Mera recept
När jag ändå är inne på matlagning så kan jag lika gärna tipsa om ett till recept som inte såg så tokiga ut i senaste Allt om Mat. Hittar det inte på deras webb, det kanske tar ett tag innan recepten från tidningen kommer ut på sajten.
Till 4 pers:
600 g fryst torskfilé
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
200 g kallrökt lax
1 dl hackad gräslök
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
2 tsk dijonsenap
2 dl lagrad riven ost
Tillbehör:
Kokt pressad potatis eller ris
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina torsken. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra
2. Strimla laxen och blanda med resterande ingredienser. Häll blandningen över fisken.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med potatis eller ris.
Torsk med rökt lax och gräslök
15 min + 20 min i ugnTill 4 pers:
600 g fryst torskfilé
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
200 g kallrökt lax
1 dl hackad gräslök
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
2 tsk dijonsenap
2 dl lagrad riven ost
Tillbehör:
Kokt pressad potatis eller ris
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina torsken. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra
2. Strimla laxen och blanda med resterande ingredienser. Häll blandningen över fisken.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med potatis eller ris.
Kommentarer
Trackback