Orsayran

Igår kväll gick vi in till Orsa för att se vad Orsayran var för något och det var verkligen speciellt. Överallt stod musiker och spelade med de mest skiftande musikstilar. Förutom det så fanns naturligtvis öltält.., matställen, några barnkaruseller, marknad och så hade ortens affärer öppet.

Först ville Emmy hoppa i hopptältet och Alva skulle ju så klart hänga med. Hon är nog lite för liten för det egentligen för hon har svårt att studsa runt utan ramlar mest. Emmy däremot studsade runt rätt länge.

  

Alva ville helst av allt åka Griståget :-) Den karusellen finns också på Lycksele djurpark så den kände hon ju igen direkt.

Fortsatt vackert!

Ja, vi har fortsatt att ha två härliga dagar till (minus en natt....) här i Orsa på Minkvägen 8 i stugan Hjorten.
 

Solen har stekt och vi har badat flera gånger. Min bror med familj har också kommit hit till Orsa så nu saknar jag bara mitt andra bror...  Igår kväll tog vi en promenad in till Orsa och åt kebabpizza, kebabtallrik och Calzone. Sen bar det av hemåt med stinna och mätta magar.

    

Natten blev mindre rolig eftersom både min svägerska och Emmy kräktes. Svägerskan bara en gång och sen mådde hon bra igen, men Emmy kräktes hela natten. Vi tror att vi blev matförgiftade på något sätt .......

Emmy somnade vid 9.30-tiden och har sen sovit fram till 14.30 utan att ge ett ljud ifrån sej. Vi har suttit framför stugan och myst och solat idag. Sen talade hon snabbt om att hon ville fara och bada. Först åt hon vattenmelon och drack mycket så nu verkar det ha /gett med sej.

Just nu sitter jag i stugan och Alva sover som bäst. Hemma har hon inte brukat sova på dagarna men här i värmen och med alt som händer verkar hon behöva det. Resten är nere och badar!

Ikväll får vi se om vi kan bege oss till Orsayran. Det är en gatumusikantfest som startade 1984 där musiker från hela Sverige går ut och spelar tillsammans på gator och torg i omöjliga och möjliga konstellationer. Det blir intressant! Kommer mera info från yran sen! 

Grattis!

Grattis Sara och Emma på födelsedagen!!


Ännu mera vackert väder




Idag har Orsa visat sej från sin bästa sida vad gäller vädret. Solen har strålat och vattnet har varit varmt och skönt. Vi har huserat på stranden hela dagen och som tur var hade jag tagit med ett parasoll som vi ställde som solskydd på stranden, det behövdes. Jag förundras över att föräldrarna, som är på stranden med små barn, varken tar på dem solhatt eller tunn t-shirt när solen steker som värst? Om du har barn, hur skyddar du dem mot solen?

Mitt i dagen fick vi matleverans :-) Nisse hade stekt hamburgare och bröd som de kom ner med till stranden, inlindade i folie. Kanongott! Emmy slukade sin hamburgare, sittandes i skuggan under parasollet.

På eftermiddagen var vi nöjda och belåtna och begav oss till stugan och därefter in till Orsa. Där åt vi på bykrogen. Jag och min syster åt kebabrulle, min svåger åt Lövbiff och gubben min åt kebabtallrik. Det gick ner ;-)

Nu sitter vi och myser och ser på Sommartorpet och sen blir det nog en turné ner till samma lekpark som igår kväll!

Stuga i Orsa

Ja, nu har vi vaknat upp efter vår första natt i stugan i Orsa. Stugan var jättefin, både jag och Mats önskar hett att vi hade haft en sån här i Saxnäs......

Stugan är 43 m2 och består av hall, ett kök med pentry, WC och dusch, Allrum med två våningssängar och ett sovrum med en våningssäng till med tre sängplatser (120 cm säng nertill).

Trägolv i allrummet och sängarna där är väggfast i gammeldags stil. Jättefint helt enkelt...
  

Igår åkte vi vid 6.30 hemifrån Dorotea och barnen lyfte vi ut direkt från sängen. De somnade om och sov fram emot Östersund. I Svenstavik stannade vi och åt mackorna vi hade med oss och drack kaffe. Sen körde vi vidare och efter bara någa kiss-stopp så var vi framme i Orsa vid 13-tiden. Resan gick med andra ord kanon!

