Oprovat recept - men stark kandidat...
Någon som redan testat?
Bittes äppelpaj
Buffé nr 10 2008, sid 31
Ingredienser
Portioner: 6
6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
3. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
Källa: www.ica.se
Jag har gjort denna kaka ikväll, och gubben tyckte den var super. Eftersom jag själv inte är någon äppelkaka fantast, så stod jag över. =)
Kul att du lägger ut recept, jag testar hej vilt!!
Bullen i långpannan var ju bara sååå god!! mums
Re: Bea. Vad skoj att du testar!! Alltid skoj att höra att någon har nytta av ens inlägg :-)
Dessutom är det ju jättebra att få höra hur det smakar ;-)
ooh vad gott med äppelpaj =)