Kladdiga chokladmuffins

Här är receptet på de kladdiga chokladmuffinsen som vi gjorde igår! De blev kanongoda!

Kladdiga chokladmuffins Foto: Anna Svensson

Kladdiga chokladmuffins

20 portioner | Normalstora formar, 12 st / plåt

Källa: Louise Bergfeldt | Foto: Anna Svensson


2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g margarein eller smör
20 rutor mörk blockchoklad
Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt fettet och mjölet blandat med kakao, salt och vaniljsocker. Häll upp i formar och grädda i 200°C 10-15 min i mitten av ugnen. När de är gräddade, lägg en ruta blockchoklad på varje muffins och låt smälta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0