Vinn 4 biobiljetter

image294

Jag är med och tävlar om 4 biobiljetter sponsrade av
GratisBio.se. Tävlingen arrangeras av SötnosenLäs om tävlingen här.

VK-bloggare ....

image293


Har inte velat nämna det tidigare.... men nu bloggar jag faktiskt lite grann på vk.se också. Trodde att det skulle vara lika enkelt som att skriva på min egen blogg, men det är liksom inte det.... Det känns som om man måste vara lite mera seriös där ;-)

Per Morberg - Vad blir det för mat?

Har någon av er sett Per Morberg på TV4+ och hans program "Vad blir det för mat"?

image292
FOTO: Linus Hallsénius/TV4

Kan man bli annat är berörd? Ibland blir jag rent utav äcklad av hans svettiga och ofräscha uppenbarelse, men trots det så kan jag ibland inte låta bli att titta. Han är ju faktiskt utbildad kock och en hel del av det han gör, ser ju faktiskt väldigt smarrigt ut. Nyss gjorde han en kantarellpaj med västerbottensost, som såg jättegod ut. Till det skulle han göra en chokladmousse av mörk och vit choklad, men den vita smälte aldrig i vattenbadet :-) Så kan det gå!

Vad tycker ni om programmet? Älskar ni det eller hatar det?


Sex and the City

Någon fler än jag som brukade se serien Sex and the City? I maj så kommer filmen och den tänker jag definitivt se. Jag gillar deras olika personligheter och deras modeintresse :-)

image291
Foto: STELLA PICTURES

Grey's i solen

Ikväll klockan 21.00 börjar TV4:s nya serie "Private Practice"  - en spin-off-serie till Grey's Anatomy. Addison flyttar till Kalifornien och börjar ett nytt liv på en privatklinik.

Den serien ska vi följa eftersom vi tidigare också följt Grey's Anatomy. Blir spännande att se om den blir sevärd!

image290

Tänker du se den?

Dags för Greys

Nu är det dags för Greys. Roomservice är avklarat och det blev rätt snyggt fast man trodde inte riktigt det i början :-)

Någon fler än jag som ser Greys ?

Tävlingsdag!

Nu har Marias Krypin en tävling där man kan vinna ett nagellack i valfri färg. Eftersom mina naglar knappt nånsin fått ha en vacker färg så vore det inte helt fel att vinna ett snyggt nagellack!

image289

Fjäll-inlägg :-)

Här kommer några bilder ifrån den här semestern i Saxnäs. Idag håller jag till inne tillsammans med Emmy och Alva. Vi får se hur vädret utvecklar sej om vi kanske kan fara ut lite senare innan vi far hemåt Dorotea. Förra inlägget med Emmys stora röding var mitt första inlägg via mobilen :-)

      

Storfisk! Emmy fick en stor röding idag!

DSC00594.JPG
Storfisk! Emmy fick en stor röding idag!

Blåsigt på fjället

Nu har tjejerna kommit och sovit första natten här i Saxnäs. När de kom igår så bar vi in dem och Alva somnade om direkt i sängen. Som tur var så hade Monica tagit på dem pyjamas och borstat tänderna så de var klara för sängen. Imorse vid 7-tiden så vaknade Alva och undrade var hon var någonstans :-)

Inatt började det blåsa rejält... det har tagit i ordentligt inatt och när vi klev upp så var det snöstorm... Nu har det mojnat en hel del och slutat snöa, men jag och tjejerna stannar i stugan ett tag och hoppas på ytterligare lite bättre väder.

 

Vinn 1000 kr hos Halens!

Om du vill vinna 1000 kr hos Halens så ska du delta i Käthes tävling. För att vinna ska du plocka ihop en "outfit" från Halens för 1000 kronor.

Här är mitt bidrag:

image277

Fiskerapport :-)

Nu är andra fiskedagen till ända och vi kom hem med rätt bra med fisk, 24 stycken. Då måste man däremot tänka på att vi är väldigt ihärdiga på att fiska. Från 7.30 till ca 15.45 med en timmes lunch :-) så det toknappar inte direkt. Vi har fått kämpa för dom .....

Vädret har varit ömsom lite blåsigt och sen har det blivit lugnt och så har det kommit några snöflingor också. Just nu snöar det.

Ikväll kommer barnen, brorsan och svägerskan så nu blir det nog mindre fiske eftersom man har två småttingar också. Blir nog inte lika tidiga morgnar på isen för mej, Emmy och Alva utan vi åker nog ut lite senare. Förhoppningsvis så blir det inte storm....

Här kommer en liten bildkavalkad. Första fisk-bilden är gårdagens fångst, andra och tredje bilden är dagens.

