Åh, så skönt....

Ikväll har vi tagit rätt på älgkött. I fyra timmar har vi rengjort och styckat älgkött och slutligen malt en himla massa köttfärs. Nu när allt är bortdiskat och allt kött nedlagt i frysen, så känns det helt kanon. Man är verkligen rik när man fyllt frysen med kött. Finns det dessutom Kultsjöröding, Valvtjärnsöring och kantarellen i frysen så är man ännu mera rik :-D

Du som läser det här, brukar du äta älgkött? Något bra recept du kan dela med dej av kanske?

Kommentarer
Postat av: Kia

Jag ÄLSKAR älgkött. Men tyvärr jagar ju inte gubben längre. :/ Man kan ju göra så mycket med kött och köttfärs!

En enkel gryta som vi gjorde ofta förut var: Skär upp köttet i lagom stora grytbitar. Stek på dem. (gärna i ugn så de är riktigt genomstekta/värmda och blir möra och fina) Krydda efter behag och smak.

Häll sedan i sweet and sour sås och grädde (valfri sort)Låt koka upp.

Enkelt och bra. Och framför allt! Supergott! Serveras till ris eller potatis. Mums!

Kram

2008-09-11 @ 15:01:22
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5738
Postat av: erika

Jag brukar oxå göra köttgryta:



bryn lök, skuren i stora bitar (typ båtar)

bryn kött, skuren i lagoma grytbitar, krydda m salt å svartpeppar

häll på vatten å buljongtärning, låt puttra

Skala morötter, potatis och palsternacka och skär i mindre bitar, ner med dem i grytan och låt puttra tills grönsakerna och potatisen är färdiga!



En enkel gryta, som mest sköter sig själv. Brukar oftast låta köttet puttra i biljongen lääänge, så det blir riktigt mört å fint!



Jag är värdelös på mått när jag lagar mat, jag tar lite av varje å det brukar bli bra!...prova dig fram!



När vi äter denna grytan brukar vi alltid se till å ta fram lite tunnbröd, gott m tunnbrödssmörgås till!

2008-09-12 @ 21:37:46
Postat av: erika

nu finns recept på smaskig köttfärspaj

på min blogg....Http://tallbacka.blogg.se!

2008-09-13 @ 09:38:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0