Bloggtorka :-)

Nu har det varit lite bloggtorka ett tag. Det har helt enkelt vara rätt mycket kring mej de senaste dagarna. I onsdags gick jag första gången på Core och det var verkligen skoj men kämpigt :-)

Efter det så bar det direkt iväg till min mamma och pappa på middag. Det bjöds på orre, älgfärsbiffar och revbensspjäll, det vara bara att välja. Till det fanns det diverse tillbehör, kantareller, gräddsås mm mm. Tur att man tränat innan ;-)

Idag har det varit fullt upp på jobbet med olika möten och andra uppdrag. Morgonen började med lite träningsvärk och det kändes som om träningspasset varit rätt lämpligt.

Kvällen ikväll har bestått av kvällsbestyr med tjejerna och sen tittade vi på Las Vegas. Nu har träningsvärken ökat så nu kan jag knapp röra mej, ha ha... Det gör ont överallt :-) Rätt bra, för då vet man att träningen gjorde nytta ...

Tjejerna har kryat på sej så nu är det bara Alva som är väldigt hes så hon stannar hemma imorgon också ifrån förskolan. Emmy däremot kommer att fara, hon längtar efter sina kompisar.


Någon fler som brukar se på Las Vegas på Kanal5?

Ny lampa i hallen

Nu har det blivit inköpt en ny lampa i hallfönstret. Var egentligen ute efter en hängande fönsterlampa men kuknde inte låta bli att testa något nytt. Då blev det den här lampan istället, inköpt på Agas El & Hem. Lyser väldigt behagligt men ändå tillräckligt mycket!

image205


Vad tycker ni? Få se om den hamnar någon annanstans sen, om jag hittar någon annan lampa till hallen. Har faktiskt egentligen ett stort behov av bättre belysning överhuvud taget i hallen. Det är mörkt som natten där man står och klär på sej....

Oj, oj, hårdträning....

Ikväll har tjejerna hårdtränat :-)

De har testat att träna med "Exertubes" som vi köpt in till Korpen. Jag säger "vi" eftersom jag sitter som kassör i Korpens styrelse här på orten.

image202  image204

Se, sån stil de har!!

Har du provat Exertubes? Någon som har tips på bra övningar?

Tävling hos Therez, före detta Doroteabo!

Nu kan du vara med i en tävling hos en före detta Doroteabo! Therez har en tävling där du kan vinna ett armband ifrån briljans.be.

Så här ser det ut:
image201

Ett sånt skulle gärna få pryda min arm! Tror att jag skulle få lystna blickar på armbandet från i alla fall en person på jobbet :-) Om hon läser detta så vet hon nog själv vem jag menar, hon gillar armband skarpt :-)

Alla Hjärtans Dag nalkas...

Ja, snart är det Alla Hjärtans Dag. Hos oss så har det historiskt sett inte uppmärksammats så mycket och ibland önskar jag att både jag och min kille vore lite mera romantiska ;-) I år kanske det är dags att hitta på något mysigt...
image200

Vad brukar du göra på Alla Hjärtans Dag? Något speciellt till din kära?

Vi kör en tävling till!

Hos Kelly kan du nu vinna en weekendbag från Friis Company.

image199


Den skulle väl inte vara så dum att vinna?


Vinn en fin klocka till din kille!

På bloggen "Prinsessans Dagbok" så kan man nu vinna en jättefin klocka från Tritoni! Det vore väl nåt att få ge älsklingen på Alla Hjärtans Dag.

image197image198

Tävla HÄR

Tjoho - Jag vann!!!

Ett gulligt mail hade anlänt till mej idag där jag fick veta att jag vunnit två biobiljetter och en hemlig liten present hos LELLA. Den här fina bilden pryder hennes blogg...

image196

Tjohoo!!

Skidtur

Nu har jag just tagit en skidtur runt sjön. Det var första gången på 5 år... Jag minns att jag åkte senast när jag hade stormage... då väntade jag Emmy. Det var verkligen härligt fast en liten blåsa blev det på höger häl. Få se om jag kan ta mej i kragen och åka ett eller två varv någon gång i veckan kanske.. Är ju faktiskt rätt bra träning.