Oj, oj, vilka goda middagar det ska bli av dessa fina fiskar.... mums

    

Fisketur i fjällen

Vi har styrt färden till Saxnäs i Vihelminafjällen. Där hyr vi en stuga, jag och min man. Vi har varit här i en natt och ikväll kommer våra döttrar, min bror och svägerska. Fisket går hyfsat och ett gäng fina rödingar har vi dragit.

Mera bloggning härifrån Saxnäs kommer ikväll och då eventuellt med några bilder på fiskarna!

Vinn ett äpple :-)

Vinn ett läckert äpple hos LinnRuby & Millan!

image270

Applåd...

Har lagt in en applåd på VK:s nya Dorotea-sida. Applåden går till våra förskolefröknar som tar hand om barnen på ett sånt otroligt bra sätt!

Läs här!

Är du från Dorotea? Passa på att tipsa om evenemang, skicka in en Applåd, Tyck till eller annat på VK:s lokala Dorotea-sajt, www.vk.se/dorotea/

Vinn snyggt halsband

Hos Alexandra kan du vinna ett jättefint halsband!

image269

Vinn FYRA biobiljetter!

Vinn fyra biobiljetter hos "Den där Debbie"

image268

Kommentera mera....

image266 image267

Händelserik helg

I helgen har vi hunnit med en hel del. I lördags gick färden på skoter till mamma som fyllde 77 år. En piggare 77-åring får man nog leta efter :-) Där bjöds det på tårta så klart och de var lika goda som vanligt. På lördagskväll så var det dags för 40-årskalas. En av våra vänner fyllde 40-år och hans fruga hade fixat överaskningskalas! Tyvärr så hade någon i fredags råkat fråga honom "Ska det bli fest i helgen".... så han anade vad som var på gång! Kalaset var kanonkul med mycket god mat och dryck i glada vänners lag!!

Idag, i det mycket fina vädret, gick färden på skoter till Häggås-Lillsjön där mina syskon mötte upp. Sen kom det också flera andra skoterekipage också så det var rätt mycket folk där. Där myste vi och åt "järn-mackor", drack oboy, kaffe mm och mådde gott.

Här nedanför så får ni en liten bildkavalkad ifrån helgen!

    
   

Melodifestival

image256

Är det någon av er, mina läsare som tänker se Melodifestivalen? Har förstått att startfältet anses starkare den här veckan än förra.  Här kan du lyssna på 60 sekunder av varje bidrag.

Vilka tror du går vidare ikväll?

Behöver du en webbkamera? Vinn en!

image255

Klicka här för att vinna!

Firade du? Hur då

Ja, få höra nu då! Det är alldeles för lite "action" i kommentarerna på den här bloggen. Har du firat Alla Hjärtans Dag och i så fall hur??

Present från Umeå

Till småtjejerna kom också ett prinsesskort och ett paket med "bud". Alla Hjärtans Dagspresenten var från kusin Emilie och hennes kille Richard som nu bor och jobbar i Umeå. Tjejerna hade fått var sin prinsesstrosa, en Smarties och ett jättesött kort!

Kram till Er också från oss alla!

Överraskning

Idag så är det Alla Hjärtans Dag och överallt så syns hjärtan och blommor. Själv så köpte jag med mej ett litet paket och ett kort till Emmy, Alva och min älskling. I paketen var inget storslaget utan till barnen var det en "Smarties-rulle" och Mats fick något gott (torkat nötkött och en ölkorv...) :-)

När jag och tjejerna kom hem från jobb och förskola så fick vi en rejäl överraskning. På bordet fanns en stor bukett tulpaner och på ett fint dukat bord låg ett paket var! Till middag bjöds en tvårätters middag:
* Toast med skagenröra och gravad lax och sallad
* Stekt lövbiff med klyftpotatis och kantarellsås.....
   
Oj, oj, vilken man jag har! Älskar dej!

Junitjej - en tävlingstjej!

Junitjej har en tävling till där man kan vinna detta:

image251


Vinn Nyttigt mellanmål!

image250


Tävla här hos Junitjej, en jättemysig blogg!

Tjoho - Jag vann en nalle!

Jag har vunnit en nalle hos Junitjej!

image249

Världsrekord-Sanna...

Oj, oj, oj, vilken prestation. Världsrekord på 60 meter häck!! 7,68.... Ja, hon är helt enkelt makalös.

Sanna Kallur slog alltså det urgamla världsrekordet på 7,69 igår på en gala i Karlsruhe!

GRATTIS!!!!!

image248
Idolbilden nedladdad från Sannas officiella hemsida

GRATTIS JONAS i efterskott

Passar på att gratta Jonas också här på min blogg. Jonas är min brorson som fyllde 17 år igår. Eftersom gårdagen var fylld med andra aktiviteter så blir det i dag som vi ska gratta honom!

image247

Tävling hos Junitjej!!