När vi kom fram letade vi rätt på min syster (och hennes mans) husvagn. Vad tror ni att tjejerna ville göra direkt? Bada förstås!! Sjön var över förväntan. Otroligt långgrund och barnvänlig. Vattnet var hyfsat varmt så det blev ett härligt bad.   

Till middag åt vi en rätt som vi tror att vi var ensamma om på campingen. Mats tillagade och bjöd på:
Stekt Kultsjöröding, potatis och kantarellsås..... MUMS!

Sen myste vi i stugan ett tag och därefter var det dags för ett kvällsdopp. Alla badade utom jag som "bangade" den här gången. Därefter besökte vi en stor lekpark belägen vid campingens restaurang, där lekte tjejerna också jättelänge och gärna!
   

Efter besöket i lekparken var tjejerna helt slut. Båda stupade i säng och har sovit till för en liten stund sen (ca 8.30).

Själv så passade jag då på att testa det mobila bredbandet och det fungerar väl så där får man väl säga.... Fick ca 100 kbit vid ett hastighetstest....

Packad och klar...

Ja, nu är vi packade och klara (eller nästan i alla fall). Tidigt imorgon eller eventuellt i natt så startar vi färden ner till Orsa.  Där ska vi bo i en självhushållsstuga till nästa söndag (3/8). Vi hoppas på bra väder men kanske inte stekande sol för då bränner sej tjejerna så lätt. Väskorna är packade med solskydd, solglasögon, solhattar, tunna tröjor mm mm, allt för att skydda alla från solen! 

Hoppas ni alla får en fortsatt bra sommar, vi får se om det kan bli något inlägg där nerifrån också :-)
 

Bullbak

Ja, i dagarna så har det också blivit bullbak en dag. Tänkte ta med några påsar ner till Orsa för att ha med på stranden. Det är ju ett lättsamt mellanmål om man blir sugen. Här kommer några foton från baket ;-)

         

Junselebesöket

 
Junsele besökte vi med våra vänner, familjen Jonsson
 
Där såg vi både vita tigrar och vita lejon

Hoppsan, jag kom visst med på en bild också ;-)

Populärast var att mata kaninerna.....
  
Sen blev det karusellåkning
  
Lekparken var populär också!
  
Vi avslutade besökte med middag på Cornerhouse, mums!

Upphämtning efter bloggtorka....

Ja, här på bloggen har det varit torka en längre tid nu ;-) men nu tänkte jag att ni skulle få en liten "update" om vad som har hänt och ska hända.

Besöket i Åsele var populärt och mest karusellerna. En liten bildkavalkad....

   
  

Mumsig middag

Idag blev det kanonlyxig middag (om jag får säga det själv...). Stekt Kultsjö-röding med kokt potatis och kantarellsås. Finns nog nästan inget som slår det faktiskt....

Ikväll har vi hälsat på min bror som bor någon mil utanför samhället. Nu när vi sitter och slöar så ska vi mumsa på stekta, lättsaltade och pepprade kantareller på husmans (med smör på...). Oj, ännu mera mums :-)

Ha en skön natt allihopa! Förresten, vad sysslar ni med på semestern, mina läsare???

Junsele djurpark

Ja, nu avlöser aktiviteterna varandra. Imorgon blir det Junsele djurpark med ett kompis-par och deras lilla tjej. Där har jag inte varit sedan jag själv gick i förskolan tror jag :-) så det blir spännande att se hur det ser ut där numera.

Ha en fortsatt bra kväll allihopa!

Åsele Marknad

Ja, nu har vi avverkat Åsele Marknad och där blev det en hel del karusellåkning. Sen blev det också en del andra inköp såsom godis, ballong mm....

Dessutom gjorde vi ett jättefynd. Vi köpte vinterskor, Viking Gore-Tex, åt Emmy för endast 150 kronor. De hade kostat 799 kronor på BA:s i Åsele men nu var de nedsatta till 150 kronor! Bra va?

Ord-moln

Har gjort ett ordmoln på en webbplats som heter Wordle. Jag gjorde ett moln av sången som sjöngs på vårt bröllop, Annie's song. Jag tycker själv att det var ett charmigt sätt att göra ett "moln" av något som betyder något för en. Du kan själv göra ett ordmoln av precis vilken text som helst och välja olika layouter.

Så här ser mitt moln ut :-)



 


Naturbilder ...

Jag försöker så smått att lära mej mera om min kamera men fotografering är inte helt enkelt....