Man får väl säga att man är rätt bortskämd när man har 75 meter till skidspår och bara några hundra meter till sporthall, ishockeyplan och simhall....

Hur håller du formen?

Alfredo!

Emmys feber har nu gått över och det blev inte värre än två dagars feber som var som högst upp mot 38,8 (med örontermometer). Istället har nu lillasyster Alva åkt dit....

En av kvällarna så ville Emmy i alla fall pyssla medan jag gärna ville se handboll. Kompromissen blev att jag fick sitta och pyssla på golvet i hennes rum och se handboll samtidigt :-)

Emmy hade sett på Bolibompa-webben då Markus gjorde en "Alfredo" och givetvis så skulle vi göra en egen!

Här är vår Alfredo!

image193 image195

Visst blev Alfredo snygg?

Yamahafreaks :-)

Efter ett besök nere hos broder Tony så kom min andra bror och min man hem med de här antikviteterna på huvudena. De hade fått var sin gammal (oanvänd) Yamaha-mössa!

image192

Visst blir ni avundsjuka, alla Yamaha-ägare :-)


Foto privat

Hjärtan både bak och fram..

Efter att faster Eva varit tlll Umeå så blev det presentutdelning. Både Emmy och Alva fick jättefina hjärtstrumpbyxor. Hjärtat bak på rumpan var roligt tyckte alla :-)

image190 image191


Foto privat

Egendesignade Smycken....

Samma kväll som föregående inlägg så gjorde Alva egendesignade smycken :-) Hon tyckte att hon var såååååå snygg! `

image189

Vad tycker ni?




Foto privat

Uppställda till max

När vi var i Häggtorp hos farbror och faster senast så blev småtjejerna uppställda av kusin Lova. De fick låna hennes linnen som klänningar och blev både sminkade och fixade i håret. Så här fina blev de då....
image188


Foto privat

Ja, då tävlar vi igen :-)

Här kan du vinna två biobiljetter och en hemlig present. Tävlingen är öppen för dej med blogg/hemsida!

image187

... och en till

Nu kan man vinna ett "äkta" Hello Kitty-pyjamaslinne här. Du måste ha blogg för att kunna delta
image186
Tävla du också!

En liten tävling till...

Emma har en tävling där man kan vinna ett peacearmband.
image185
För att komma till tävlingen, klicka HÄR

Feber...

Ja, då var det klippt. Efter tre dagar på förskolan efter en lång ledighet så åkte vi dit. Vi verkar klara oss från magsjukan (peppar, peppar) men nu har Emmy åkt på feber istället. Det verkar vara väldigt många som åkt på feber, mest bland barn.

Just nu så ligger hon och ser Bolibompa i sängen och Alva sover än... (hon gillar ju verkligen att sova...)

Själv så är jag hemma idag för Mats jobbar. Jag ska ta och koppla upp mej mot jobbet och jobba lite här hemifrån. Har en hel del som ska skrivas och det är ju lämpligt att göra hemifrån när man får sitta ifred ett tag.

Är ni, mina läsare, friska och krya?

Vinn Kents senaste album

Lilija.com kan man nu vara med i en utlottning där vinsten är Kents nya album, Tävla du med!

image184

Halsband

Hittade till Le Shop:s hemsida via Ysolla som lottar ut tre armband därifrån och då hittade jag de här halsbanden:

image182image183
Foto: Le Shop
Nu kan ni säkert tyck att det var lite väl gulligt men på en enfärgad tröja så tror jag det skulle vara snyggt.... Det fanns en hel del andra fina smycken på Le Shop också.

Test som stämde bra...

Fick tipset från Sannas blogg att göra ett test. Nu har jag gjort det och vissa saker stämde faktiskt in väldigt bra på mej..... (både på gott och ont.. fast mest gott tror jag....)

Mitt resultat:
image179
image180
image181

Vad tycker ni som känner mej? Är det något som stämmer?

Händiga moster

Nu har händiga moster varit framme och virkat en jättefin mössa till Emmy. Känner jag henne rätt så blir det massproduktion nu åt alla barn hon känner ;-)

När jag skulle fota Emmy i nya mössan så ville hon också visa upp sin nya jacka som vi köpte i Intersports REA-butik i Umeå. Hade kostat 700 kronor och gick nu på 300 kronor. Storlek 130 fungerade på henne eftersom det var kanonbra muddar i slutet av armarna och så går den ner lite över rumpan så att den inte blir kall... Då kan hon ju även ha den ett år till och det är ju bra...