Nu är det en ny härlig tävling hos Junitjej! Det är en härlig blogg som jag tycker du ska besöka! Tävla du också!

image245

Doroteadagen

Nu har vi kommit hem för att värma oss en stund. Vi har varit ute på torget där Doroteadagen firas idag. Där har det varit prisutdelning i snöskulpturtävlingen, utlottningar, hamburgerförsäljning mm. Klockan 14 är det veteranhockeymatch mellan Dorotea och Åsele. Vi har just kokat en termos varm choklad för att ha med oss dit.

Vinnare i snöskulpturtävlingen blev husvagnen och på andra plats kom bilen. Husvagnen kunde man gå in i och sitta och där inne lekte barnen hela tiden. På en av bilderna är Emmy med kompisen Jill.

    

Godmorgon..

En liten godmorgonhälsning från tjejerna. Alva visar stolt upp sitt armband som hon gjort på förskolan igår....

Idag ska vi ut på byn på godisregn och andra aktiviteter då vi firar Doroteadagen!

image239

Lilla björn - Ursa minor

Hos Kissie kan man tävla och vinna en diamantprydd liten björn. För att vinna den ska man döpa den till något.... mitt förslag är Ursa minor, Lilla Björn på latin (samma som stjärnbilden). Jag tycker att det ser ut som stjärnor som glittrar på smycket och då passar ju stjärnbildens namn :-)

image238

Eftermiddagslek i snön...

Idag när barnen kommit hem från förskolan så ville de stanna ute och leka i snön. Så här rödblommiga och glada blir man då image236

image237

Italiensk smörgåstårta



image234

Recept:
24 skivor franskbröd

Fyllning
Lager 1 och 3:
Tapas Oliv- och tomatcreme
2 dl Creme Fraiche

Lager 2:
200 g skivad brieost  

Garneringskräm:
200 g naturell Philadelphiaost
1 msk vatten

Garnering: Salami, Skinka, Ost, Ärtskidor

Skär kanterna av alla franskaskivor

Blanda alla ingredienser till fyllning 1 och 3 i en bunke.
Fördela hälften av krämen på sex av brödskivorna.
Täck med sex skivor bröd.
Skär brieosten i skivor ca 1/2 cm tjocka.
Täck brödet med osten och lägg på bröd igen.
Lägg på resten av tomatkrämen och resterande bröd.
Rör ut färskosten med vatten.
Bred krämen tunt över hela tårtan.

Garnera med salami, skinka, ost och ärtskidor efter eget huvud!

Så här såg våran ut!

image235

Snörvel...

Japp, då var det min tur. Nu halvligger jag i sängen och snörvlar och nyser. Inte helt oväntat eftersom man levt tillsammans med tre hostande och snörvlande bakteriehärdar i några veckor :-) Det är ju lite svårt att hålla sej på avstånd ifrån sin man och två góa små döttrar :-)

Dessutom så har det snörvlats vilt på jobbet också ...

Hoppas på att bli bättre tills imorgon då det firas "Dorotea-dagen". Dorotea hade namnsdag i onsdags den 6/2 men själva "firandet" är imorgon lördag. Då är det aktiviteter på torget, omröstning på snöskulpturtävlingen, veteranhockeymatch (där min man deltar..), innebandymatch mm mm. På söndag är det gratis matiné-bio, "Familjen Robinsson".

Vill du ha Hjärtformade pannkakor och olikfärgat te :-)

Hos Junitjej kan du nu vinna en stekpanna där du kan göra t ex hjärtformade ägg eller pannkakor! Stekpannan kommer från Candiie.com. Klicka här och tävla du också!

image231

samma ställe kan du också vinna Te! Både ett svart te, ett blommande te och ett jasminte från Kina!

image232

Vinn goodiebag!

Hos Sweetkay kan man vinna en goodiebag! Den innehåller en massa saker, se hennes blogg

image228

För att vinna den så ska man lägga upp en bild på ens favorit-party/fin/fest-sko. Jag har så otroligt dåligt med festskor, men däremot så har jag hittat ett par som jag skulle vilja ha hos Ellos:

image230

För mej så skulle de här både passa till vardag och till fest :-)

Lokala sajter på vk.se

VK har nu startat den första lokala sajten på vk.se och satsar även på mera "lokala" nyheter i papperstidningen. Såg tidningen att sidan haft 3500 besökare första dagen!

Nästa ort är Dorotea och där startar sajten den 18/2. Det ska bli spännande tycker jag.... Flera lokala nyheter tror jag kommer att göra att läsarna blir fler, helt klart!

Vad tycker ni om VK:s satsning?

Vårfärger i TV-rum

I TV-rummet så har vi just nu turkosa toner på ett antal detaljer i ett för övrigt beige och brunt rum. Nu när våren nalkas så blir jag så sugen på att växla om till grönt. Grönt tycker jag är en härligt fräsch färg!