I alla fall så har jag fotat lite blommor och natur, för att se hur kameran fungerar. Det man snabbt märker är att man inte är någon speciellt duktig fotograf ;-)

Här är i alla fall några bilder från vår tur upp till min brors stuga.

   
  

Åsele Marknad

Idag blir det besök på Åsele Marknad, "Norrlands största folkfest". Tjejerna pratar mest om att de ska åka karusell men det finns ju en massa annat att titta på också!

Har du besökt Åsele marknad någon gång?

När man var yngre besökte jag alltid Trillen, festplatsen på kvällarna och där var det fullt ös. Nu är det inte lika mycket artistuppträdanden där utan nu besöker nog de flesta i min ålder det stora öltältet. När vi är där så brukar "guben" hinna med en eller två öl i det tältet :-)

Semestervecka i Orsa

Ja, i år ska vi göra en semestertripp som vi pratat om i några år men som aldrig blivit av. Vi ska åka till Orsa den 27/7 och stanna till 3/8 (en vecka). På Orsa camping har vi hyrt en stuga med toa/dusch/tv mm och där hade vi tänkt mysa :-)

Enligt uppgift så ligger den vid en långgrund och fin sjö, det finns äventyrsbad där (med rimliga inträdesavgifter), bowling på campingområdet, restaurang mm.

Det kommer nog att bli en härlig vecka. Barnen ser då fram emot det otroligt mycket!

Vinn kudde!

Hos Beas barnslikheter (stavas faktiskt så...) kan du nu vinna en fin kudde!


Nr fem och sex har anlänt

Ja, då har då Brad Pit och Angelina Jolie blivit föräldrar till sitt femte och sjätte barn. Angelina födde tvillingarna i natt i Nice. Enligt uppgift var det en flicka (Vivienne Marcheline) och en pojke som heter Knox Leon.

GRATTIS säger vi väl :-)


Vinn vitlöksrivare

Nu kan du vinna en drejad vitlöksrivare hos Vävra Keramik (!). Häftigt va? Tävlingen pågår ända till 17/8.


Grillning med kompisar!

Igår kväll spenderade vi kvällen med kompisar och blev bjudna på jättegott grillat! Helgrillad fläskfilé och smördegsinbakt potatis. Mums!

Idag är "guben" hos min syster och svåger och hjälper till med nedgrävning av jordvärme. Vi ska nog ta och dra iväg dit och hälsa på en sväng nu.

Här på orten är det återvändardagar med fest på hotellet och till veckan är det marknad i dagarna tre (Måndag-Onsdag).  Sen blir det Åsele-marknad som är Norrlands största marknad.

Hoppas ni får en bra dag allihopa!

Tårta igen :-)

Idag har Emmy haft sina närmsta kompisar på besök och bjudit på tårta och lite kalas. Det var ett litet med tre stycken syskonpar som var på besök. Vi är ett litet "gäng" som brukar följas på lite olika saker och det var också de barnen som kom på besök. Eftersom jag är urdålig på lekar så ställde jag iordning så att de först fick pyssla en stund med olika sorters stämplar och färg. Efter det så lekte de fritt innan det var dags för tårta.

Då blev det återigen den här favoriten, crisptårta :-) (Börjar ni bli less på mitt tjat om den tårtan kanske...)

Det var i alla fall Emmy som beställt att hon ville ha den och faktiskt så blev det en succé. Flera av barnen tog tårta flera gånger och det får man väl anse vara ett bra betyg.

Tack Kattis och Annelie för hjälpen också :-)

Som avslutningen så var det dags för fiskedam med påsar som innehöll lite smått och gott! Nu har jag städat bort resterna efter kalaset och sitter och tar igen mej ett tag!

Glamour

Tänkte tipsa om sajten Glamour logotyp
Där kan man läsa om Mode, shopping, skönhet, hälsa, nöje, kärlek, tävla (!) mm :-)

Det finns nog säkert något som passar dej också

Hyfsat väder ändå

Senare på dagen så blev det rent hyfsat väder så det blev lite bad i badpoolen ändå :-) Passade på att dammsuga och tvätta lite inne i bilen också och tvätta av bilmattorna. Nu har vi just varit ute och ritat hagar på asfalten, det blev både en glass-strut och en nalle-hage. Det är fortfarande ej utrett hur man hoppar :-D

Nu ska vi ta en liten cykeltur

Ha en bra sommarkväll allihopa!

Mellanväder igen..