 


Turkost i Tv-rummet

Efter julen har nu TV-rummet fått turkosa inslag istället för röda. Några ljuslyktor, en godisskål (Iittala-kopia) och en filt har fått lysa upp där inne....

image175

Fint framför huset

I helgen gjorde Emmy en snölykta som hon stolt visade upp. Tyvärr så syns inte ljuset som är tänt .... Måste nog lära mej hantera kameran lite bättre, har just nu ingen aning om hur man kan tänkas göra för att få bättre bilder när det är mörkt utomhus....

image174

Skotertur med familjen

I söndags for vi ut på första skoterturen med familjen. Alva var lite skeptisk till att åka i pulkan men så fort hon kommit in så tyckte hon det var jätteskoj. Vi åkte en tur på ett par mil till en sjö som heter Häggås-lillsjön. Där brukar vi hålla till på helgerna under vårvintern (om vi inte är i Saxnäs...). Nu fanns det ännu knappt ett enda skoterspår på sjön och grillplatsen och "ritta" såg väldigt snöiga ut...

Åh, längtar verkligen efter den kommande vårvintern, det är en gudomlig tid!

Här kommer ett gäng bilder (Klicka på bilden så blir den större). Detta är på baksidan på vårt hus så vi har väldigt nära ut till skoterleden.... Sjön nedanför vårt hus heter Bergvattensjön och ligger alltså mitt i samhället....

   

Tävling igen :-)

Nu lottar Ysolla ut två snygga baskrar på sin sida! En sån har aldrig funnits i min ägo men jag skulle gärna vilja vinna en sån för jag tror att jag skulle passa i den. Här uppe i snöiga Dorotea så behövs den också :-) Den ljusa skulle passa kanon till min vinterjacka!

image166image167

Lets Dance

Ja, nu är det full fart på dansgolvet. Just nu så showar Cecilia och Richard. Danny dansade med stukad fot och det måste man ju säga att han gjorde bra. Karl-Petter var ju charmig som vanligt men sexig vet jag inte direkt om jag tycker att han är :-) Gullig kanske är ett mera passande ord... Cecilia som just har dansat har verkligen en förkärlek för tvådelade sexiga fodral som visar magen men har man en sån kropp så förstår jag varför :-)

Nej, nu ska jag spana vidare på Let's dance som jag personligen tycker är ett jättebra program. Jag skulle jätte, jättegärna få chansen att lära mej någon (eller flera) av 10-danserna.... en liten dröm jag alltid haft..

Vem är Er favorit? Tycker ni Karl-Petter är sexig?

Vinn Jeans!!

Modeakutens hemsida kan man nu vinna två par jeans! Bra va?

image165

Jag skulle verkligen behöva nya jeans och då blir jag nog en sån som måste få be om en lite större storlek :-)

Tävlingsmänniska..

Ja, att delta i tävlingar är en liten del av mitt liv, fast om man tittar på hur bloggen ser ut så kan man tro att den delen är rätt stor :-)

I alla fall så kan man nu vinna ett smycket ifrån Kyss JohannaPrinsipesans blogg. Ett sånt skulle gärna få pryda min hals eller armband där det allt som oftast är tomt numera.... Dessutom vet jag en släkting som suktar efter ett smycke därifrån så det skulle ju passa också....

image164

Bloggning från Lycksele

Måste faktiskt tala om att jag sitter i ett hotellrum i Lycksele och bloggar just nu. Jag har varit här på utbildning från 9 imorse till klockan 18.30 och nu väntar jag på att få gå och äta... Magen kurrar nåt enormt :-)

Imorgon fortsätter utbildningen fram emot 15-tiden och sen bär det av hemåt. Förhoppningsvis snöar det inte då för det var rätt besvärligt med sikten när jag körde hit imorse. Tur att jag startade i god tid...

Ha en fortsatt bra kväll allihopa!

