Ost- och Skinkpaj

I veckan gjorde vi ost- och skinkpaj och då gjorde vi två pajer som vi sedan delade i "kvartar" som vi frös in för att ha till lunchen. Det tycker jag är kanonbra lunch-mat. 

   

Ingredienser 4 port.:

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör (eller margarin)
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 200 g rökt skinka (vi använde överbliven kokt julskinka)
  • 3 dl riven ost, t. ex. grevé (vi använde gouda)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

  • Så här gör du:
    Sätt ugnen på 200 grader.
    Lägg mjölet i en bunke. Skär smöret i små bitar och smula ner det i mjölet med fingertopparna. Häll i vattnet och krama snabbt ihop till en boll.

    Tryck ut degen i en rund pajform. Låt degen gå upp lite på kanten. Grädda pajskalet 10 minuter och ta sedan ut formen ur ugnen.

    Skär skinkan i tärningar och strö ut på pajbottnen. Riv osten och strö ut den över skinkan.

    Knäck äggen i en bunke och rör i mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajskalet.

    Grädda pajen cirka 30 minuter i ugnen. Servera med en sallad


    Kommentarer
    Postat av: Vendela

    Håller med dig. Brukar också göra pajer och frysa in i tårtbitar - som du säger perfekt till lunchen :-)

    2009-01-18 @ 18:31:09
    URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
    Postat av: LindaN

    Oj det där såg gott ut, det måste jag prova.

    2009-01-19 @ 10:09:58
    URL: http://lertorp.blogg.se/

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0