt under åren är också skoj. Ja, ni kan ju titta själva :-)


Helg!

Nu har jag gjort helg och det känns skönt! Imorgon ska jag åka med min mamma och pappa och besöka några släktingar. Ikväll blir det mys med familjen till Idol.

Nu ska jag fortsätta med min Jul-swapp-gåva. Den ska skickas senast den 9:e så det blir till att jobba på :-)




Vi håller magsjukan stången....

.... än så länge. Ingen har än åkt på det i familjen, helt otroligt. Det är inte så många elever kvar i Emmys klass som inte åkt på antingen magsjuka eller feber/förkylning. Vi hoppas att vi klarar oss även fortsättningsvis!!

Imorgon ska vi ha utvecklingssamtal med Emmys fröken, det blir roligt att höra hur det går för vår 7-åring!

Just nu ser jag Desperate Housewives medan jag knapprar lite på datorn :-) Har passat på att tävla i några julkalendrar på webben, det brukar vara ett rolig december-tidsfördriv.


RSS 2.0