Tävlingsdags igen :-)

image163
Mera tävlingar. Nu måste det väl vara dags för mej att vinna i en bloggtävling :-)

"Glansig Yta.." kan man nu vinna en goodiebag med hemligt innehåll. Det tycker jag låter jättespännande och den goodiebagen skulle gärna får hamna hos mej....

Tripp till stora staden

image162

Idag har jag, min "gube" och Emmy varit till Umeå. Emmy har fått sätta på en bärbar EKG-maskin som hon ska ha i 24 timmar. Detta för att hon och jag har ett medfött hjärtfel (Långt QT-syndrom) som de nu följer upp. Symptomen uppstår mest i åldrarna 0- ca 20 år och därför så är de extra noga med att kolla upp och behandla barn. Hjärtfelet vi har kan orsaka hjärtrusning och i vissa fall hjärtstillestånd vid träning. Därför ska man ej hålla på med elitidrott och mycket viktigt - man ska inte simma ensam. Får man hjärtrusning och svimmar när man simmar, ja då förstår ni ju själva hur det går :-) Vanlig träning är däremot inga problem att hålla på med.

Själv så har jag inga symptom alls och det har inte Emmy heller utan hjärtfelet upptäcktes sedan en släkting fått problem. Då nystades allt upp och vi har nu genomgått både DNA-tester och olika EKG.

Emmy kommer förmodligen att få äta medicin mot hjärtrusning tills hon passerat tonåren (om inga nya rön kommer). Eftersom hon har problem att svälja de stora kapslarna så delar vi dem och häller ut pulvret i en sked och blandar med mjölk och det går kanonbra.

Godnatt från tjejerna

image161

Tänkte bjuda på en liten pyjamas / nattlinne-bild som är helt färsk. Tjejerna har just lagt sej att sova och hälsar med den här bilden godnatt till alla läsare :-)

Tävlingsvinst!

image160

Tjoho, jag har vunnit en tävling på barnsemester.se där vinsten var en Personlig almanacka. Nu blir det till att fundera på hur den ska se ut :-) Man kan både välja färg på omslag och omslagstext men även designa utseendet på innehållet till viss del. Kolla in www.personligalmanacka.se

Alltid skoj med vinster!

Vårfina saker

image159

Nu börjar det komma härligt "våriga" färger i katalogerna. I Ellos hittade jag de här små vaserna i turkosa färger eller bara vita (3-pack för 149:-). Det finns också små skålar i samma färger. Ljuslyktorna var också härligt somriga med blommor på en frostad bakgrund. Härliga persikokvistar finns också i både vit och rosa färg. De kan man klippa i kortare bitar och sätta i de små vaserna.

Stjärnorna på slottet

Igår så tittade vi lite okoncentrerat på Stjärnorna på slottet men det var faktiskt ett rätt bra program. Vi har aldrig sett på det tidigare men igår var det Peter Stormares tur att ha hand om dagen på slottet och det var sevärt. Stjärnorna fick spela in en låt med Rob'n Raz och sen bjöds det på kolbullar med fläsk och lingonsylt. Stormare var väldigt öppenhjärtig och berättade om många personliga saker. Nu när jag läst aftonbladet.se så ser jag att läsarna tycker att Stormares program varit bäst hittills. Det kanske blir till att titta på det här i fortsättningen ....

Jan Malmsjö, Peter Stormare, Britt Ekland, Magnus Härenstam och Arja Saijonmaa blir nästa omgång stjärnor på Trolleholms slott. (foto: SVT och Scanpix)

Någon annan som såg gårdagens Stjärnorna på slottet? Vad tycker ni om programmet?

Tävling igen, nu är det ett stim :-)

Oj, oj, nu är det verkligen ett stim av tävlingar. På Maria Vuitton's blogg så kan man vinna ett par satin-pumps! Självklart så är jag med i tävlingen, tävlingsmänniska som jag är :-)

image158

...och här kan du vinna en snygg topp!

modeakutens blogg kan hela TRE stycken vinna en valfri topp ur deras webshop. Topparna är kanske en aning för "sexiga" för min smak och kanske inte ens skulle passa på fest här på hotellet (hm, det kanske man inte ska skriva när man vill vinna.....), men en så här skulle jag gärna ta på mej!

image157

Tävlingsformen är tillbaka :-)

Nu har jag hittat tävlingsformen igen :-) På "Fashion by tk:s" blogg så kan man nu tävla om Christina Aguileras doft. I mitt badrumsskåp saknas kända parfymmärken och det skulle vara härligt att prova att ha på sej en doft som är modern och känd för det var många år sedan sist ....

image156

Surfa dit och tävla du också!