Efter att ha klickat runt lite i postorderkatalogerna så har jag hittat några godbitar som jag gärna skulle kunna tänka mej.... 

image227

Tycker du om grönt?

Semlor...

Idag har det gått ner en semla + en bit semletårta... Gott, gott.
image225
Hur många av Er har ätit semlor idag?

Har ni kanske ätit palt också?

Lite av vår i köket


Köket har fått en lite vårigare "touch" efter att julgardinerna åkte ner. Inhandlade två stycken kappor ifrån någon av katalogerna (på Rea..). Eftersom jag har en soffa framför fönstret så har jag problem med att ha långa gardiner så hittills så har det fått bli cafégardiner nertill. Dessa är inte skojiga att sy, en himla massa nålande och sen blir det till att sy.

image223

När jag hittade de här gardinerna så fanns det också två-pack löpare att köpa och dessa fungerade perfekt att ha som café-gardiner där nere! Totalt sett så blev det en enda söm, den som jag sydde ihop kapporna med.

image224

Dessa får fungera tills det blir närmare sommaren då man förmodligen vill ha upp lite mera somriga färger!

Hjärtebarn-pins

Någon som vet var man kan köpa ett Hjärtebarns-pin i Dorotea?


image216

Storasyster - ny bloggare!

Nu har min storasyster image215 Irene image214 också blivit bloggare

Hon återfinns på http://ireeli.blogg.se/ !

Besök henne också!

Kom ihåg att lämna kommentarer här hos mej, jag vill så gääääääärna ha kommentarer! image212

Vinst i brevlådan!!

Idag hade vinsten ifrån Lellas tävling kommit! Det var ett SF-kort laddat med 200 kronor, en liten gullig sminkväska och en Goldwell-produkt (för håret). TACK Lella för det fina priset!!

image217

Vårvaser

IKEA börjar nu våren göra sej påmind och jag hittade en massa prylar som ger vårkänslor.

I serien BLOMSTER finns flera våriga vaser och de kan du se i ett litet collage här nedanför.

image210



















Visst får man vårkänslor och vill börja inreda i ljusare färger?

Hjärtebarn...

Varje år får 1000 familjer beskedet att deras barn har ett hjärtfel. Det beskedet fick vi också under förra året. Vår familj har ett ärtfligt hjärtfel som heter Långt QT-syndrom. På den här sidan hos Hjärt och Lungfonden så skrivs det om det hjärtfel som vi har och där nämns också Dorotea. 

Läkaren på bilden är "vår" hjärtläkare och hon är verkligen "outstanding". Vi ingår nu i hennes forskningsgrupp och genom ett genetiskt DNA-prov så har vi fått fram vilka i vår familj som bär på det ärftliga hjärtfelet. Eftersom jag bar på anlaget så blev även våra barn testade och det visade sej att vår äldre dotter också har det. Eftersom forskarna nu har hittat ett sätt att förutsäga vilka som är i riskzonen så är det nu också möjligt att medicinera och därmed också minska riskerna.

Vår dotter har nu fått börja med medicinering morgon och kväll och ska förmodligen äta dessa mediciner minst tills efter tonåren. Detta för att förebygga de problem som man kan få.

image209 
(den här bilden har jag fått lov att låna från Sara vill fara)


För att stödja Hjärt och Lungfonden så kan man göra på många sätt:
* Under februari månad kan man köpa en Hjärtepin och visa att man stödjer kampanjen "Alla barnhjärtans månad"
* Här kan du läsa om alla andra sätt som just DU kan bidra

Någon av Er som har erfarenhet av hjärtfel hos barn?

Vinn kaffe, te och krydda

Hos Ejmis kan man nu vinna ett paket innehållande kaffe, te och krydda!

Paketet innehåller:
* Äpple/kanel-te
* Kanelkaffe
* Kanel

Kommande läsning

Nu ska jag börja att läsa sista boken med Harry Potter. Det var ett tag sedan jag läste de andra sex... böckerna men de sträckläste jag och jag måste faktiskt säga att de var klart läsvärda! Jag levde mej in i historien och tyckte att den var bra. Nu blir det spännade att se hur kampen mot Voldemort går :-)
(Hade först skrivit att det var fyra böcker men det var såklart fel.....)

image207


Har någon av Er läst Harry Potter? Vad tycker ni om böckerna?

Vinn halsband!

image206



Jag är med i Matilda's tävling, där man har chans att vinna detta snygga halsband, inspirerat av Dolce Gabbana. Halsbandet kommer från Bags and Fashion och har äkta kristaller och en fantastisk lyster. Vill du också få chansen att vinna detta halsband? Gå in på Matilda Frisk's blogg och läs mer!

Psst, deppa inte ifall du inte vinner, för på Bags and Fashion finns allt du vill ha till rimliga priser och frakten är gratis.

RSS 2.0