Räkrulle med fetaost
en Räkrulle med fetaost i tv-programmet Gókväll. Den tycker jag såg jättegod ut.....
Här är receptet!
Räkrulle med fetaost
Ingredienser Beräknat för 6-10 portioner
|
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan. Rör ner ett ägg i taget, vispa/rör till en slät smet. Bred ut på bakpappersklädd plåt, grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter till botten puffat upp och fått en ljust gyllene färg. Stjälp upp som en rulltårta på ett annat bak- eller smörpapper, låt svalna. Blanda önskad fyllning (förslag nedan) alternativt använd en färdigköpt röra som du tycker om.
Fyllning:
Mosa fetaost och blanda med resterande ingredienser till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen över tårtbotten och rulla ihop som en rulltårta. Skär i ca 2 cm tjocka skivor. Servera med grönsallad och garnera med extra solroskärnor.
Jag tyckte också det såg gott ut. Kram
Mums det lät gott. Livsfarligt att gå in på alla bloggar. Blir ju tjock bara av att läsa allt, hihi. Kul att du vill tävla hos mig.
Kram Anne
Det är nästan ett måste att pröva, för den va så god :)
Desamma :)
En riktigt god - och glad - påsk önskar jag er med! Själv tänker jag nog pröva rullen ovan tillsammans med ett glas vin... det borde borga för en riktigt GOD påsk ;-)
Och grattis till alla vinster - det bevisar ju att bara man är med så vinner man faktiskt!
Nu är det strax dax för lite mer medicin, och som tur är reagerar Svea snabbt på den, ser en stor förbättring sedan igår. Så förhoppningsvis blir påsken riktigt bra :-)
Kram kram