Pengar i BH:n :-)

De gånger som jag går ut på "kalas" på t ex Hotellet eller åker iväg någonstans så hamnar det ofta ett gäng sedlar i BH:n eller på något annat dolt ställe. Fickor har jag sällan och en snygg väska har jag inte heller...

På min namnes blogg har jag hittat en tävling där man kan vinna en gullig väska som skulle passa mej perfekt!

image155

Klicka på bilden för att vara med i tävlingen om den gulliga väskan!

Julgransplundringen är över

Årets julgransplundring är över och tjejerna hade jätteskoj. Det bjöds på tomteorkester, dans kring granen, film, fika, paket med godis och en leksak och mycket lek med kompisarna.

Här kommer lite bilder från den roliga tillställningen!

   
  

Julgransplundring

Ikväll är det dags för julgransplundring med tomte som delar ut paket, fika (korv, bröd och festis), dans kring granen och en kort tecknad film. Det brukar vara fullt ös i en timme och uppskattas mycket av barnen! Klänningarna och skorna är redan utvalda av tjejerna :-)

Lions gör det bra som år efter år håller i det här evenemanget tycker jag!

Bilder kan tänkas komma lite senare!

TV-mys i soffan

Brukar ni se på några TV-serier? Jag och min man brukar krypa upp i soffan när barnen lagt sej och titta på något program nästan varje kväll.

En suverän grej är verkligen hårddiskinspelaren. Det är sällan som alla är nattade, när programmen börjar, som man vill se och då är den här guld värd. Man spelar jätteenkelt in program utan att behöva DVD-skivor eller videoband. Enkelt att spela in och enkelt att radera, precis som det ska vara.

Det här är serierna som jag brukar se och de flesta av dessa brukar även min man se på (Inte Ugly Betty.... ). Favoritkanaler är helt klart TV3 och Kanal 5.

image147

Kvällsutflykt till uterinken

Ikväll tog jag och tjejerna en sparktur in på "byn" för att titta på deras pappa som tränade hockey med veterangänget. På en av bilderna så kan man avläsa en viss smärta i hans ansikte... Nya skridskor är smärtsamt verkar det som.....

Det var verkligen kanon-sparkföre och inte ett sandkorn på gatorna så långt ögat kunde nå...

Där träffade Emmy en kompis som hon lekte med i en stor snöhög. Själv så försökte jag ta kort men det var väldigt svårt att få till det med den orange-färgade belysningen som var på isbanan.

Här kommer en liten bildkavalkad från kvällen.

  
  

Bloggproblem

Nu har jag två kvällar i rad, sent på kvällen, försökt skriva in några inlägg men blogg.se har fungerat väldigt dåligt så det har inte gått.

På dagarna så har jag nu börjat arbeta och där finns arbete liggande så jag skulle kunna jobba 300% och det är ändå skulle vara mycket kvar....

Nu så sitter vi i alla fall och ser på skidskytte, herrarnas stafett, och första sträckan är avklarad. En norsk leder med rätt mycket men vi får väl se hur det slutar.

Gillar DU att se skidskytte?

Vuxenpoäng...

Oj, efter att ha besökt en ny blogg så hittade jag ett tips på ett test där man kan testa hur många Vuxenpoäng man får......

Jag måste ju vara oerhört mogen ;-) eftersom jag utifrån det där testet borde vara 46,8 år.... Lite deprimerande var det att inse att man lever ett liv som kategoriseras betydligt äldre än vad jag är. Fast egentligen, vad spelar det för roll när det här är det liv som jag vill ha och som jag är otroligt lycklig med!!

Vill du testa dej? Klicka här och se hur många poäng du får och hur gammal du "anses" vara.

