Norrmejerier-mums

Idag när jag handlade så fick jag en liten kokbok från Norrmejejer - En godare jul. I den fanns det mycket smaskigt men tre saker lockar mest... Förstår inte det här, men allt var "godsaker", inte mat.... Är jag en gottegris tro?

Det här tycker jag ser jättsmarrigt ut till glöggen...



 Pepparkaka med ost- och druvtopping
12 st
Pepparkaka och den salta grönmögelosten är en julig kombination till glöggfesten.
Pepparkaka med ost- och druvtopping12 pepparkakor
1 dl blå druvor
1 dl gröna druvor
50 g grönmögelost
1 dl Gräddfil
12 valnötter
Dela druvorna och kärna ur dem. Mosa osten med en gaffel och blanda med gräddfilen. Vänd ner druvorna. Toppa pepparkakorna med blandningen och dekorera med en valnötskärna på varje.


Det här var min andra klara favorit....



 Mangomousse med passionsfrukt

4-6 portioner
Häll upp moussen i vackra portionsglas och toppa med mango och passionsfrukt.
Mangomousse med passionsfrukt1 vaniljstång
1 dl vatten
2 dl strösocker
2½ gelatinblad
2 väl mogna mango eller ca 400 g fryst mango i tärningar
2 dl Vispgrädde
3 msk saft av citron

till servering:
2 dl mango i tärningar
2 passionsfrukter
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
Dela passionsfrukten, gröp ur och blanda med tärnad mango. Servera mangomoussen toppad med frukten.
och så slutligen den här.....


Yoghurtglass med pepparkakssmulYoghurtglass med pepparkakssmul

4 portioner

En glass som du fryser i en rolig form blir en riktig festdessert.

3 äggulor
1 dl strösocker
2 dl Vaniljvisp
1 dl Turkisk Yoghurt
1 dl blodapelsinjuice
8 pepparkakor

Vispa äggulor och socker till ett fluffigt, nästan vitt skum. Vispa vaniljvispen lätt och blanda med äggvispet. Rör ner yoghurten till en jämn smet. Häll i blodapelsinjuicen. Smula pepparkakorna. Skölj en sockerkaksform och häll i smeten varvat med smulor av pepparkaka. Täck formen med plastfolie. Frys i minst 5 tim. Skölj eller doppa formen i ljummet vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med pepparkakor.

TACK!

Kommentarer
Postat av: Moa

Jag röstar på mangomousse med passionsfrukt! ;)

Men glassen lät iofs ganska god också.

2008-11-24 @ 20:57:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0