Idag hade vi hoppats och trott på en kanon-soldag men det blev det inte... Inte läge att bada in någon badpool idag då alltså :-)

Två kompisar åt Emmy och Alva är här och hälsar på idag, Maja och Linnea. Just nu hoppar de långhopprep för fullt (Alva tittar på..). Det är verkligen skoj när det kommer kompisar och hälsar på!

Emmy 6 år!!!

Idag har våra stora tjej fyllt 6 år! Dagen har varit hektisk med besökare hela dagen. Morgonen började med att vi sjöng för Emmy och gav henne en "tårta" av polarbröd och mjukost med 6 ljus i + ett stort glas med Oboy.



Då fick hon öppna presenterna ifrån oss. Hon passade då på att prova hur det är att vara lockig i håret ;-)



Sen blev det till att lägga ihop den ena tårtan. Det blev en sån här Crisptårta som jag bloggat om tidigare och som Emmy själv valt. Hon älskar den tårtan!



Sen bestod dagen av många gratulanter, 18 stycken totalt! Tillsammans med lilla kompisen Inez blev det bad i nya badpoolen.



Soffan i hallen är just nu full med saker.... Pysselgrejor, pysselböcker, kläder, akvarellgrejor, Hugo till Playstation mm mm....

Under kvällen var det den billigaste presenten som lektes mest med, vattenballonger :-) Har lovat att om det blir soligt imorgon så ska vi ha vattenkrig.



Har också lovat att bada i badpoolen som hon fick av oss. Ser ju faktiskt ut att bli fint väder imorgon så det blir skoj!

Nu ska jag och min andra hälft se Morden i Midsomer som vi spelat in. Vi har också spelat in Montealbano (Italiensk kriminaldeckare) men den orkar vi nog inte med ikväll! Visst är det härligt med semester!!!!

Kommentera gärna! Har du semester just nu? Vad gör du på den?

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Dorotea på bloggkartan.se. För att göra det så måste man göra ett inlägg med adressen dit. Nu får vi se om det funkar :-)

Mopedtur

Nu har stortjejen farit iväg på en moppetur med morbror. Hon inviger också sin rosa JOFA-hjälm som vi fått av goda vänner. TACK!
 

Igår var hon också iväg på en utflykt. Hon fick följa med kompisen Elsa på MC-träff i Bredviksnäset. De hade haft jätteskoj!

Vinn Marimekko-skål


Jag är med och tävlar hos Tjohalia om en Marimekko-skål! Passa på du också, du kan tävla även om du inte har en blogg!


Ljusfat på väggen!

I nya Elloskatalogen fanns en massa härliga saker! Ljusfaten som hängts på väggen blev en klar favorit för mej!



Dom kommer nog att få pryda TV-rummets vägg tror jag..... Där har jag fortfarande inte så mycket på väggarna (och så vill jag i och för sig ha det också...). Lite dyra var de men man får väl invänta någon rabatt ;-)

Sommarfotografering

Du missar väl inte det här...
 

Morden i Midsomer...

SVT24 repriserar alla avsnitt av Morden i Midsomer.
Nu är barnen nattade och allt annat bestyr gjort klart så nu är det dags för oss att se Morden i Midsomer. Vi har en DVD med hårddisk och det är det suveränaste vi köpt i teknikväg. Jätteenkelt att spela in och sen kan man ju börja se programmet innan inspelningen är klar. Helt suveränt när man inte riktigt är färdig för att kunna se något som börjar på TV, då spelar man in och börjar se efter ett litet tag fast inspelningen inte är klar.

Sen är det ju jätteenkelt att ha många många program lagrade en längre tid. Vi har samlat på oss ett antal CSI-avsnitt som vi kan se sent på kvällarna nu under sommaren. Skönt att mysa till när allt lugnat ner sej!

Brukar du se Morden i Midsomer?

Vinst igen :-)

Nu har jag vunnit en tävling igen. Hos Maria har jag vunnit ett presentkort på 200 kronor hos Vintage-butiken Paggilo. Det blir spännande att se om man kan hitta något snyggt där! Fina väskor finns det då i alla fall där :-)

Klumpiga fingrar



 

Är det någon fler än jag som tycker att det är jobbigt att skriva långa SMS :-)

Gratissms.se får man 2 gratis SMS varje dag och vill man ha flera så kan man värva vänner eller gå med i tävlingar.

Jag tycker att det är kanon att använda datorn om jag vill skicka ett långt SMS eller ett SMS med många krångliga tecken :-)


RSS 2.0