Är du bara tonåring? Då ska du nog testa på Fjortispoäng istället ;-)

Skriv in i kommentarerna vad du fick för poäng...!!

Lika som bär kanske?

Idag när jag laddade in foton från min nya kamera (därav "testbilden" på tomten) så såg jag att vår yngsta dotter satt sej i samma "pose" som tomten när jag knäppte. Kan inte låta bli att lägga ut det så att ni får se det :-)

image141



(c) Foto privat

Kalla är verkligen iskall :-)

Idag fick man se en uppvisnings om hette duga. En 20-åring som spöade hela eliten och dessutom på ett överlägset sätt... Hugaligen vilken tjej. Charlotte Kalla kommer vi nog att få höra om många år framöver!

Hipp Hipp Hurra för henne!

image140

Inget VM-guld..

Ja, tyvärr så blev det inget VM-guld för småkronorna.... men de har ju gjort det bra ändå!

Ikväll så har jag återigen provat Guitar Hero och det var lika skoj som sist :-)

Tur att man inte har ett eget ;-)

Nej, nu ska jag och mannen se Kommissarie Lynley som vi spelat in så det blir lämplig natt-tv.

Vad har ni gjort så här på trettondagsaftonen?


Presentkort på väg!! Tjoho!

image139


Nu har jag fått ihop 2000 poänggratisbio.se och på väg hem är nu presentkort för ett värde av 700 kronor!!! Ta chansen du också och samla poäng och få roliga presentkort eller biobiljetter!

Om du reggar dej här så får du 75 poäng direkt och när du sedan samlat ihop 100 egna poäng (totalt 175) så får jag 200 poäng!!

Ett tips är, att efter att du registrerat dej och loggat in, så går du in på "fliken" Poäng längst till vänster. Sedan väljer du
Visa: Alla
och
Sortera efter: Populära

Då får du fram enkla sätt att få poäng, genom att t ex besöka en sida eller anmäla dej till ett nyhetsbrev

Guitar Hero

Efter att ha provat på att spela Guitar Hero på nyårsaftonen så insåg jag att om jag hade haft en sånt spel så skulle jag kunna bli fast :-) Det var verkligen skoj!

Sofi:s blogg hittade jag det här klippet och jag bara MÅSTE lägga ut det, den här killen (endast 9 år...) är helt otrolig :-)


Svenska idrottare!

Visst är det roligt med idrott!? Igår gjorde Charlotte Kalla en super-sprint-tävling och Junior-kronorna tog sej vidare till final. Visst är det roligt att vara svensk!
image138

Idag klockan 11.40 så startar dagens masstart och då sitter man och håller tummarna för Charlotte. Inte bara är hon jätteduktig idrottare, hon verkar också vara en väldigt sympatisk och trevlig tjej om man utgår från de intervjuer man hört henne i.

Är du idrottsintresserad?
(klick på "SNÄLLA, kommentera HÄR" för att lämna en kommentar)

Första arbetsdagen efter nyår?

För många har idag varit den första arbetsdagen på det nya året. Själv så börjar jag inte förrän den 7/1 och då på "prov" efter min sjukskrivning för diskbråck..

Ni som jobbat idag, var det så tungt som man kan tro?? (Klicka på "SNÄLLA - Kommentera här"  - längst ner i inlägget, för att svara...)

Själv så gruvar jag oerhört att kliva upp i normal tid igen :-) Vi har totalt vänt på dygnet och sover fram emot 10, hela familjen...

Vinn presentkort och hemlig vinst!

Jolicious blogg så kan man vinna ett presentkort på Kicks och en hemlig vinst!!

image137

Själv så är jag världens mest okunniga i sminkning så ett litet startbidrag till nytt smink vore inte helt fel. Sen kanske nån kan tala om hur jag ska använda det också ;-)

Brist på kommentarer???

Tydligen så har jag ju ett antal som läser och tittar på bilder på min blogg och det skulle vara SÅÅÅ himla roligt om ni kunde skriva en liten kommentar när ni läser mina inlägg. Ni får vara anonyma om ni vill, bara ni ger någon slags feedback..... Snälla!

En kommentar kan vara nästan hur kort som helst, t ex Åh, vad roligt .... eller något sånt :-) 


RSS 2.0